Ovogodišnja peta “Kobasicijada” održaće se 10.februara u Belom Blatu, sa početkom u 08:00 časova. Sezona prijava je uveliko otvorena, a svoju prijavu sa nazivom ekipe će se moći predati kod Požar Ištvana, na tel:0600204967.
Ekipe će se sastojati od 4 do 6 članova čiji je zadatak da od dobijenih 5 kg mesa pripreme najbolju kobasicu. Od takmičara se očekuje kreativnost i da pored ukusa, posluženo jelo zadovolji i oko žirija i publike. Svaka ekipa treba da preda žiriju 30 cm pečene i 30 cm sveže kobasice, a ocenjivaće se i tok pripremanja kobasica, estetski izgled i ukus sveže kao i pečene kobasice i naravno dekoracija stola i posluženja.
Organizator će obezbediti: meso, creva za kobasice, stolove.
Takmičari donose: mašinicu za mlevenje mesa, posude za meso, špric za punjenje kobasica, začine, dekoraciju stola, rakiju…
Kotizacija po ekipi je: 3000,00 dinara koju treba uplatiti na žiro račun-Udruženja amatera kulinara, negovaoca starih običaja i zaštitnika životne sredine- br 310-0000000211294-32 sa naznakom: donacija za festival kobasica.
Predviđena satnica događaja:
Od 8-10:00 dolazak takmičara
10:30 Svečano otvaranje manifestacije
11:00 početak takmičenja u pravljenju kobasica
11:30 počatak takmičenje za izbor najbolje rakije
13:00 početak ocenjivanja i pečenja kobasica
15:00 proglašenje pobednika, uručenje nagrada
16:00 druženje
M.M.