26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 30, 2023
Naslovna Kultura i obrazovanje Počela nova školska godina - gradonačelnik uručio poklone prvacima

Počela nova školska godina – gradonačelnik uručio poklone prvacima

Grad Zrenjanin je i ove, kao što je to činio godinama unazad, obezbedio đačke torbe i osnovni školski pribor za sve učenike sa svoje teritorije, upisane u prvi razred osnovne škole. Danas je počela nova školska godina i tim povodom gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je, sa svojim saradnicima, osnovne škole “Svetozar Marković Toza” u Elemiru i “Dositej Obradović” u Zrenjaninu gde je prvacima uručio poklone i poželeo im srećan i uspešan početak školovanja.
“Želimo da obradujemo naše đake prvake, na ovaj način pokušavamo da pomognemo i roditeljima čija deca danas polaze u prvi razred”, kazao je gradonačelnik.

Kako je naveo, u školske klupe u 27 osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina po prvi put će sesti 1085 učenika.

Zajedno s gradonačelnikom, prvacima su uspešan polazak u osnovnu školu poželeli i zamenik Saša Santovac i članovi Gradskog veća Slaviša Vlačić i Pero Pilipović.

Gradonačelnik je obišao i najmlađe đake u osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Zrenjaninu. Direktorka škole Biljana Manić je, zahvalivši na poklonima, kazala da su u toj ustanovi izuzetno zadovoljni zbog većeg broja upisane dece u odnosu na prethodnu godinu.

“Školska godina u našoj školi počinje po planu, prijemom za naše prvake sada već tradicionalno uz priredbu dobrodošlice koju su organizovali učenici drugog razreda ove škole. Želim da izrazim zadovoljstvo što je našu školu posetio gradonačelnik, i da istaknem da je saradnja naše škole i lokalne samouprave izuzetno dobra”, kazala je Manić.

Ona je pohvalila akciju koju sprovodi lokalna samouprava, što je, kako je navela, dokaz da se o deci vodi računa, i izrazila očekivanje da će to biti slučaj i narednih godina.

Sličnog mišljenja je i direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković Toza” Svetlana Subotić.
“To je zaista dokaz da se pođednako vodi računa kako o gradskoj, tako i o deci u seoskim školama. Mi nismo isključeni ni iz jedne akcije koja se dešava u gradu, jer su, zahvaljujući lokalnoj samoupravi i nama iz seoskih škola obezbeđeni uslovi da u njima učestvujemo i zaista smo zadovoljni tom saradnjom”, kazala je ona.

Svi prvaci su poklone dobili danas u svojim odeljenjima, a kako je ranije najavljeno, ukoliko eventualno nešto bude nedostajalo, moći će, u saradnji sa školama, da nabave i tokom prvih dana nove školske godine. Za kupovinu školske opreme, iz gradskog budžeta je izdvojeno nešto više od dva miliona dinara.

Preuzeto sa www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...