22.8 C
Zrenjanin
Wednesday, June 19, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje Počela nova školska godina - gradonačelnik uručio poklone prvacima

Počela nova školska godina – gradonačelnik uručio poklone prvacima

Grad Zrenjanin je i ove, kao što je to činio godinama unazad, obezbedio đačke torbe i osnovni školski pribor za sve učenike sa svoje teritorije, upisane u prvi razred osnovne škole. Danas je počela nova školska godina i tim povodom gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je, sa svojim saradnicima, osnovne škole “Svetozar Marković Toza” u Elemiru i “Dositej Obradović” u Zrenjaninu gde je prvacima uručio poklone i poželeo im srećan i uspešan početak školovanja.
“Želimo da obradujemo naše đake prvake, na ovaj način pokušavamo da pomognemo i roditeljima čija deca danas polaze u prvi razred”, kazao je gradonačelnik.

Kako je naveo, u školske klupe u 27 osnovnih škola na teritoriji Grada Zrenjanina po prvi put će sesti 1085 učenika.

Zajedno s gradonačelnikom, prvacima su uspešan polazak u osnovnu školu poželeli i zamenik Saša Santovac i članovi Gradskog veća Slaviša Vlačić i Pero Pilipović.

Gradonačelnik je obišao i najmlađe đake u osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Zrenjaninu. Direktorka škole Biljana Manić je, zahvalivši na poklonima, kazala da su u toj ustanovi izuzetno zadovoljni zbog većeg broja upisane dece u odnosu na prethodnu godinu.

“Školska godina u našoj školi počinje po planu, prijemom za naše prvake sada već tradicionalno uz priredbu dobrodošlice koju su organizovali učenici drugog razreda ove škole. Želim da izrazim zadovoljstvo što je našu školu posetio gradonačelnik, i da istaknem da je saradnja naše škole i lokalne samouprave izuzetno dobra”, kazala je Manić.

Ona je pohvalila akciju koju sprovodi lokalna samouprava, što je, kako je navela, dokaz da se o deci vodi računa, i izrazila očekivanje da će to biti slučaj i narednih godina.

Sličnog mišljenja je i direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković Toza” Svetlana Subotić.
“To je zaista dokaz da se pođednako vodi računa kako o gradskoj, tako i o deci u seoskim školama. Mi nismo isključeni ni iz jedne akcije koja se dešava u gradu, jer su, zahvaljujući lokalnoj samoupravi i nama iz seoskih škola obezbeđeni uslovi da u njima učestvujemo i zaista smo zadovoljni tom saradnjom”, kazala je ona.

Svi prvaci su poklone dobili danas u svojim odeljenjima, a kako je ranije najavljeno, ukoliko eventualno nešto bude nedostajalo, moći će, u saradnji sa školama, da nabave i tokom prvih dana nove školske godine. Za kupovinu školske opreme, iz gradskog budžeta je izdvojeno nešto više od dva miliona dinara.

Preuzeto sa www.zrenjanin.rs

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...