22.8 C
Zrenjanin
Wednesday, July 24, 2024
Naslovna Privreda Po Srbiji se ponegde i gradi - Zrenjaninska obilaznica po pravilu stoji

Po Srbiji se ponegde i gradi – Zrenjaninska obilaznica po pravilu stoji

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine postavili su pitanje gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću ”Zašto radovi na obilaznici i dalje stoje i kada će biti gotova obilaznica”

Videli smo da je predsednik Republike Srbije pre nekoliko dana obišao radove na izgradnji vijadukta “Čortanovci”’, a prošle nedelje je i zvanično odobreno normalno funkcionisanje poslodavaca u oblasti građevine.

Predstavnici LSV-a obišli su trasu obilaznice kako bisproverili u kom je stadijumu izgradnje, pošto se predstavnici vlasti se o ovome ne oglašavaju i kako kažu ”još jednom smo se uverili da na gradilištu nema niti jednog radnika, niti radi i jedna mašina”. 

U saopštenju se kaže da je ”tabla bačena u stranu, verovatno da se sakrije rok za završetak radova”, te su naveli ”nismo ni mi niti građani Zrenjanina zaboravili da je poslednji najavljeni (a bilo ih je sedam) rok za završetak bio oktobar 2019. godine.

Na fotografijama se može videti, da su na jednom kraku su vidljivi delovi konstrukcije mosta, na drugom delu su započeti samo zemljani radovi, a po sredini trase nije urađeno ništa. 

Gradski čelnici su od 2012. godine redovno najavljivali radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine, pa još nekoliko puta, sve do oktobra 2019. godine, podsećaju iz LSV i VF.

Problem izgradnje obilaznice oko Zrenjanina je neophodno rešitii, a Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama unazad konstantno upozorava na neispunjena obećanja o izgradnji obilaznice na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti i postavljanja odborničkih pitanja, međutim, ”bahati predstavnici vladajuće većine nikad nisu spremni za dijalog o pitanjima od javnog interesa”, navodi se u saopštenju.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od predstavnika vladajuće koalicije da prestanu sa izigravanjem interesa građana i okončaju posao čiji su završetak, na žalost po građane Zrenjanina, mnogo puta lažno najavili i obećali.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...