8.7 C
Zrenjanin
Tuesday, December 5, 2023
Naslovna Privreda Po Srbiji se ponegde i gradi - Zrenjaninska obilaznica po pravilu stoji

Po Srbiji se ponegde i gradi – Zrenjaninska obilaznica po pravilu stoji

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine postavili su pitanje gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću ”Zašto radovi na obilaznici i dalje stoje i kada će biti gotova obilaznica”

Videli smo da je predsednik Republike Srbije pre nekoliko dana obišao radove na izgradnji vijadukta “Čortanovci”’, a prošle nedelje je i zvanično odobreno normalno funkcionisanje poslodavaca u oblasti građevine.

Predstavnici LSV-a obišli su trasu obilaznice kako bisproverili u kom je stadijumu izgradnje, pošto se predstavnici vlasti se o ovome ne oglašavaju i kako kažu ”još jednom smo se uverili da na gradilištu nema niti jednog radnika, niti radi i jedna mašina”. 

U saopštenju se kaže da je ”tabla bačena u stranu, verovatno da se sakrije rok za završetak radova”, te su naveli ”nismo ni mi niti građani Zrenjanina zaboravili da je poslednji najavljeni (a bilo ih je sedam) rok za završetak bio oktobar 2019. godine.

Na fotografijama se može videti, da su na jednom kraku su vidljivi delovi konstrukcije mosta, na drugom delu su započeti samo zemljani radovi, a po sredini trase nije urađeno ništa. 

Gradski čelnici su od 2012. godine redovno najavljivali radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine, pa još nekoliko puta, sve do oktobra 2019. godine, podsećaju iz LSV i VF.

Problem izgradnje obilaznice oko Zrenjanina je neophodno rešitii, a Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama unazad konstantno upozorava na neispunjena obećanja o izgradnji obilaznice na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti i postavljanja odborničkih pitanja, međutim, ”bahati predstavnici vladajuće većine nikad nisu spremni za dijalog o pitanjima od javnog interesa”, navodi se u saopštenju.

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zahtevaju od predstavnika vladajuće koalicije da prestanu sa izigravanjem interesa građana i okončaju posao čiji su završetak, na žalost po građane Zrenjanina, mnogo puta lažno najavili i obećali.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...