1.7 C
Zrenjanin
utorak, 25 februara, 2020
Naslovna Servisne PLANSKA ISPIRANJA VODOVODNE MREŽE

PLANSKA ISPIRANJA VODOVODNE MREŽE

 

Krajem marta meseca počela su planska ispiranja vodovodne mreže u gradu i naseljenim mestima, kao i ispiranja po prijavi korisnika. Do sada je završeno ispiranje 80 posto vodovodne mreže u gradu. Aktivnosti će se neprekidno sprovoditi do novembra meseca.

Godinama unazad je praksa da počev od marta meseca, pa sve do novembra, odnosno dok vremenski uslovi to dozvoljavaju, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ vrše plansko ispiranje vodovodne mreže u gradu i u naseljenim mestima.

Ove godine zbog loših vremenskih uslova, snega i temperature ispod nule, ispiranje vodovodne mreže je počelo krajem marta meseca. Prvo su se vršila ispiranja na osnovu prijava korisnika, a potom se prešlo i na plansko ispiranje mreže.

Do sada je završeno prvo ispiranje 80 posto vodovodne mreže u gradu, danas je izvšeno ispiranje u naselju Ruža Šulman i delu starog Bagljaša gde će se i sutra nastaviti sa ispiranjem.

U momentima dok traje ispiranje mreže može doći do manjeg pada pritiska u mreži.
Plan ispiranja mreže korisnici će, početkom svake nedelje, moći da pročitaju na sajtu i fejsbuk stranici preduzeća.

Pored planskog ispiranja mreže, sprovodi se i ispiranje po prijavi korisnika. Ukoliko korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode to mogu prijaviti putem telefona dispečerske službe 023/534-097 i besplatne korisničke info linije 0800 /024-023 i naše ekipe će izvršiti ispiranje mreže na prijavljenoj lokaciji.

Ispiranjem vodovodne mreže nakon svake veće havarije izbacuju se mehaničke nečistoće iz mreže, a redovnim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ održava više od 1000 kilometara vodovodne mreže u gradu i naseljenim mestima. U toku prošle godine četiri puta je isprana kompletna vodovodna mreža u gradu i dva do tri puta u svakom naseljenom mestu. Cilj je da se ove godine ponovi i nadmaši prošlogodišnji rezultat, a veliki uticaj na rezultat imaće vremenske prilike tokom perioda koji je ispred nas.

U proteklom vremenskom periodu naše preduzeće uložilo je značajne napore i materijalna sredstva u održavanje i revitalizaciju hidranata preko kojih se vrši ispiranje vodovodne mreže pa je njihov trenutni broj, u odnosu na period od pre dve godine, udvostručen i trenutno raspolažemo sa 244 pojedinačnih hidranata i 40 hidranata u sklopu crpnih stanica koje održava naše preduzeće.

U jednom periodu izgradnje grada hidranti nisu unošeni u planove pa se za veliki broj istih ne zna tačna lokacija i iz tog razloga pozivamo građane da ukoliko, u blizini svojih objekata i na drugim javnim površinama, uoče hidrante da o tome obaveste naše preduzeće na već pomenute brojeve telefona da bi ih revitalizovali i stavili u funkciju.

Na taj način povećava se mogućnost još kvalitetnijeg ispiranja mreže, jer će se povećati broj mesta sa kojih se vrši ispiranje, ali i ukupna bezbednost jer se hidranti koriste i za gašenje požara.

Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima koji su se odazvali prošlom apelu i prijavili uočene hidrante o kojima smo potom preuzeli brigu i stavili ih u funkciju.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PRATITE NAS

21,398FanovaLajkuj
716PratilacaZaprati
321PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
1.7 ° C
5.6 °
-2 °
86 %
2.6kmh
0 %
Uto
14 °
Sre
14 °
Čet
8 °
Pet
8 °
Sub
7 °

Popularne vesti

PUF tvrdi da sprema se nova pljačka Zrenjanina

Pokret ujedinjenih fantoma je saopštio da ''je danas došao do saznanja da se sprema još jedna zloupotreba budžeta Grada Zrenjanina''. Oni su u svom obraćanju...

Gradonačelnik Janjić: Ova godina proteći će u znaku infrastrukturnih radova

Kabinet gradonačelnika je saopštio da je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao danas sa saradnicima radove na asfaltiranju Ulice Todora Manojlovića, i najavio građevinsku sezonu...

JKP Vodovod i kanalizacija: Prekid vodosnadbevanja grada trajaće kratko

JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin je saopštilo da će danas, 24. februara, iz tehničkih razloga uslediće kraći prekid vodosnabdevanja grada u periodu između 16...

NEKI LJUDI SU NEUMORNI: Opet akcija pošumljavanja- PRIKLJUČITE SE ZA VIKEND

Dragi prijatelji i ljubitelji životinja i prirode, ovom prilikom pozivamo Vas da nam se pridružite u petoj po redu akciju pošumljavanja "Potamišja", koja će...