26.9 C
Zrenjanin
Tuesday, September 26, 2023
Naslovna Kultura i obrazovanje PESNIČKA ŠTAFETA - 44. PO REDU

PESNIČKA ŠTAFETA – 44. PO REDU

U periodu od 16. do 27. aprila održaće se dečja manifestacija Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, „Pesnička štafeta“.

Ovogodišnja, 44. manifestacija po redu, posvećena je prijatelju zrenjaninske biblioteke, književniku Igoru Kolarovu (1973-2017) koji je bio dva puta gostujući pesnik na „Pesničkoj štafeti“.

Igoru u čast, pet stvaralaca za decu i mlade ove godine vodiće manifestaciju. „Pesnička štafeta“ predvođena bibliotekarima i piscima,  posetiće prema rasporedu 60 škola Srednjeg Banata i opštine Titel. Preko 10.000 dece pratiće manifestaciju, a oko 3.000 mladih svoje stihove predstaviće gostujućem pesniku i ući u konkurenciju za nagrade.

Biblioteka je ovim povodom objavila i knjigu koja prati manifestaciju, jedinstvenu u odnosu na sve do sada objavljene u okivru edicije „Književnost za decu i omladinu“. 

Knjiga „Veliki lepi balon“ sadrži tekstove Igora Kolarova, kao i stvaralaca koji će biti gostujući voditelji manifestacije: Jasminke Petrović, Uroša Petrovića, Dušana Pop Đurđeva, Branka Stevanovića i Dejana Aleskića. Knjigu je ilustrovalo šest eminentnih ilustratora: Dobrosav Bob Živković, Ana Petrović, Kosta Milovanović, Mladen Anđelković,  Tihomir Čelanović i Aleksa Gajić. 

 „Pesnička štafeta“ formalno se završava 27. aprila, a prvih dana maja biće proglašeni ovogodišnji najuspešniji učesnici i upriličena dodela nagrada.

 

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...