26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 23, 2023
Naslovna ZR caffe OTKRIVAMO - PONOVO KREĆU BESPLATNI KONCERTI U CENTRU

OTKRIVAMO – PONOVO KREĆU BESPLATNI KONCERTI U CENTRU

 

Posle 3 godine ponovo kreće zabava u centru grada?

Z1 info nezvanično saznaje da će se poslednjeg dana marta 2018, tačnije u subotu 31. marta održati prvi u nizu koncerata u centru grada pod nazivom ”Vikend u centru’‘. Ova manifestacija bila je aktuelna pre ravno 10. godina, kada je tadašnja vlast Demokratske stranke i tadašnji Gradonačelnik Goran Knežević kao pokrovitelj iste organizovala nekoliko koncarata u rano proleće, tik pred tadašnje izbore.

Ista manifestacija – ”Vikend u centru” se s vremena na vreme dešavala i 2015. godine.

Danas je situacija drugačija, većina dešavanja prebacila su se u novo otvoreni Aviv park, a samim tim težište zabave se pomerilo dalje od centra grada, koji polako gubi bitku, sve je manje šetača, prodavnica….

Po našim nezvaničnim informacijama u Subotu 31. marta u 12 časova u planu je koncert Amadeus benda i defile jedinice Žandarmerije MUP Srbije.

2015. godine se Zrenjanin podelio na one koji su oduševljeni besplatnim koncertima i koji rado su đuskali u centru sa svojim porodicama, prijateljima, ali i one koji su kritikovali ovaj način zabave kao ustupak vlasti građanima za loše rezultate pod parolom ”Hleba i igara”

Znajući kako su Zrenjaninci bili oduševljeni prošlogodišnjom vojnom paradom i dobrim utiscima posle svake aktivnosti u kojima učestvuju uniformisane snage, a među ostalima i jedinica žandarmerije prethodna dva puta u Zrenjaninu, ne sumnjamo da će 31. marta biti dobra posećenost koncerta i dobra zabava za fanove.

Ovu besplatnu zabavu za građane Zrenjanina će platiti gradska uprava (ugovor za bend) 924.000 dinara, a jedini ponuđač je bio Topton iz Zrenjanina sa kojim je potpisan i ugovor. Prvenstveno je koncert trebao biti održan 17.marta ali se zbog loših vremenskih uslova donela odluka da se ”Vikend u centru” pomeri za 31. mart 2018. god.

Što se tiče bine, ozvučenja i osvetljenja javna nabavka je u toku, ali nije navedeno da će se iz te javne nabavke tj. zakup bine koristiti i za manifestaciju o kojoj pišemo – Vikend u centru, već za naredne manifestacije tokom cele 2018. godine.

Nakon ovog dešavanja sledi nam i manifestacija BUĐENJE RANOG PROLEĆA već 4. aprila, ali ćemo na vreme sa informacijama upoznati javnost o pojedinostima.

 

 

V.R

2 KOMENTARA

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...