32.6 C
Zrenjanin
Monday, October 18, 2021
Naslovna Servisne OTKLONjENA SVA ŠTETA NA VODOVODNOJ MREŽI

OTKLONjENA SVA ŠTETA NA VODOVODNOJ MREŽI

 

Završetkom radova u Melenačkoj ulici otklonjena sva šteta na vodovodnoj mreži prouzrokovana sinoćnim nevremenom koji je pogodio naš grad. Snabdevanje grada vodom stabilno i uredno.
Završetkom radova na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u Melenačkoj ulici, i neposredno pre toga u naselju 4. juli, završeni su svi sinoć započeti radovi na sanaciji štete na vodovodnoj mreži izazvane snažnim nevremenom koji je pogodio naš grad.
Tokom nezapamćenog nevremena za samo jedan sat palo je 85 litara kiše po kvadratnom metru, pa su velike količine padavina stvorile značajne probleme u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacije, poplavile putnu infrastrukturu, ali i izazvale i kvarove na uličnoj vodovodnoj mreži.
Od momenta prestanka padavina svi raspoloživi kapaciteti JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin su bili angažovani na sanaciji posledica nevremena. Specijalizovana vozila za odgušenje kanalizacione mreže (VOME), mobilne pumpe, potrebna vozila i mehanizacija, kao i više od 50 radnika juče, noćas i danas tokom celog dana nalaze se neprekidno na terenu i rade na otklanjanju problema u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacione mreže i uklanjanju atmosferskih voda sa putnih površina.
Ekipe su intervenisale po planu prioriteta definisanom za vanredne situacije poput ovog nevremena. Prvo se intervenisalo u bolnici i njenoj neposrednoj okolini, zatim na svim ključnim crpnim stanicama za prikupljanje otpadnih voda, potom na ključnim saobraćajnicama (nadvožnjak, magistrala, putevi prioritetnog značaja…), a potom u ulicama i na mestima gde je došlo do najvećeg zadržavanja atmosferskih voda i gde su problemi u funkcionisanju kanalizacione mreže bili najveći.

Zahvaljujući velikom zalaganju i stručnosti ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, koje su od sinoć neprekidno na terenu, vodosnabdevanje na teritoriji celog grada je stabilno i uredno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
scattered clouds
32.6 ° C
33.1 °
31.8 °
35 %
5.8kmh
25 %
Sun
30 °
Mon
34 °
Tue
36 °
Wed
39 °
Thu
35 °

Popularne vesti

Zrenjanin – Izbori na redu a paketi u sredu: izbori za mesne zajednice

Nisu obavestili svoje komšije-građane da se održavaju izbori, nisu pomenuli reč u javnosti o tome, nisu poželeli da njihove komšije saznaju i učestvuju, nisu...

Bogunović: U Zrenjaninu ima ko da diže ”uzbunu”

Na konferenciji za novinare Građanskog preokreta u Zrenjaninu, sumirani su dosadašnji rezultati projekta “Građanski uzbunjivač” i najavljeni pravci daljeg delovanja udruženja. Miodrag Bogunović, član Upravnog...

Zrenjanin – Taraš: Skela na Tisi u narednim danima opet u funkciji

Meštani Taraša nekoliko meseci borili su se sa velikim problemom, obustavom rada skele na Tisi, što im je otežavalo ratarske poslove. Njihov problem je...

Sandić: Vlasti kriju od svojih građana i javnosti informacije o izborima za MZ u Zrenjaninu

Izbori za Svete i Nadzorne odbore MZ su kod nas jedni neposredni izbori, pored izbora za Predsednika Srbije, a građani bi morali da imaju...