Izveštaj sa sastanka zrenjaninskih ratara
6. August 2018.
Obeležen Dan sećanja na žrtve“Oluje” u Bačkoj Palanci
6. August 2018.

OTKLONjENA SVA ŠTETA NA VODOVODNOJ MREŽI

 

Završetkom radova u Melenačkoj ulici otklonjena sva šteta na vodovodnoj mreži prouzrokovana sinoćnim nevremenom koji je pogodio naš grad. Snabdevanje grada vodom stabilno i uredno.
Završetkom radova na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u Melenačkoj ulici, i neposredno pre toga u naselju 4. juli, završeni su svi sinoć započeti radovi na sanaciji štete na vodovodnoj mreži izazvane snažnim nevremenom koji je pogodio naš grad.
Tokom nezapamćenog nevremena za samo jedan sat palo je 85 litara kiše po kvadratnom metru, pa su velike količine padavina stvorile značajne probleme u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacije, poplavile putnu infrastrukturu, ali i izazvale i kvarove na uličnoj vodovodnoj mreži.
Od momenta prestanka padavina svi raspoloživi kapaciteti JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin su bili angažovani na sanaciji posledica nevremena. Specijalizovana vozila za odgušenje kanalizacione mreže (VOME), mobilne pumpe, potrebna vozila i mehanizacija, kao i više od 50 radnika juče, noćas i danas tokom celog dana nalaze se neprekidno na terenu i rade na otklanjanju problema u funkcionisanju atmosferske i fekalne kanalizacione mreže i uklanjanju atmosferskih voda sa putnih površina.
Ekipe su intervenisale po planu prioriteta definisanom za vanredne situacije poput ovog nevremena. Prvo se intervenisalo u bolnici i njenoj neposrednoj okolini, zatim na svim ključnim crpnim stanicama za prikupljanje otpadnih voda, potom na ključnim saobraćajnicama (nadvožnjak, magistrala, putevi prioritetnog značaja…), a potom u ulicama i na mestima gde je došlo do najvećeg zadržavanja atmosferskih voda i gde su problemi u funkcionisanju kanalizacione mreže bili najveći.

Zahvaljujući velikom zalaganju i stručnosti ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, koje su od sinoć neprekidno na terenu, vodosnabdevanje na teritoriji celog grada je stabilno i uredno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *