INFORMACIJE IZ JKP ”VODOVOD I KANALIZACIJA” O RAČUNIMA I REKLAMACIJAMA
14. April 2019.
Na današnji dan 14. aprila 1941. snage Vermahta ušle su u naš grad – ZRIKIPEDIA podseća
14. April 2019.

OSNOVAN GRAĐANSKI FRONT – I ZRENJANIN MEĐU POBUNJENIM GRADOVIMA

Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije pristupilo je Građanskom frontu, a predstavnici lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe.

„Okupili smo na godinu dana inicijativni odbor da poveže odnose sa vrednostima i da uredi statutarna pitanja. Asocijacija se zasniva na načelima činjenica i istine, a ne na nekom nametnutom autoritetu. Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme. Asocijacija koja danas otvara vrata lokalnim organizacijama iz cele Srbije zasnivaće se na solidarnosti. Problem jedne članice bice problem svih nas”, rekao je profesor Đokica Jovanović iz Pokreta slobodnih stanara iz Niša a piše Beta.

Sve organizacije članice učestvovati u definisanju zajedničkih programskih principa, bez zadiranja u autonomiju lokalnih pokreta.

GRAĐANSKI FRONT ČINE:

Samo Jako iz Mladenovca, Inicijativa za PožeguSamo Lokalno – BečejGrađanski front – VlasotinceLokalni front ValjevoLokalna Alternativa Vrbas, GG Kriticna masa Kula, Pokret Jasno i glasno iz Požarevca, Građanski preokret iz Zrenjanina i Bez straha-Apatin.
kao i osnivači: Udruženi pokret slobodnih stanara, NišLokalni front i inicijativa Ne davimo Beograd .


Očekuju  da će uskoro i Novi Sad, Subotica, Sombor, Nova Pazova, Preševo, Kragujevac ili Pančevo postati deo ove grupe POBUNJENIH GRADOVA u kojima se autentični lokalni pokreti udružuju u Građanski front. 

Predstavnici i aktivisti lokalnih pokreta su se nakon potpisivanja pristupanja Građanskom frontu zajedno prudružili učesnicima protesta u Beogradu.

V:R

Foto Radomir Lazović FB profil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *