22.8 C
Zrenjanin
Friday, July 19, 2024
Naslovna Sport Održano državno prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima

Održano državno prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima

 

Grad Zrenjanin i veslački klubovi “Begej 1883” i “Zreneks 1995” bili su ovog vikenda domaćini i organizatori 28. državnog prvenstva Srbije u veslanju na ergometrima, “zimskoj” varijanti veslačkog sporta, koje je održano u “Kristalnoj dvorani”. Takmičari su se nadmetali u svim selekcijama, u 18 kategorija, uključujući i kategoriju veterana.
Šampionat je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je podsetio da je prošla godina završena sa nekoliko nacionalnih šampionata organizovanih u našem gradu, a da je ovog vikenda Zrenjanin domaćin nacionalnih šampionata u stonom tenisu i veslanju na ergometrima.
– To je plod dobre saradnje sa nacionalnim granskim savezima, ali i naših dobrih uslova za organizaciju tih takmičenja. Po prvi put, nakon 25 godina, takmičenje u veslanju na ergometrima održava se u Zrenjaninu, sa blizu 400 učesnika, 20 ergometara je na terenu, još 20 na zagrevanju, a ujedno je ovo i početak humanitarne akcije “Sportom za bolje sutra”, koju sprovodimo zajedno sa klubovima. Danas su ovde prisutni kvalifikanti za olimpijske igre 2020. godine, sa nama je i naš proslavljeni olimpijac Milorad Stanulov i koristim priliku da se zahvalim Veslačkom savezu Srbije i našim veslačkim klubovima, “Begeju” i “Zreneksu” koji su zajedničkim resursima organizovali ovo takmičenje – kazao je Salapura.
Dvostruki osvajač olimpijskih medalja i prvi Jugosloven i Srbin sa odličjem u veslačkom sportu na svetskim šampionatima u pojedinačnoj konkurenciji, naš sugrađanin Milorad Stanulov, izrazio je zadovoljstvo što je Zrenjanin organizovao jučerašnje takmičenje i što su u organizaciji zajednički učestvovala oba gradska veslačka kluba.
– U moje vreme nije bilo ergometara, pripremali smo se za takmičenja na druge načine, ali sada su rezultati na ergometrima jasan pokazatelj forme veslača. Trenerima i selektorima ovo je prvi kriterijum u ovoj godini za takmičenja, a predstoje svetska i evropska prvenstva za seniore na kojima se stiču norme za olimpijske igre. Nadam se da će neko od ovih učesnika biti uspešan i na međunarodnim takmičenjima i nastupati naredne godine na olimpijskim igrama – rekao je Stanulov.
Među takmičarima koji su se juče oprobali u veslanju na ergometrima, a stigli su iz svih vodećih domaćih klubova, bilo je i tridesetak članova zrenjaninskih klubova. Većini je to bilo prvo takmičenje i svakako, značajno iskustvo u daljem bavljenju sportom koji u gradu ima tradiciju dužu od 135 godina.
Zrenjanin je juče bio domaćin i pojedinačnog državnog prvenstva u stonom tenisu, čiji je organizator bio šampion Srbije u ekipnoj konkurenciji, STK “Banat”. Dvodnevno takmičenje održano je u hali “Medison”, a igralo se na 12 stolova.
[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...