2.1 C
Zrenjanin
Thursday, February 25, 2021
Naslovna Politika i društvo Održana sednica Gradskog veća

Održana sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 36. po redu, sa više od trideset tačaka dnevnog reda održana je danas, a predsedavao je zamenk gradonačelnika Saša Santovac.
Među usvojenim tačkama bile su one koje su se ticale Predloga Odluke o izradi Plana detaljne regulacije radne zone Jugoistok, kao i Predloga Odluke o otuđenju nekoliko nepokretnosti u javnoj svojini grada, ali i građevinskog zemljišta.
Na današnjoj sednici utvrđen je i Predlog Odluke o ekonomskom osnaživanju žena u gradu Zrenjaninu, a izvestilac po toj tački, Milan Mrkšić, rekao je da je to samo još jedna od potvrda da Grad Zrenjanin nastoji da pruži podršku i pomoć ženama.
Članovi Gradskog veća usvojili su i izveštaje o radu i planu rada nekoliko javnih preduzeća i ustanova, a data je i saglasnost na Predlog Zaključka u vezi obavezivanja grada Zrenjanina da će u slučaju da bude doneto pravosnažno rešenje o vraćanju (restituciji) zemljišta u javnoj svojini Grada na određenom zemljištu u okviru radne zone obeštetiti vlasnika takve imovine umesto vraćanja predmetnog zemljišta.
Usvojen je i Predlog Rešenja o dopuni Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.
Tačka dnevnog reda – Utvrđivanje Predloga Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radnog kompleksa – farme ”Banatski Despotovac” KO Banatski Despotovac, skinuta je sa dnevnog reda.
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je na današnjoj sednici nastavljen trend započet ove godine, donošenje novog programa otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta.
– Ove godine imali smo dva konkursa, na jednom smo ostvarili prihod u budžet grada Zrenjanina u iznosu od 24 miliona dinara, a u ovom drugom, koji se završio pre nedelju dana ostvaren je prihod od 22 miliona dinra i ono što je bitno, da smo kod oba konkursa imali zainteresovane domaće investitore. Ono što proizilazi iz današnjih odluka jeste da ponovo imamo zainteresovane domaće nvestitore i da želimo da im ponudimo nove parcele u zonama – kazao je Santovac.
Komentarišući današnju sednicu, on je istakao i da se krenulo sa sređivanjem planske dokumentacije kako bi se bilo spremno kada Vlada Republike Srbije završi određene pregovore sa stranim kompanijama koje žele da ulažu u Srbiju i izaberu naš grad.
– Sve su to važne odluke koje imaju za cilj razvoj Grada Zrenjanina. Važno je reći da smo danas usvojenim odlukama našim javnim preduzećima dodali još delatnosti kojima će se baviti u narednom periodu jer smo videli mogućnost njihove dodatne zarade, a kako se ne bi oslanjali samo prihode iz budžeta Grada – rekao je Santovac.

Preuzeto sa www.zrenjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
mist
2.1 ° C
3.3 °
1 °
100 %
2.6kmh
0 %
Sun
10 °
Mon
14 °
Tue
15 °
Wed
13 °
Thu
11 °

Popularne vesti

Objavljena trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Ne i okvirna cena i ko ga plaća.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, saopšteno...

Održano ročište u postupku protiv KTV-a jer se nisu dezinfikovali na ulazu u Skupštinu

U Osnovnom tužilaštvu u Zrenjaninu održano je saslušanje svedoka u postupku protiv ekipe televizije "KTV" Zrenjanin Nakon što je uzeta izjava od pet svedoka, odlučeno...

Bez konačnog dogovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije su završili prvu rundu pregovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu, ali konačan dogovor nije postignut,...

Pozivaju na diskusiju u vezi uticaja na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu

Gradski odbor ''Dosta je bilo'' Zrenjanin je pozvao građane da učestvuju u diskusiji: uticaj na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu: Poštovani sugrađani, u nedeljniku...