26.9 C
Zrenjanin
Sunday, October 1, 2023
Naslovna Politika i društvo Održana 24. sednica Gradskog veća

Održana 24. sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao granonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, više od dvadeset tačaka, kako je i bilo predviđeno dnevnim redom.

Po završetku sednice gradonačelnik je kao najznačajnije ocenio onu koja se tiče predloga o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Zrenjanina neposrednom pogodbom – bez naknade, kao i predlog odluke o uspostavljanju saradnje između grada Zrenjanina i Grada Bijeljine (Republika Srpska).

– Mnogo je tačaka bilo na današnjem dnevnom redu, od izveštaja o radu gradske uprave, komunalne policije, do dobre vesti da smo od države dobili pravo korišćenja na zemljištu u Melencima, odnosno stadion u Banji Rusandi, tako da ćemo moći da nastavimo veliki projekat izgradnje tribina i pomoćnih prostorija na samom stadionu, za šta smo i obezbedili novac, takođe iz Republike, a vrlo brzo krećemo u realizaciju – kazao je gradonačelnik.

Govoreći o predlogu za zvaničnu saradnju sa Gradom Bijeljinom, gradonačelnik je rekao da ona zapravo traje i više od deceniju.

– Postoji kulturna i sportska, ali i privredna saradnja između dva grada. Mnogo toga smo uradili da pomognemo našim prijateljima iz Bijeljina kako bi organizovali industrijske zone, onako kako je to učinjeno kod nas, a s druge strane, mi pokušavamo da napravimo saradnju na polju gde su oni zaista dobri, a to je polje visokog obrazovanja. U Bijeljini postoji mnogo fakulteta, a to je što mi želimo ovde kod nas. Imali smo i zajedničku posetu ruskog Univerziteta iz grada Tambova prošle nedelje, naime, posetili su naš grad i Bijeljinu, a to su samo neke slike u toj saradnji. Takođe, mnogo naših sugrađana je poreklom iz tog dela Republike Srpske, a nadam se da će i Skupština grada usvojiti ovaj predlog – rekao je gradonačelnik Janjić.

Na današnjoj sednici, između ostalog,  članovi Veća prihvatili su predlog programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina za ovu godinu, a usvojeni su i izveštaji o radu Gradske uprave, Komunalne policije, Zaštitnika građana i Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018. godinu.

OVO SU BILE TACKE DNEVNOG REDA 25 sednica gradskog veca

 

PRENOSIMO SA ZVANI;NOG SAJTA GRADA www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...