26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, September 27, 2023
Naslovna Politika i društvo Održana 22. sednica Gradskog veća Zrenjanina

Održana 22. sednica Gradskog veća Zrenjanina

Sednica Gradskog veća, 22. po redu u ovom sazivu, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, održana je danas, a na dnevnom redu bilo je sedam tačaka od kojih je prva predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu i Stručnoj službi Zaštitnika građana grada Zrenjanina.

Izvestilac po toj tački Sanja Marić kazala je, između ostalog, da je on donet u skladu sa kadrovskim planom i da nema novih zapošljavanja. U nastavku je usvojeno šest tačaka koje su se ticale predloga Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta na nekoliko lokacija u gradu.

Izvestilac Violeta Kučanda Bogasenieva rekla je da su predlozi zapravo rezultat oglasa koje je Grad raspisao decembra 2017. godine.
– Prodato je ukupno 112.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta radi izgradnje, ukupne vrednosti 138 miliona dinara, od čega će priliv u budžetu zbog popusta koji se odobrava za izgradnju poslovno proizvodnih objekata biti oko 98 miliona dinara – kazala je ona.

Reč je o prodaji dela parcele od 5.852 kvadratnih metara, u radnoj zoni “Bagljaš”, iza Aviv Parka, investitoru “Unionimpex” iz Zrenjanina, deo parcele od 3.719 kvadratnih metara na lokalitetu “Bagljaš”, vulkanizersko – trgovinskoj radnji “Momo” iz Zrenjanina, a zatim i parcela površine 12.000 kvadrata u radnoj zoni “Jugoistok 1” ponuđaču “MV Investu” iz Zrenjanina, parcela na lokalitetu Drvarskoj ulici Srpskoj pravoslavnoj crkvi, površine 2.350 kvadratnih metara, kao i deo parcele na lokalitetu “Severozapad – Elemir”, iza fabrike “Fulgar” površine 100.000 kvadrata investitoru “MPZ Agrar” iz Novog Sada i dve parcele u Ulici Uroš Predić Rvačkom klubu “Proleter” Zrenjanin.

Gradonačelnik Janjić je po završetku sednice rekao da je ima više zainteresovanih investitora za gradsko građevinsko zemljište, kako u industrijskim zonama, tako i za stambenu izgradnju.
– To jeste dobra vest, reč je o investitorima koji su kupili zemljište i vrlo brzo kreću u realizaciju projekata. Mi i dalje nastavljamo i da promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, a raduje me što su domaća preduzeća kupila zemljište. Važno je reći i da smo blizu 98 miliona dinara samo ovim oglasom oprihodovali od prodaje gradskog građevinskog zemljišta – kazao je  Janjić.

PRENOSIMO SA ZVANIČNOG SAJTA GRADA www.zrenjanin.rs

1 KOMENTAR

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...