0.6 C
Zrenjanin
Thursday, February 22, 2024
Naslovna Politika i društvo Održana 20. sednica Gradskog veća

Održana 20. sednica Gradskog veća

Gradsko veće zasedalo je danas 20. put u ovom sastavu, pod predsedavanjem gradonačelnika Čedomira Janjića, a razmatrano je nekoliko proceduralnih tačaka i predloga o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve.
Četiri tačke našle su se na dnevnom redu zbog reizbora načelnice Gradske uprave. S obzirom da je mandat načelnice istekao 4. decembra, odnosno juče, nakon javnog konkursa za popunjavanje položaja na tom radnom mestu i Odluke o izboru kandidata, dosadašnja načelnica Jasmina Malinić postavljena je mesto načelnice i za naredni petogodišnji period. U vezi s tim, Gradsko veće donelo je odgovarajuće odluke.
Gradonačelnik Janjić ocenio je da je načelnica dobro radila svoj posao, da je Gradska uprava postala efikasnija i da sigurno ulazi u red najorganizovanijih lokalnih uprava u Srbiji.
“Za funkcionisanje Gradske uprave dobijamo i mnoga priznanja, tako da nije bilo dileme kada je u pitanju reizbor načelnice”, prokomentarisao je pomenute odluke gradonačelnik.
Gradski većnici usvojili su i predloge Rešenja o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve otvaranjem nove aproprijacije radi isplate jubilarnih nagrada za zaposlene u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina koji ostvaruju uslov za isplatu u toku 2017. godine, kao i o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve otvaranjem nove aproprijacije radi nabavke novogodišnjih paketića za decu zaposlenih u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina.
“Doneli smo odluku da se i radnicima u mesnim zajednicama izjednače uslovi rada kao i radnicima Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova kulture. Pre pet godina praktično smo preuzeli kompletno finansiranje radnika u mesnim zajednicama, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima, rasteretili smo građane i budžete samih mesnih zajednica, pa tako isplaćujemo plate sekretrarima, komunalnim radnicima, poljočuvarima i mislim da smo na taj način unapredili funkcionisanje mesnih zajednica i ovo je jedna u nizu takvih odluka”, objasnio je Janjić.
S obzirom da se ušlo u poslednji mesec godine, gradonačelnik je pomenuo i neke aktivnosti u vezi sa donošenjem budžeta za narednu godinu. Istakao je da će on biti usvojen u zakonskom roku, najverovatnije u poslednjih desetak dana decembra.
“Pripreme budžeta su u toku, on će biti restriktivan, ali realan, a imaće i razvojnu komponentu i mislim da ćemo uspeti u tome”, kazao je gradonačelnik.
PRENOSIMO sa zvaničnog sajta grada – www.zrenjanin.rs
[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...