26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 30, 2023
Naslovna Politika i društvo Održana 20. sednica Gradskog veća

Održana 20. sednica Gradskog veća

Gradsko veće zasedalo je danas 20. put u ovom sastavu, pod predsedavanjem gradonačelnika Čedomira Janjića, a razmatrano je nekoliko proceduralnih tačaka i predloga o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve.
Četiri tačke našle su se na dnevnom redu zbog reizbora načelnice Gradske uprave. S obzirom da je mandat načelnice istekao 4. decembra, odnosno juče, nakon javnog konkursa za popunjavanje položaja na tom radnom mestu i Odluke o izboru kandidata, dosadašnja načelnica Jasmina Malinić postavljena je mesto načelnice i za naredni petogodišnji period. U vezi s tim, Gradsko veće donelo je odgovarajuće odluke.
Gradonačelnik Janjić ocenio je da je načelnica dobro radila svoj posao, da je Gradska uprava postala efikasnija i da sigurno ulazi u red najorganizovanijih lokalnih uprava u Srbiji.
“Za funkcionisanje Gradske uprave dobijamo i mnoga priznanja, tako da nije bilo dileme kada je u pitanju reizbor načelnice”, prokomentarisao je pomenute odluke gradonačelnik.
Gradski većnici usvojili su i predloge Rešenja o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve otvaranjem nove aproprijacije radi isplate jubilarnih nagrada za zaposlene u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina koji ostvaruju uslov za isplatu u toku 2017. godine, kao i o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve otvaranjem nove aproprijacije radi nabavke novogodišnjih paketića za decu zaposlenih u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina.
“Doneli smo odluku da se i radnicima u mesnim zajednicama izjednače uslovi rada kao i radnicima Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova kulture. Pre pet godina praktično smo preuzeli kompletno finansiranje radnika u mesnim zajednicama, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima, rasteretili smo građane i budžete samih mesnih zajednica, pa tako isplaćujemo plate sekretrarima, komunalnim radnicima, poljočuvarima i mislim da smo na taj način unapredili funkcionisanje mesnih zajednica i ovo je jedna u nizu takvih odluka”, objasnio je Janjić.
S obzirom da se ušlo u poslednji mesec godine, gradonačelnik je pomenuo i neke aktivnosti u vezi sa donošenjem budžeta za narednu godinu. Istakao je da će on biti usvojen u zakonskom roku, najverovatnije u poslednjih desetak dana decembra.
“Pripreme budžeta su u toku, on će biti restriktivan, ali realan, a imaće i razvojnu komponentu i mislim da ćemo uspeti u tome”, kazao je gradonačelnik.
PRENOSIMO sa zvaničnog sajta grada – www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...