26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 23, 2023
Naslovna Politika i društvo Održana 19. sednica Gradskog veća

Održana 19. sednica Gradskog veća

Devetnaesta sednica Gradskog veća održana je danas, a na dnevnom redu bilo je dvadeset sedam tačaka.
Članovi Gradskog veća usvojili su,između ostalih, predloge odluke koje su se ticale održavanja ulica, puteva i drugih javnih površina u zimskom periodu, Planu detaljne regulacije radne zone “Jugoistok” i naseljenog mesta Lazarevo.

Utvrđen je i Predlog odluke o dopunama Odluke o osnivanju Ustanove “rezervati prirode” kojoj je na taj način dopunjena delatnost, a zatim i Predlog odluke na osnovu koje će “Begejskom petljom” upravljati ta ustanova i realizovati projekat uređenja.
U nastavku sednice, usvojen je Predlog Odluke o izmeni Odluke o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji grada Zrenjanina za utvrđivanje poreza na imovinu, a izvestilac je bila Nikolina Šerfeze, kao i predlozi o otpisu duga u postupku privatizacije za preduzeća ”ZGOP” a.d. Novi Sad, ”Mostogradnja” Beograd, ”Industrija obuće Beograd” Beograd, kao i Društva za održavanje zgrada d.o.o. Beograd, kao i Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2017. godinu u periodu januar – jun 2017. godine, a izvestilac je bila Mirjana Maluckov.
Članovi Gradskog veća tokom današnje sednice usvojili su i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Poseban program za korišćenje subvencija za 2017. godinu JKP ”Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin, Predlog Zaključka u vezi odobravanja učešća grada Zrenjanina u sufinansiranju projekta pod nazivom ”Mašinski projekat korišćenja solarne energije za pripremu tople potrošne vode” – završna faza i Predlog Zaključka kojim se nalaže javnim preduzećima i drugim oblicima organizovanja čiji je osnivač Grad Zrenjanin da 50% dobiti, odnosno viška prihoda nad rashodima po završnom računu za 2016. godinu uplate u budžet grada Zrenjanina.
Predstavljen je i usvojen i Izveštaj o poslovanju JKP ”Zrenjaninska objedinjena naplata” Zrenjanin za 2016. Godinu, Predlog Zaključka o prihvatanju Odluke o usvajanju izmene i dopune Programa poslovanja JKP ”Čistoća i zelenilo” Zrenjanin za 2017. godinu i Predlog Zaključka o usvajanju Izmene Finansijskog plana Apoteke Zrenjanin za 2017. godinu.
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac kazao je ovo zapravo bila pripremna sednica za predstojeću skupštinsku.
– Ono što je na neki način obeležilo današnju sednicu jeste da je Grad Zrenjanin prepoznao potrebu da pomogne projekat u Banji Rusandi, a koji ima za cilj proizvodnju tople vode korišćenjem solarne energije i za tu namenu izdvojiće dva miliona dinara. Takođe, na osnovu zahteva investitora uspeli smo da proširimo parcele koje dajemo putem javnog oglasa, a definitivno, očekuje nas i raspisivanje novog konkursa za otuđenje građevinsko zemljište, što će biti treći konkurs ove godine. Dobro je što imamo nagoveštaj investitora za ulaganje u našim industrijskim zonama i očekujemo ih početkom naredne godine. Radimo i na uređenje odluka o zimskim baštama i postavljanu manjih montažnih obejakata, što do sada nije bilo uređeno na najbolji način, a time praktično povećavamo budžet grada – rekao je Santovac.
Ukazao je i da se uvode nove procedure kada je reč o zimskom održavanju ulica i puteva, a uskoro se očekuje i ptpisivanje ugovora o zimskom održavanju sa izvođačem koji bude odabran na osnovu javne nabavke, postupka koji je trenutno u završnoj fazi.

 

PRENOSIMO www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...