26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 30, 2023
Naslovna Politika i društvo Obišli gradilište stanova namenjenih najugroženijim izbeglim licima

Obišli gradilište stanova namenjenih najugroženijim izbeglim licima

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima posetio je danas gradilište stanova namenjenih najugroženijim izbeglim licima, u Ulici Franje Kluza u Zrenjaninu, a obilasku radova prisustvovao je i pomoćnik Komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije Ivan Gerginov, kao i predstavnici Povereništva za izbeglice Grada Zrenjanina.

Na samom kraju godine, gradilišta stanova u Zrenjaninu i dalje su aktivna, a na ovoj lokaciji podiže se višeporodični stambeni objekat sa 11 stanova, u okviru Potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, radi rešavanja stambenih potreba izbeglica. Vrednost investicije je 274.053 EUR, a finansijska sredstva obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina. Izvođač radova je građevinsko preduzeće “Kej” d.o.o. iz Valjeva, s rokom završetka radova u junu 2018. godine.

U skladu sa važećim zakonskim propisima, investitor i vlasnik stambenog objekta biće Grad Zrenjanin, koji je obezbedio zemljište u javnoj svojini za izgradnju objekta, uz obavezu da obezbedi i finansira sve potrebne saglasnosti i uslove javnih komunalnih preduzeća, da osigura neophodnu infrastrukturu i izvrši priključenje objekta na električnu mrežu, vodovod i kanalizaciju, kao i da nakon primopredaje objekta izvrši uknjiženje nepokretnosti.
Gradonačelnik Janjić naglasio je da se na više lokacija u gradu trenutno grade stanovi za kolektivno stanovanje, ali da je izgradnja ovih stanova specifična, jer iza tog programa stoji država.
“Zadovoljan sam što će jedanaest porodica, naših sugrađana, koji se još uvek vode kao izbeglice, dobiti svoje stanarsko pravo ovde. Nažalost, sva tragična dešavanja devedesetih godina dovela su do toga da je ovde stiglo puno izbeglica, ti ljudi žive i rade sa nama, sada mogu da kažem već i više decenija, i mislim da je dobro što rešavamo stambene probleme te vrste”, kazao je gradonačelnik i najavio za proleće naredne godine početak realizacije novih značajnih projekata u ovoj oblasti.
“Očekuje nas izgradnja novih stanova u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu i proširenje izbegličkog naselja u Kleku. Radićemo po istom principu kao i do sada, dakle Komesarijat za izbeglice Republike Srbije finansiraće izgradnju, a Grad Zrenjanin obezbeđuje građevinsko zemljište i svu neophodnu infrastrukturu. I ovde, u Ulici Franje Kluza imamo još raspoloživog prostora, u Pančevačkoj je lokacija još atraktivnija i siguran sam da će svi koji budu dobili rešenja za stanove biti zadovoljni ”, naveo je on.
CELOKUPAN TEST MOŽETE PROČITATI OVDE

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...