22.8 C
Zrenjanin
Tuesday, July 23, 2024
Naslovna Politika i društvo Vesti Obaveštenje za građane od strane Investitora fabrike vode

Obaveštenje za građane od strane Investitora fabrike vode

Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da je uprkos veoma teškoj situaciji nastaloj zbog pandemije, tehnološki proces prečišćavanja pitke vode za potrebe Grada Zrenjanina u potpunosti stabilizovan i da su rezultati analiza poslednjih 10 dana pokazali da je tretirana voda, hemijski i mikrobiološki u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, navdeno je u saoštenju koje je potpisao direktor postrojenja Bojan Dimkić.

Takođe u saopštenju piše da će JKP Vodovod i kanalzacija i  Grad Zrenjanin pokrenuti postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće, posebno imajući u vidu da su najnovije analize hemijske i mikrobiloške ispravnosti vode za piće u gradskoj vodovodnoj mreži takođe pokazale rezultate kvaliteta vode saglasnog važećem Pravilniku.

Usled izuzetno velike potrošnje vode koja se javila u periodu policijskog došlo je do smanjenja pritiska vode, objasnili su iz ovog postrojenja.

Radovi koji se vrše od 23:00 časa u sredu uveče 8.4.2020. do ujutro u četvrtak 9.4.2020. a zbog kojih je došlo do obustave distribucije vode u celom gradu, vrše se u cilju povećanja kapaciteta proizvodnje I povećanja pritiska u gradu, navedeno je u saopštenju. 

Oni su se zahvalili građanima Zrenjanina i istakli da će građane, ”u ova izuzetno teška vremena, obradovati činjenica da u gradskoj vodovodnoj mreži imaju zdravu i pitku vodu” a da je to ostavareno udruženim naporima zaposlenih u Gradskoj upravi, JKP VIK i Investitora, uz nesebičnu pomoć kabineta Premijerke Republike Srbije i zaposlenih u Institutu za javno zdravlje Zrenjanin. 

Havarija 3 sata pre planiranog isključenja

Oko 19. časova 8. aprila 2020.g usled striunog udara došlo je do izbacivanja distributivnih pumpi iz pogona zbog čega je nestalo vode u gradu, saopštila je firma koja upravlja prečistačem.
Tim u fabrici vode radi na otklanjanju kvara nakon čega će se postepeno uspostaviti distribucija vode. Očekuje se da će se u narednih 30min rešiti problem.
Plan za večerašnje radove od 23h ostaje na snazi, rečeno je.
Od strane investitora je stiglo izvinjenje građanima na neprijatnosti prouzrokovanoj  problemom na koji oni nisu mogli da utiču.

 

 

 

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...