-6.8 C
Zrenjanin
Tuesday, January 25, 2022
Naslovna Politika i društvo Vesti Obaveštenje za građane od strane Investitora fabrike vode

Obaveštenje za građane od strane Investitora fabrike vode

Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da je uprkos veoma teškoj situaciji nastaloj zbog pandemije, tehnološki proces prečišćavanja pitke vode za potrebe Grada Zrenjanina u potpunosti stabilizovan i da su rezultati analiza poslednjih 10 dana pokazali da je tretirana voda, hemijski i mikrobiološki u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, navdeno je u saoštenju koje je potpisao direktor postrojenja Bojan Dimkić.

Takođe u saopštenju piše da će JKP Vodovod i kanalzacija i  Grad Zrenjanin pokrenuti postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće, posebno imajući u vidu da su najnovije analize hemijske i mikrobiloške ispravnosti vode za piće u gradskoj vodovodnoj mreži takođe pokazale rezultate kvaliteta vode saglasnog važećem Pravilniku.

Usled izuzetno velike potrošnje vode koja se javila u periodu policijskog došlo je do smanjenja pritiska vode, objasnili su iz ovog postrojenja.

Radovi koji se vrše od 23:00 časa u sredu uveče 8.4.2020. do ujutro u četvrtak 9.4.2020. a zbog kojih je došlo do obustave distribucije vode u celom gradu, vrše se u cilju povećanja kapaciteta proizvodnje I povećanja pritiska u gradu, navedeno je u saopštenju. 

Oni su se zahvalili građanima Zrenjanina i istakli da će građane, ”u ova izuzetno teška vremena, obradovati činjenica da u gradskoj vodovodnoj mreži imaju zdravu i pitku vodu” a da je to ostavareno udruženim naporima zaposlenih u Gradskoj upravi, JKP VIK i Investitora, uz nesebičnu pomoć kabineta Premijerke Republike Srbije i zaposlenih u Institutu za javno zdravlje Zrenjanin. 

Havarija 3 sata pre planiranog isključenja

Oko 19. časova 8. aprila 2020.g usled striunog udara došlo je do izbacivanja distributivnih pumpi iz pogona zbog čega je nestalo vode u gradu, saopštila je firma koja upravlja prečistačem.
Tim u fabrici vode radi na otklanjanju kvara nakon čega će se postepeno uspostaviti distribucija vode. Očekuje se da će se u narednih 30min rešiti problem.
Plan za večerašnje radove od 23h ostaje na snazi, rečeno je.
Od strane investitora je stiglo izvinjenje građanima na neprijatnosti prouzrokovanoj  problemom na koji oni nisu mogli da utiču.

 

 

 

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
-6.8 ° C
-5.6 °
-7 °
78 %
0.9kmh
1 %
Mon
-5 °
Tue
-1 °
Wed
2 °
Thu
5 °
Fri
6 °

Popularne vesti

Žitište: Načelnik uprave zbog falsifikata prihvatio dogovor s tužilaštvom, ali ostao na funkciji

Načelnik uprave opštine Žitište Mladen Ajduković uplatio je 100.000 dinara da bi Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu odbacilo krivičnu prijavu protiv njega zbog falsifikovanja...

IN MEMORIAM: Slaviša Lekić

Novinar, producent i autor brojnih istraživačkih serijala Slaviša Lekić preminuo je u Beogradu. Lekić je rođen 1959. u Kosovskoj Mitrovici. Pisao je za brojne dnevne...

Zrenjanin – Izbori na redu a paketi u sredu: izbori za mesne zajednice

Nisu obavestili svoje komšije-građane da se održavaju izbori, nisu pomenuli reč u javnosti o tome, nisu poželeli da njihove komšije saznaju i učestvuju, nisu...

Bogunović: U Zrenjaninu ima ko da diže ”uzbunu”

Na konferenciji za novinare Građanskog preokreta u Zrenjaninu, sumirani su dosadašnji rezultati projekta “Građanski uzbunjivač” i najavljeni pravci daljeg delovanja udruženja. Miodrag Bogunović, član Upravnog...