UHAPŠENA DVA LICA ZBOG UTAPANJA DEČAKA NA PESKARI U MELENCIMA
4. July 2018.
Saopštenje Pokreta Ujedinjenih Fantoma
5. July 2018.

Novi smer na beogradskom Megatrendu – diplomiranj di-džej?!

Beogradski Univerzitet Megatrend u okviru  studijskog programana svom Fakultetu za kulturu i medije  od ove školeske godine planira da uvede novi smer na kojem će se školovati studenti koji žele da puštaju  elektronsku muziku u noćnim klubovima.

Na ulicama Beograda pojavili su se bilbordi sa sloganom “Budi prvi diplomirani di-džedj na svetu!”, a sa Megatrenda kažu da se već veliki broj budućih studenata prijavio za ovaj smer.

Prema planu i programu predviđeno je da studije traju četiri godine u toku kojih će studenti prve dve godine imati opšte, a u trećoj i četvrtoj stručne predmete. Takođe,rektor Megatredna Mića Jovanović, izjavio je da se pregovara saradnja sa najpopularnijim di-džejevima sveta poput Dejvida Getoe i Boba Sinklera koji bi trebalo da budu pedavači.

Mišljenje javnosti o ovom novom studijskom programu je podeljeno, a u u novoformiranom Nacionalnom akreditacionom telu nisu obavešteni o njemu, kao ni u Komisiji za akreditaciju koja je do nedavno bila zadžena za akreditacije studijskih programa. Iz Megatrenda tvrde da im akreditacija nije ni potrebna jer će smer biti samo novi modul na već postojućem smeru za odnose sa javnošću na Fakulteta za kulturu i medije.

M.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *