IZVRŠITELJI ODUZIMAJU STANOVE U MALOJ AMERICI
2. April 2018.
Napad na novinare postaje svakodnevica, rezultat toga je cenzura i autocenzura
2. April 2018.

NEZAKONITO ODUZETI STANOVI U MALOJ AMERICI – LJUDI PLATILI STAN A IZBAČENI NA ULICU

Saša Stojšin ostao je bez stana na adresi Rade Končara 6c u naselju Mala Amerika, prošle godine u septembru mesecu kada je zbog dugova investitora njegov stan bio oduzet od strane sudskog izvrštelja.

Investitor koji je započeo gradnju 2005. godine, Nenadić Ljiljana, ostala je duzna poveriocima određenu količinu novca zbog čega je 2012/13 godine otišla iz Srbije i nije se vratila. Tada ovaj slučaj dobija sudski izvršitrlj Željko Kesić kako bi naplatio zaostala dugovanja investitora, a gospođi Nenadić je dodeljen privremeni advokat po sudskoj dužnosti kako bi je zastupao u njenom odsustvu, kaže Stojšin.

Kako Stojšin kaže sve do momenta kada su izvršitelji došli  i promenili bravu na njegovim vratima on nije znao da je u toku izvršenje nad njegovom imovinom. Tom prilikom sve stvari i sav novac koje je imao ostali su “zarobljeni” u stanu i dan danas.

Stojšin tvrdi da je od samog početka postupka sve rađeno na osnovu fiktivnih stvari. Izvršitelj Kesić je pretpostavljao da dužnik, odnosno investitor, živi u stanu na čijim vratima već godinama piše ime vlasnika Saše Stojšina, ali je sva upozorenja i sve dokumente slao na neke druge adrese te Stojšin nije imao uvid u proces koji se vodio oko njegovog stana. Čak je i kvadratura stana u dokumentima navedena pogrešno pored same adrese. Naime kada je Stojšin pokušao da uknjiži stan u katastar imovine rečeno mu je da adresa na kojoj se stan vodi, Rade Končara 6c, ne postoji, ali su zato svi ugovori kao i računi i porezi uredno stizali na pomenutu adresu.

Iako Stojšin nema pristup stanu od septembra prošle godine svi računi i dalje stižu na njegovo ime. Kada je pokušao da prebaci račune na ime novog kupca stana nije uspeo jer se po novom ugovoru stan vodi na adresi Rade Končare 6a. Uz pomoć svog advikata Duška Avramova i njegovog sina Nenada, uspeo je da prebaci jedino račun za grejanje na ime sadašnjeg vlasnika.

Advokat Saše Stojšina podneo je već nekoliko krivučnih prijava protiv izvršitelja zbog njegove zloupotrebe Zakona, a prema rečima Stojšina jednom prilikom mu je čak i pretio.

Još jednom stanu u pomenutoj zgradi preti izvršenje. Isti sudski izvršitelj Željko Kesić, prodao je na licitaciji istog dana pored Stojšinovog stana još jedan, istom kupcu za znatno manju količinu novca od njegove prave vrednosti, dodaje Stojšin.

Beogradska organizacija „Krov nad glavom“ dovezla se danas u Zrenjanin kako bi se zajedno sa komšijama i lokalnim medijima solidarisala sa Stojšinom.

M.M.

 

1 Comment

  1. […] VIŠE DETALJA MOŽETE PRONAĆI U NOVOM ČLANKU OVDE […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *