26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 30, 2023
Naslovna ZR caffe ''Nedelji turizma'': Zrenjanin i okolina imaju šta da ponude turistima.

”Nedelji turizma”: Zrenjanin i okolina imaju šta da ponude turistima.

Program: SREDA – NEDELJA

Sreda, 27.09.2017. KALENDAR TURISTIČKIH MANIFESTACIJA VOJVODINE

 • Polazak u 14 časova: U organizaciji Grada Zrenjanina, Turističke Organizacije Grada Zrenjanina i Kaštela prevoz građana od Kulturnog Centra do Kaštela
 • Početak u 15 časova: Štandovi predstavnika Manifestacija sa teritorije Vojvodine:

– Čvarkijada – Kać

– Pasuljijada – Orlovat,

– Dani mađarske kuhinje – Skorenovac

– Gusanijada – Mokrin

– Etno i organska hrana – Sombor i proizvođači sa teritorije Zrenjanin

– Štrudlijada – „Gradnulički biseri “MZ  Gradnulica, Zrenjanin

– Kiflijada –  Aradac

– Paradajzijada – Lukino selo

– Kulenijada – Srpski Miletić

– Udruženje proizvođača meda „AKAC“ – Mužlja

– Paorska čorba – Orlovat

– Udruženje vinara – Aradac

– Kobasicijada – Turija

 • Početak u 21 čas: Balska sala Kaštela Ečka – Predstava “Vojvođanski kabare” Milenko Pavlov

Četvrtak, 28.09.2017.  VENČANJE U DVORCU

 • Početak u 17 časova:
  • Revija Venčanica
  • Baletski studio
  • Štandovi sa cvećem
  • Fotografi
  • Ukrasne kutije za pakovanje poklona, dekoracije prostora,…

Petak, 29.09.2017.  BELE DVORSKE NOĆI

 • Početak u 19 časova: Koncert “Bele dvorske noći” na kom učestvuju orkestar Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” pod upravom maestra Pavla Medakovića i sopran Zorica Belić, u programu najlepše orkestarske i vokalne muzike sveta. Provedite “Bele dvorske noći” uz srpsku muziku, valcere, galope, marševe, italijanske i španske kancone, najlepše ruske romanse i sving.

Subota, 30.09.2017.  DEČIJI DAN

 • Početak u 11 časova:
  • Dečiji horovi
  • Cekom
  • Likovne radionice
  • Diginet Razigrana šantalica

Nedelja, 01.10.2017.  LOVAČKI DAN U LOVAČKOM DVORCU

 • Početak u 11 časova:
  • Revijalni deo o lovu
  • Takmičarski deo u kuvanju lovačkog gulaša – Prijave takmičara na broj telefona: 069/8697520

 

U okviru sedmodnevne manifestacije, “Nedelja turizma” u “Kaštelu Ečka”, koja je otvorila vrata za posetioce, juče je održana je promocija turističkih potencijala Grada Zrenjanina, s osvrtom na nedavno završenu manifestaciju “Dani piva”, simpozijum o pivarstvu, a prezentovan je i projekat “Muzeja piva”.
Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da “danas verovatno nema boljeg mesta za predstavljanje turističke ponude našeg grada od mesta na kom se upravo nalazimo – ečanskog Kaštela”
“Turizam je, u savremenom smislu, postao privredna grana koja uključuje u sebe mnoge segmente i u njima se Zrenjanin u poslednjem periodu aktivno pronalazi. To nisu samo velike manifestacije, kao što su naši “Dani piva”, to su i kongresni turizam, sportski turizam, lovni i ribolovni turizam, sajmovi, ekskurzije, izleti. To su i gastronomska i etno ponuda, ponuda kulturnih sadržaja, sadržaja u našim selima”, kazao je on i dodao da svaki veliki događaj koji se organizuje u gradu donosi i niz posrednih benefita.
“Kada ste domaćini nekog međunarodnog sportskog događaja u “Kristalnoj dvorani” ili kongresa u hotelu “Vojvodina” ili “Kaštelu” koji traju po nekoliko dana, onda možete da očekujete i veći promet u prodavnicama, ugostiteljskim objektima, propratne događaje, lepe slike iz Zrenjanina koje odlaze u svet i potencijalno dovode nove goste. Zrenjanin i okolina sigurno imaju šta da ponude i turistima koji se u njemu kraće zadržavaju. Pre svega, kroz bogatu graditeljsku baštinu i izgled našeg trga i pešačke zone”, zaključio je gradonačelnik.

Pomenuo je pritom i da Zrenjanin ima najstariju pozorišnu salu u zemlji, najlepšu zgradu suda u zemlji, jedinstven park u Gradskoj kući.

“U potpunosti su bile opravdane naše namere da rekonstruišemo Trg slobode i okolne ulice i pretvorimo ih u prostor za održavanje niza dobro posećenih manifestacija. Da ne pominjem naše bogatstvo koje imamo u okolini grada. Region Zrenjanina najgušće je rečno čvorište u Evropi, tu su i Rusanda, Carska bara, ribnjak Ečka, Čenćanska jezera, kupalište Peskara, ribolovni revir “Čepel”. Zrenjaninu pripada i Evropsko selo roda, Taraš, a svako od naših 22 naseljena mesta priča je za sebe, sa svojim brojnim specifičnostima i manifestacijama“, naglasio je gradonačelnik tokom predstavljanja turističkih potencijala grada i okoline.
Janjić je, sa saradnicima, obišao i štandove na na kojima su svoju ponudu predstavili Turistička organizacija grada Zrenjanina, banja “Rusanda”, salaš “Lujza” i drugi izlagači.

Na sinoćnjem događaju u “Kaštelu”, promovisana je i najavljena nova privredna manifestacija “Zr-BizNet”, koja će u hali “Medison” biti održana 29. i 30. septembra.

“Nedelja turizma” u “Kaštelu” traje do nedelje, 1. oktobra.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...