24.4 C
Zrenjanin
Saturday, May 18, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje Narodno pozorište ''Toša Jovanović'' - REPERTOAR

Narodno pozorište ”Toša Jovanović” – REPERTOAR

Poštovana publiko, obaveštavamo Vas o repertoaru Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” od 14. do 16. maja 2021:
Petak, 14.5. u 19 časova, Rober Toma, OSAM ŽENA
Režija: Tara Manić
Prema rečima dramaturga Vuka Boškovića „OSAM ŽENA je u svojoj srži jednostran komad. To je gotovo mortalitet o grupi žena koje „nauče lekciju” jer dozvoljavaju sebi stvari, želje i ideje koje ne bi smele. Životi te grupe su ograničeni muškarcem za koga su finansijski i emotivno vezane. Komad, od svog početka pa do kraja, veoma konkretno i eksplicitno naglašava da to tako treba da bude. Problem ovog komada, okolnosti oko kojih se gradi priča jeste to što one, svaka na svoj način i zbog svojih razloga, žele nešto više od onoga što im je muškarac dodelio.
Iako je imala premijeru oktobra 2020. godine, predstava OSAM ŽENA izvedena je svega nekoliko puta zbog pandemije covida-19. Ne propustite priliku da pogledate fantastičnu igru ženskog dela ansambla Dramske scene NP “Toša Jovanović”.
 

Subota, 15.5. u 11 časova

Ludvig Štreda
ZVEZDA LUTALICA
Režija: Irena Tot
„Zvezda lutalica” je rađena prema tekstu češkog pisca L. Šredea, klasika lutkarstva, u režiji I. Tot. Inače ovo je rimejk predstave koju je pre petnaestak godina na scenu zrenjaninskog Pozorišta postavila Liliana Ivanović Arsenov. Međutim, sadašnja predstava potpuno je prilagođena senzibilitetu nove generacije. „Ona obrađuje prelepu temu, pomalo setnu, ali smo se trudili da naš komad bude veseo i sa srećnim završetkom. Govori o usamljenosti čoveka na ovoj planeti. Glavni lik Zvezdan sedi sam, među toliko miliona zvezda, i ne može da stigne ni do jedne, jer su jako udaljene. Zato jednog dana reši da stigne na zemlju i pronađe prijatelje, što mu, naravno, i uspeva”, kaže rediteljka I. Tot.
Subota, 15.5. u 19 časova
Peter Vajs
GOSPODIN MOKINPOT
Režija: Ljuboslav Majera
Bipolarni svet, pretnja nuklearne kataklizme, socijalna nejednakost, samo su neki od činilaca miljea iz kog se rađa priča o patnji ovog malog čoveka. Mokinpot, iracionalnom igrom više sile, nepravično je utamničen, suočen sa gubitkom posla, raspadom braka, osuđen da se potuca, tražeći pravdu. Rečju, uskraćen je za sve ono što čoveka čini čovekom. Nemoć je njegovo dominantno stanje, nemoć da (se) bilo šta promeni.
Predstava je igrana na nedavno završenom 70. festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, gde je osvojila nagradu za najbolju likovnu obradu predstave.

Nedelja, 16.5. u 19 časova

Tornton Vajlder
NAŠ GRAD 
Režija: Mia Knežević
„Naš grad” Torntona Vajldera je redak dramski tekst koji se bavi jednostavnošću svakodnevnog, predvidivog života. On nema za cilj da ispituje velika ljudska previranja, već suptilno ispituje građanski moral, perfidnost ljudske zajednice, dovodi u pitanje uhodane tradicije i pita se – gde nam promiče smisao? Da li je život samo ispunjavanje formi i konvencija ili je moguće proizvoditi smisao i doživljavati ga? Ova priča izražava cikličnost životnog toka, pa tako ne tretira samo pojedince iz prošlosti, već ulazi u dijalog i sa savremenim ljudima. Sa akcentom na teme svakodnevnog življenja, umiranja, borbe za emancipaciju, braka – ova predstava je poziv na putovanje kroz vreme i prostor. (reč rediteljke)

NAŠ GRAD je najnovija predstava Dramske scene za koju vlada veliko interesovanje.

Rezervišite kartu na vreme.

Karte po ceni od 300 din za dramske (za studente, đake i penzionere cena karte je 200 din) i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 h do 12 h i od 17h do 19h, odnosno nedeljom, sat vremena pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 560-136 (biletarnica).
VAŽNA NAPOMENA:
Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave isključivo putem telefona biletarnice (560-136) ili lično na biletarnici, zbog izbegavanja gužvi koje nisu u skladu sa epidemiološkim merama koje ograničavaju boravak ljudi u zatvorenim prostorima.
Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.
Izvor: NP Toša Jovanović
[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
few clouds
24.4 ° C
24.4 °
24 °
34 %
7.3kmh
22 %
Mon
24 °
Tue
25 °
Wed
25 °
Thu
23 °
Fri
25 °

Popularne vesti

Uništen bilbord koalicije “Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin” saopštili su iz ove grupacije

Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" pozvala je zrenjaninsku policiju da u najkraćem mogućem roku otkrije osobe koje su uništile bilborde ove koalicije na uglu...

Krivična prijava protiv direktora Fabrike vode i JKP Vodovod i Kanalizacija

Protiv direktora preduzeća Pannonian Water d.o.o. Branislava Zeca, direktora Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin Predraga Bodiroge, i NN lica odgovornog u Gradskog upravi...

Povodom Međunarodnog dana porodice večeras je u Velikoj sali Gradske kuće održana tribina pod nazivom “Srce za porodicu”

Zrenjanin,rs piše da je povodom Međunarodnog dana porodice, koji se od 1994. godine obeležava svake godine 15. maja,  sinoć u Velikoj sali Gradske kuće...

Mogućnost pada pritiska u vodovodnoj mreži

U sredu 15. maja počeli su radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Lazarevu, koji imaju za cilj da dodatno povećaju stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu....