NP Fruška goLa – brutalna seča stabala
13. March 2018.
Otvoreni Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije
13. March 2018.

Najavljen košarkaški turnir “PETROVGRAD BASKETBALL”

Četvrti po redu kadetski košarkaški turnir “Petrovgrad Basketball U16 Cup” biće održan u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 16. do 18. marta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura kazao je danas da je ovo još jedan lep i značajan događaj u našem gradu, gradu sporta.
– Ovo je promocija sporta i košarke, ali i našeg grada. Zahvalio bih se svima koji su dali doprinos u organizaciji turnira – rekao je on i dodao da će na ovom turniru učestvovati značajna imena i klubovi iz sveta košarke.
Salapura je naveo da će svečano otvaranje biti održano u petak, 16. marta u 18.30 časova.

Naime, pored domaćih klubova Partizana i Petrovgrada, ugosti velikane evropske košarke kao što su Real Madrid, Fenerbahče, Lokomotivu Kuban, Stella Azzurra i reprenzetacije Crne Gore i Rumunije u uzrastu U16 . Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke, kao i da pomognu oboleloj deci kroz humanitarni karakter turnira.

Turnir će biti održan u organizaciji KK Petrovgrad iz Zrenjanina a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz podršku kompanije “Gomex”.
U prethodne tri godine, tih dana, Zrenjanin je bio centar omladinske košarke ali i grad najvećeg srca jer su posetioci kupovinom ulaznica na bazi dobrovoljnog priloga direktno pomagali misije humanitarnih udruženja i fondacija koja u fokusu imaju lečenje dece. Nedeljko Golušin je rekao i da je Kompanija “Gomex” podršku do sada pružila i Udruženju “Transplant heroji”, Fondaciji “Podrži život” i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Na današnjoj konferenciji govorili su i članovi organizacionog odbora, a, kako je najavila direktorka OSŠ “9. Maj” na svečanom otvaranju učestvovaće i učenici te škole, što za njih predstavlja posebnu čast.

Za ovu godinu i četvrto okupljanje u Zrenjaninu, posetioci turnira doniraće sredstva Humanitarnoj organizaciji “Zajedno za život” koja pomaže oboleloj deci i njihovim porodicama u procesu lečenja u zemlji ili inostranstvu.

Izvor – zrenjanin.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *