14.5 C
Zrenjanin
Thursday, January 21, 2021
Naslovna Sport Nagrade za najbolje sportiste i klubove u 2019. godini

Nagrade za najbolje sportiste i klubove u 2019. godini

U Baroknoj sali Gradske kuće, održano je svečano uručenje nagrada Sportskog saveza Grada Zrenjanina za 2019. godinu.

Pre zvaničnog početka dodele nagrada, zamenik gradonačelnika grada Zrenjanina, svim prisutnima obratio se g. Saša Santovac zajedno sa predsednikom Sportskog saveza, g. Rajkom Petrovićem.

“Dragi sportisti, sportski radnici i prijatelji, velika mi je čast da mogu da vam se obratim, gde ste u proteklom vremenskom periodu svojim radom i trudom pokazali da može da se ostvari cilj i dođe do velikog uspeha! “, rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

U Zrenjaninu, gradu sporta kao i Sportskom savezu imamo preko 180 članica i ukupno 220 registrovanih klubova.

“Kada dođe trenutak da se odlučuje o nagradama, sigurno da nije lako. Mnogi su pokazali dobar rezultat i zaslužuju nagrade. Zato bih se posebno zahvalio i onima koji nisu među nagrađenima, ali su svojim zalaganjima pokazali želju da se ostvari uspeh. “

Istaknuto je da se krenulo sa rekonstrukcija stadiona u Karađorđevom parku sa ciljem da postoji obezbeđen sportski objekat koji je od korsiti svim sportovima. Takođe, u budućnosti će se ulagati i u same klubove, jer će ove godine budžet preći 120 miliona, rečeno je sa govornice.

Pored Saše Santovca i Rajka Petrovića, nagrade su uručili Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, i Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika.

Dodelu nagrada su uveličali i zrenjaninski olimpijci Momir Rnić i Branislav Simić, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Nagrade su uručene najboljim sportistima u olimpijskim sportovima, juniorima Sportskog saveza, sportistima u neolimpijskim sportovima i sportistima u seniorskoj konkurenciji. Takođe, nagrade sportskog stručnjaka – trener, sportskog radnika, stručnjaka u sportu i sportskog sudije.

Uručene su nagrade i onima koji su heroji svakog dana. Sportisti sa invaliditetom Filip Bartole i Sanja Mijatović koji su dokazali da je sve moguće. 

Stvorena su značajna sredstva i na taj način je pokazana briga o deci, o mladim sportistima i o stvaranju uslova za njihovo zdravo odrastanje. Kao rezultat toga, mnogo više dece je počelo da se bavi sportom, a sportski rezultati su krenuli uzvoznim linijama.

 

 

A. Pljakić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
14.5 ° C
16.1 °
13 °
93 %
2.6kmh
75 %
Thu
15 °
Fri
15 °
Sat
16 °
Sun
14 °
Mon
15 °

Popularne vesti

Objavljena trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Ne i okvirna cena i ko ga plaća.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, saopšteno...

Održano ročište u postupku protiv KTV-a jer se nisu dezinfikovali na ulazu u Skupštinu

U Osnovnom tužilaštvu u Zrenjaninu održano je saslušanje svedoka u postupku protiv ekipe televizije "KTV" Zrenjanin Nakon što je uzeta izjava od pet svedoka, odlučeno...

Bez konačnog dogovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije su završili prvu rundu pregovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu, ali konačan dogovor nije postignut,...

Pozivaju na diskusiju u vezi uticaja na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu

Gradski odbor ''Dosta je bilo'' Zrenjanin je pozvao građane da učestvuju u diskusiji: uticaj na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu: Poštovani sugrađani, u nedeljniku...