8.7 C
Zrenjanin
Tuesday, December 5, 2023
Naslovna Sport Nagrade za najbolje sportiste i klubove u 2019. godini

Nagrade za najbolje sportiste i klubove u 2019. godini

U Baroknoj sali Gradske kuće, održano je svečano uručenje nagrada Sportskog saveza Grada Zrenjanina za 2019. godinu.

Pre zvaničnog početka dodele nagrada, zamenik gradonačelnika grada Zrenjanina, svim prisutnima obratio se g. Saša Santovac zajedno sa predsednikom Sportskog saveza, g. Rajkom Petrovićem.

“Dragi sportisti, sportski radnici i prijatelji, velika mi je čast da mogu da vam se obratim, gde ste u proteklom vremenskom periodu svojim radom i trudom pokazali da može da se ostvari cilj i dođe do velikog uspeha! “, rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

U Zrenjaninu, gradu sporta kao i Sportskom savezu imamo preko 180 članica i ukupno 220 registrovanih klubova.

“Kada dođe trenutak da se odlučuje o nagradama, sigurno da nije lako. Mnogi su pokazali dobar rezultat i zaslužuju nagrade. Zato bih se posebno zahvalio i onima koji nisu među nagrađenima, ali su svojim zalaganjima pokazali želju da se ostvari uspeh. “

Istaknuto je da se krenulo sa rekonstrukcija stadiona u Karađorđevom parku sa ciljem da postoji obezbeđen sportski objekat koji je od korsiti svim sportovima. Takođe, u budućnosti će se ulagati i u same klubove, jer će ove godine budžet preći 120 miliona, rečeno je sa govornice.

Pored Saše Santovca i Rajka Petrovića, nagrade su uručili Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, i Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika.

Dodelu nagrada su uveličali i zrenjaninski olimpijci Momir Rnić i Branislav Simić, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Nagrade su uručene najboljim sportistima u olimpijskim sportovima, juniorima Sportskog saveza, sportistima u neolimpijskim sportovima i sportistima u seniorskoj konkurenciji. Takođe, nagrade sportskog stručnjaka – trener, sportskog radnika, stručnjaka u sportu i sportskog sudije.

Uručene su nagrade i onima koji su heroji svakog dana. Sportisti sa invaliditetom Filip Bartole i Sanja Mijatović koji su dokazali da je sve moguće. 

Stvorena su značajna sredstva i na taj način je pokazana briga o deci, o mladim sportistima i o stvaranju uslova za njihovo zdravo odrastanje. Kao rezultat toga, mnogo više dece je počelo da se bavi sportom, a sportski rezultati su krenuli uzvoznim linijama.

 

 

A. Pljakić

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...