22.8 C
Zrenjanin
Sunday, June 23, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje MESEČNI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

MESEČNI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

 

MESEČNI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA- NOVEMBAR 2017.-

Koncertne aktivnosti, konkursi, filmovi, izložbe, prestava i tribine

#DANI FRANCUSKOG FILMA#CIKLUS: „UDAHNI ŽIVOT“

Francuski institut u Srbiji i Kulturni centar Zrenjanina vas pozivaju da doživite boje, maštu i emocije kojima je ispunjeno pet filmova čiji su protagonisti adolescenti. Kroz njihovu svakodnevicu, oni sa nama dele svoj pogled na svet. Otkrijte šta su njihove nade, vizija budućnosti i bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Njihove priče su poziv na razmišljanje o sopstvenim snovima iz doba adolescencije i o svetu koji dolazi, kao i o onom koji smo za sobom ostavili… Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije niti humora.

SREDA, 1. I ČETVRTAK, 2. NOVEMBAR#FILM: „TAMARA“

U sredu, 1. i četvrtak, 2. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Tamara“. #Ulaz je besplatan. #Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.
SažetakTAMARA (Francuska, 2016, 100′, komedija)Režija: Aleksandar KastanjetiIgraju: Eloiz Marten, Silvi Testid, Siril Gei  Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Dijego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će da uspeti u svojoj nameri….

 

PETAK, 3. NOVEMBAR KONCERT KLASIČNE GITARE

U petak, 3. novembra u Narodnom muzeju Zrenjanin biće održan Koncert klasične gitare/  Koncert gitariste – Branka Barnića. Koncert počinje u 20 časova. #Ulaz je besplatan.Branko Barnić – BiografijaBranko Barnić je počeo da svira gitaru sa dvanaest godina, kao đak profesora Tajti Josifa. Završio je gimnaziju “Koča Kolarov” u Zrenjaninu a kasnije je diplomirao na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora mr. Zorana Krajišnika. U toku osnovnih studija a i kasnije, učestvovao je na seminarima, master-klasovima i radionicama svetski renomiranih gitarista kao što su: Oddair Assad, Pavel Steidl, Roland Dyens, Dušan Bogdanović, Miroslav Tadić, Scott Tenant. U jesen 2013. godine odlazi na dalje usavršavanje u SAD gde najpre stiče „Performer“ diplomu na Univerzitetu u Indijani – „Jacobs School of Music“, u klasi maestra Ernesta Bitetija a zatim završava master studije na Minnesota Univerzitetu u Minneapolisu, u klasi profesorke Maje Radovanlije. Za vreme post-diplomskih studija bio je asistent na katedri za gitaru, gde je držao grupnu i individualnu nastavu gitare, i Istoriju Rock’n’roll-a.Koncertno aktivan od 2003. je nastupao kao solista, član raznih kamernih ansambala (duo sa flautom, violinom, trio gitara) i kao solista sa orkestrom. Od 2013. aktivno nastupa u Americi solo i u duu sa gitaristkinjom Milenom Petković. Duo je ostvario mnogo nastupa, od kojih su značajniji  „Lower Town Classics (2015), MAGEF-IN (2015), Minnesota Guitar Society Guitarathon (2016)“ i nekoliko snimaka za „Guitar Salon International“ u Los Anđelesu (2017).Značajno težište njegovih aktivnosti je svakako i pedagoški rad. U periodu od 2004. do 2013. bio je zaposlen u muzičkoj školi „Josif Marinković“, na mestu profesora gitare. Učenici iz njegove klase osvajali su nagrade na takmičenjima a neki su nastavili studije u zemlji i inostranstvu. Imao je udela u organizaciji festivala “Guitar Art Laureati” u Zrenjaninu (2009- 2013), a takođe je učestvovao kao član žirija na takmičenjima i festivalima gitare. U periodu 2015-2017 predavao je gitaru na “The Saint Paul Conservatory of Music” i u muzičkoj školi “St. Joseph’s”  u Saint Paul-u, Minnesota. Od septembra 2017. predaje gitaru u muzičkoj školi “Josif Marinković” u Zrenjaninu.
#PROGRAM KONCERTAHeitor Villa Lobos (1887-1959) – Preludio No 1. Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Prelude, Fugue and Allegro in D major, BWV 998Dionisio Aguado (1784-1849) – Introduction and Rondo Briliante Op. 2, No 2Isaac Albeniz (1860-1909) – CadizFrancisco Tarrega (1852-1909) – Capricho Arabe Roland Dyens (1955-2016) – Saudade No3Django Reinhardt (1910-1953) – Nuages, arr. R. Dyens

PONEDELjAK, 6. NOVEMBAR#POZORIŠNA PREDSTAVA «TMUŠA:TAKO MI SRCA»- AMATERSKOG POZORIŠTA DOMA KULTURE – PRIJEPOLjE

Pozorišna predstava “Tmuša: Tako mi srca”, Amaterskog pozorišta Doma kulture iz Prijepolja, biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 6. novembra sa početkom u 20 časova. Predstava je rađena je po tekstu Snežane Gnjidić, u režiji Sunčice Milosavljevića. #Ulaz je besplatan.- O predstavi  U izradi dramskog teksta korišćeni su delovi iz autorskog opusa Vladislava Veselinovića Tmuše.  Tmuša je bio prijepoljski književnik koji je živeo u Srbiji (Prijepolju), Crnoj Gori (Pljevljima), Makedoniji (Skoplju) i Bosni i Hercegovini (Sarajevu) gde je i penzionisan sa priznatim svojstvom književnika. Bio je među najizvođenijim piscima na amaterskim scenama, od Hrvatske do Makedonije. Predstava govori o njegovom životu ali i ozajedništvu dva naroda, srba i bošnjaka-muslimana. Ali i o Jugoslaviji i o jugoslavenstvu, kao društvenom i istorijskom kontekstu od kraja 18.  do polovine 20. veka.

UTORAK, 7. NOVEMBAR#TRIBINA U utorak, 7. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – „Oktobarska revolucija 1917. – sto godina posle“. Govore: dr Maja Solar – filozof, Ivan Radenković – master filozofije i dr Todor Kuljić – sociolog. Moderator je Miroslav Samardžić. #Tribina počinje u 19 časova.

 

SREDA, 8. I ČETVRTAK, 9. NOVEMBAR#FILM: „POLINA ŽIVI ZA PLES“ U sredu, 8. i četvrtak, 9. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Polina živi za ples“. #Ulaz je besplatan. #Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.
Sažetak„POLINA ŽIVI ZA PLES“ (Francuska, 2016, 108′, komedija/drama)Režija: Valeri Miler, Angelin PreljocajRusija devedesetih godina. Trenirana strogoćom i zahtevnim radom profesora Bojinskog, Polina je igračica klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koji će je duboko dodirnuti.

PETAK, 10. NOVEMBAR#KONCERT ALEKSANDRE RADOVIĆ Koncert Aleksandre Radović održaće se na velikoj sceni  Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 10. novembra. Pevačica, pop-diva sa velikim brojem muzičkih hitova uz tačno definisan i prepoznatljiv zvuk i vokal predstaviće zrenjaninskoj publici muzičke numere sa  najnovijeg albuma i izvesti poznate i uvek rado slušane hitove sa predhodnih CD izdanja. #Koncert počinje u 20 časova.  #Cena ulaznice je 1000 dinara. #Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom  od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

PETAK, 10. NOVEMBAR#IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13 Godišnja izložba Foto kluba CD13 biće otvorena u petak, 10. novembra u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova.

SREDA, 15. I ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR#FILM: „POLOŽI MATURU PEVAJUĆI“ U sredu, 15. i četvrtak, 16. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Položi maturu pevajući“. #Ulaz je besplatan. #Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.
SažetakPOLOŽI MATURU PEVAJUĆI (Francuska, 203, 82′, dokumentarni)Režija: David AndrePrvo pevaj na sav glas je film koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

 

ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR#KONCERT ANSAMBLA „KOLO“ Nacionalni ansambl „Kolo“ – Ansambl narodnih igara i pesama Srbije,  nastupiće na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 16. novembra. Nacionalnom ansambl – „Kolo“   se bavi očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz  visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici (etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnci) koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.  Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku i muziku, nacionalnih zajednica, sa naših prostora. #Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od ponedeljka – 30. oktobra, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 a za organizovane posete 250 dinara.

PETAK, 17. NOVEMBAR#KONCERT POVODOM OBELEŽAVANjA PRAZNIKA GRADA #KONCERT ANSAMBLA „SERBOPLOV“ Povodom obeležavanja Praznika grada u petak, 17. novembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održan koncert Ansambla „Serboplov“. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.
Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin.
#Muzički izraz ovog ansambla temelji se na zvuku srpske građanske muzike devetnaestog i prve polovine dvadesetog veka. Osnovna forma «Serboplova»  je KOLO – izvorno, gradsko, ili novijeg tipa, obogaćeno autorskim kompozicijama tradicionalnog stila.
Članovi ansambla:Vladimir Ćuković – violinaSlavica Ranković – violinaAleksandar Stankov – violaErvin Malina – kontrabasIštvan Čik – perkusijeBogdan Ranković – klarinet, frula, saksofon

Projekat «Serboplov» nastao je na ideji da u Srbiji trenutno nedostaje kvalitetne promocije srpske izvorne muzike i žanrova nastalih kao refleksija na istu. Muzički materijal koji sastav «Serboplov» predstavlja je upravo nastao na srpskoj muzičkoj tradiciji a vremenski je lociran na prelaz XIX i XX veka i može se definisati kao srpska građanska muzika. Činjenica je da se gotovo pola veka niko nije pozabavio ovim žanrom, pogotovo u pogledu aranžmanskih pomaka primerenih našem vremenu i približavanju žanra duhu današnjice. Tako je osnovna intencija «Serboplova» skretanje pažnje na deo našeg kulturnog nasleđa koje je nekada bilo nosilac populističke kulture kao i prezentacija folklornog nasleđa kao nečega što može zvučati i sveže i savremeno bez ugrožavanja njenih osnovnih načela. U pitanju je na neki način i oživljavanje jedne izvođačke prakse koja je nekada bila svakodnevna a danas se retko može čuti. «Serboplov», ipak, nije puko izvođenje starih partitura već novi zvuk zasnovan na starim melodijama i karakterističnom ritmu koji podseća na “akustičnu” praksu tog vremena a stilski ujedinjuje muziku koja se izvodila u kafanama, hotelima, zerboima i drugim mestima od javnog značaja. #Osnivač «Serboplova» je Bogdan Ranković koji je diplomirao klarinet na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. U preseku raznih muzičkih žanrova izgradio je sopstveni stil baziran na folkloru ali i džezu i klasičnoj muzici.

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. NOVEMBAR#FILM: „VIDETI SVET“ U sredu, 15. i četvrtak, 16. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Videti svet“. #Ulaz je besplatan. #Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.
SažetakVIDETI SVET (Francuska, 2016, 102′, drama)Režija: Delfin Kulen, Mirijel Kulen Dve mlade devojke u vojnoj službi, Oror i Marin, vraćaju se iz Avganistana. Sa svojom vojnom jedinicom provešće tri dana na Kipru u hotelu sa pet zvezdica, među turistima na odmoru, radi onoga što vojska naziva dekompresiona komora: pomoći ćemo im da “zaborave rat”. Međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja… #Posle filma “17 devojaka” ovo je drugi film sestara Kulen koji je ušao selekciju filmskog festivala u Kanu 2016. godine.

PETAK, 24. NOVEMBAR#PREDAVANjE O ZDRAVLjU U petak, 24. novembra u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 18 časova biće održano predavanje na temu – „Put za savršeno zdravlje“. #Predavač je Prim. dr med. Boro M. Vujasin. #Ulaz je slobodan.
PETAK, 24. NOVEMBAR#PREZENTACIJA BEOGRADSKE INTERNACIONALNE NEDELjE ARHITEKTURE/BINA/ U petak, 24. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana prezentacija Beogradske internacionalne nedelje arhitekture.  U okviru programa otvoriće se izložba – „Male utopije“ i održati tribina o načinima i mogućnostima društvenog aktivizma i podsticanju građanske inicijative u prostornom planiranju i kreiranju urbanističkih planova. Program počinje u 19 časova.
#IZLOŽBA: MALE UTOPIJE – Italijanska arhitektura trećeg milenijuma između istorije, istraživanja i inovacije/EXHIBITION: SMALL UTOPIAS – Italian architecture of the third millennium between history, research and innovationKustos: Pipo Ćora, RimOrganizatori  zrenjaninskog događaja su:  Muzej MAXXI, Rim; Italijanski institut za kulturu, Beograd, BINA; Društvo arhitekata Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.#Izložba predstavlja dela deset italijanskih timova arhitekata. Ne uzimajući u obzir bilo kakve generacijske kriterijume, izbor se fokusira na najinovativnije prakse i na one koje najbolje otelovljuju identitet italijanske arhitekture danas. Nasuprot pristupu orijentisanom ka utopiji iz 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, dela koja mi predstavljamo često su projekti malog obima koji su povezani sa potrebama pojedinca, sa željom da se recikliraju postojeći građevinski objekti, kao i s ciljem da se redefinišu same paradigme arhitekture danas unutar jednog evropskog konteksta. Novoosmišljeni radni prostori, turističke infrastrukture, kuće, muzeji, instalacije, privremeni ili prenosivi objekti posmatrani su sa nekonvencionalnog stanovišta, ako se uzme u obzir naša velelepna istorija i slavna tradicija arhitekture, pružajući nam tako dobar uvid u to kako će možda izgledati arhitektura XXI veka u Evropi. Od Umberta Rive do Đuzepine Graso Kanico, od Čina Zukija do mladih početnika, mnogi inovativni predlozi nalaze svoje mesto u ovoj žustroj i direktnoj izložbi.

SUBOTA, 25. NOVEMBAR STAND UP VEČE – NIKOLE ĐURIČKA„SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI DA ZNATE O DžONIJU A NIKADA NISTE SMELI DA PITATE“

„Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju a nikada niste smeli da pitate“ – Stand up veče – Nikole Đurička – biće održano u subotu, 25. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. #Nastup počinje u 20 časova. #Đuričko navodi kako je počeo njegov „ulazak“ u svet stand up komedije : „Kada sam napunio 40 godina jedna od rođendanskih odluka mi je bila da napravim moj stand up šou. Mnogo prijatelja mi je već savetovalo da to uradim, nadam se da nisu bili samo ljubazni. Devetog jula sam napunio 43 godine. Šta se desilo i zašto mi je bilo potrebno tri godine? Možda me je život pregazio? Znam pouzdano da sam materijal imao sve vreme spreman. Znam, takođe, da sam bio malo uplašen od nepoznatog. No, kako god, ja nastupam. Poklon će biti Vaš dolazak….“.  Nikola Đuričko će Vam reći – Kako je izgubio 40 klinaca; Za koliko je prodavao putovanje na Havaje; Zašto je pao – balet; Zašto je nosio helanke; Kako je dobio dva nagradna izlaska u grad; Kako se pravilno koristi kondom; Šta nikada da ne stavljate u oči – sve ovo i još mnogo toga uz interpretaciju prepoznatljivog humora, humora za duhovite. Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 700 dinara.

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.Dobro došli!

#INFO PLUS
KONKURS ZA IZLAGANjE U IZLOŽBENOM SALONU  KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA ZA 2018. GODINU

Kulturni centar Zrenjanina raspisuje konkurs za  samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2018. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju svi likovni, primenjeni i multimedijalni akademski  umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 10. decembra 2017. godine.
Pri predlaganju izložbe za postavku, imati na umu ograničenost izložbenog prostora čije su dimenzije zidova 9 h 9,65 h 7,65 metara, visina 2,80 metara. Takođe, postoji mogućnost postavke radova na šine koje se nalaze na plafonu 9,65 metara h 3 kom.
Dokumentacija za konkurs treba da sadrži:
– popunjen obrazac prijave na konkurs;– najviše pet jasno imenovanih fotografija radova koji se predlažu za izložbu, sa naznačenim nazivom, dimenzijama, tehnikom i godinom nastanka;– po mogućnosti, katalog u elektronskom obliku i najviše tri fotografije sa prethodne postavke izložbe (nije obavezujuće).
Konkursni materijal se može dostaviti, uz naslov – Prijava na konkurs (upišite svoje ime i prezime), isključivo na elektronsku adresu:  sandra.banjanin@gmail.com
Nepotpun konkursni materijal neće biti razmatran. Poslate fotografije će biti korišćene za štampani materijal i grafička rešenja za promociju izložbe.
O odabiru izložbi za postavku odlučuje umetnički savet Izložbenog salona Kulturnog centra Zrenjanina. Svi prijavljeni autori će biti obavešteni o rezultatima konkursa putem elektronske pošte do kraja decembra 2017. godine.
Kulturni centar Zrenjanina se obavezuje da postavi izložbu, organizuje otvaranje, medijsku podršku i štampa propratni materijal u skladu sa mogućnostima. Oko detalja svake izložbe pojedinčano, dogovaraće se autor i urednica programa vizuelne umetnosti. Za dodatne informacije pozvati: 064.811.64.60 (Sandra Banjanin).

Obrazac za prijavljivanje možete preuzeti na sajtu www.kczr.org

LIKOVNI KONKURS 30 SA 30 OTVOREN DO 20. NOVEMBRA

Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30.Uslovi konkursa:

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).
Pored slobodnih rešenja , ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak:STRAHU MENI OD MENE U TEBI OD TEBE U TEBI OD MENE U MENI OD TEBE OD NjIH OD NAS STRAHOVANjA Na svim poljima, i lokalno i globalno, sve više  pravimo problema. Izgleda da svet tone u sveopštu  propast. Čovek je postao nerazumno  biće kojeg se treba plašiti. Bezbroj je razloga za strahovanja. Možda nam pomogne njihovo razotkrivanje i osvešćivanje. Umetnici su to oduvek najbolje radili.”Smatramo da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak će se menjati”.Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. I ove godine projekat 30h30 je međunarodni.Molimo vas da svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) budu opremljeni da mogu da se okače na zid.Radovi će biti žirirani.Dodeliće se tri nagrade.Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja ZrenjaninDruga nagrada: samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra ZrenjaninaTreća nagrada: prigodan poklon.
Konkurs je otvoren do 20. novembra 2017. god.Izložba će biti otvorena u  decembru 2017. god. u Kulturnom centru ZrenjaninaRadovi sa likovnog salona 30h30 će tokom 2018. god. biti izloženi u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u ArtCENTRU Beograd i u Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.
Radove slati na adresu:Kulturni centar ZrenjaninaNarodne omladine 123000 ZrenjaninTelefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)
Preporučujemo da radove šaljete Post ekspresom.Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci.Radovi će biti vraćeni Post ekspresom o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.

 

Formular/upitnik možete preuzeti na sajtu Kulturnog centra – www.kczr.org

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...