22.8 C
Zrenjanin
Wednesday, July 17, 2024
Naslovna ZR caffe Mekdonalds restoran u Zrenjaninu - ZRIKIPEDIA.COM

Mekdonalds restoran u Zrenjaninu – ZRIKIPEDIA.COM

Mekdonalds restoran u Zrenjaninu je radio od jula 1998. do jula 2002. godine. Nalazio se u namenski izgrađenoj zgradi u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Istorija
Kompanija “Mekdonalds” je u svojoj ekspanziji na tržištu tadašnje SR Jugoslavije tokom 1997. i 1998. godine otvorila nekoliko novih restorana (Kragujevac, Jagodina, Šabac, Čačak, Zrenjanin). Kompanija je 1997. godine sklopila ugovor sa opštinom Zrenjanin o podizanju dvospratnog objekta u glavnoj ulici na mestu praznog prostora nastalog tokom izgradnje stambenog objekta šezdesetih godina. Objekat je visinski i spratno podražavao susednu Bukovčevu palatu.

Restoran u Zrenjaninu svečano je otvoren 25. jula 1998. godine. Na svečanom otvaranju prisustvovali su tadašnji gradski funkcioneri i ostale zvanice, dok je za ostale građane restoran počeo sa radom sutradan.

Dan posle početka NATO agresije na SR Jugoslaviju, “Mekdonalds” u Zrenjaninu je zatvoren, dok je objekat demoliran. U leto 1999. godine restoran je ponovo počeo sa radom.

Usled nerentabilnog poslovanja, tokom 2002. godine zatvoreno je nekoliko “Mekdonalds” restorana, uključujući zrenjaninski. Menadžment zrenjaninskog restorana je tada izrazio želju i nadu da će se restoran ponovo otvoriti u Zrenjaninu, ali na drugoj lokaciji. Ubrzo je u objektu otvorena filijala “Delta banke”.

Zanimljivosti
U Zrenjaninu se posle zatvaranja “Mekdonaldsa” raširila urbana legenda da je zrenjaninski “Mekdonalds” jedini takav restoran na svetu koji je zatvoren zbog nerentabilnosti. Takva informacija nije tačna čak ni na nivou Srbije.
Kompanija “Mekdonalds” je na još jedan način vezana za Zrenjanin. U nekadašnjem pogonu “Žitoprodukta” pod imenom “Žitoban” od 1998. godine proizvode se zemičke za restorane u Srbiji.

Izvor – ZRIKIPEDIA.COM

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...