26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 23, 2023
Naslovna ZR caffe Mekdonalds restoran u Zrenjaninu - ZRIKIPEDIA.COM

Mekdonalds restoran u Zrenjaninu – ZRIKIPEDIA.COM

Mekdonalds restoran u Zrenjaninu je radio od jula 1998. do jula 2002. godine. Nalazio se u namenski izgrađenoj zgradi u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Istorija
Kompanija “Mekdonalds” je u svojoj ekspanziji na tržištu tadašnje SR Jugoslavije tokom 1997. i 1998. godine otvorila nekoliko novih restorana (Kragujevac, Jagodina, Šabac, Čačak, Zrenjanin). Kompanija je 1997. godine sklopila ugovor sa opštinom Zrenjanin o podizanju dvospratnog objekta u glavnoj ulici na mestu praznog prostora nastalog tokom izgradnje stambenog objekta šezdesetih godina. Objekat je visinski i spratno podražavao susednu Bukovčevu palatu.

Restoran u Zrenjaninu svečano je otvoren 25. jula 1998. godine. Na svečanom otvaranju prisustvovali su tadašnji gradski funkcioneri i ostale zvanice, dok je za ostale građane restoran počeo sa radom sutradan.

Dan posle početka NATO agresije na SR Jugoslaviju, “Mekdonalds” u Zrenjaninu je zatvoren, dok je objekat demoliran. U leto 1999. godine restoran je ponovo počeo sa radom.

Usled nerentabilnog poslovanja, tokom 2002. godine zatvoreno je nekoliko “Mekdonalds” restorana, uključujući zrenjaninski. Menadžment zrenjaninskog restorana je tada izrazio želju i nadu da će se restoran ponovo otvoriti u Zrenjaninu, ali na drugoj lokaciji. Ubrzo je u objektu otvorena filijala “Delta banke”.

Zanimljivosti
U Zrenjaninu se posle zatvaranja “Mekdonaldsa” raširila urbana legenda da je zrenjaninski “Mekdonalds” jedini takav restoran na svetu koji je zatvoren zbog nerentabilnosti. Takva informacija nije tačna čak ni na nivou Srbije.
Kompanija “Mekdonalds” je na još jedan način vezana za Zrenjanin. U nekadašnjem pogonu “Žitoprodukta” pod imenom “Žitoban” od 1998. godine proizvode se zemičke za restorane u Srbiji.

Izvor – ZRIKIPEDIA.COM

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...