„NEDELjA TOLERANCIJE“ U OSNOVNOJ ŠKOLI „2. OKTOBAR” U ZRENjANINU
6. December 2018.
PROJEKCIJA FILMA „Žensko lice sporta u Zrenjaninu”
6. December 2018.

MEHURI OD SAPUNICE GOSPOĐE MINISTARKE

Pre nešto više od 5 nedelja, podpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović posetila je naš grad.Jedan od povoda bilaje obnova rada zrenjaninskog brodogradilišta, koje je još u februaru promenilo vlasnika i obnovilo rad, a u avgustu jezavršen i porinut prvi brod. Očigledno je da je poseta imalasamo propagandni značaj da biministarka, u skladu sa običajima ove vlasti, naobećavala zrenjanincima „kule i gradove“.

Drugi, opet propagandni, povod bila je pompezna najava nastavka radova na obilaznici.
Više od 10 godina nije urađen nijedan novi metar ove neophodne saobraćajnice. Činjenica je, na koju sa ponosom podsećamo, da je Demokratska stranka Srbije najviše doprinela njenoj izgradnji (7,1 km) i bila bi davno završena da su bili blagovremeno rešeni imovinsko-pravni odnosi na projektovanoj trasi i da je DSS još neko vreme imao udeo i uticaj u republičkoj i lokalnoj vlasti.
Ministarka Mihajlović je najavila izgradnju novih 3,7 km. Obećalaje da će radovi biti završeni 2019. pa je uz brujanjegrađevinskih mašina zvanično obeležen početak radova.

Sve je dokumentovano brojnim video i foto zapisima, sa radnicima u žutim prslucima i plavim šlemovima iza potpredsednice Vlade, koja je održala rutinski motivacioni govor.

Tu je i kraj priče! Danas više nema ni mašina, ni radnika, ni šlemova. Dakle, nema ništa od najavljenih radova.Sve je nestalo kao mehur od sapunice. Još jedna „uvreda za inteligenciju“ građana u režiji napadno hvalisave vlasti.

Cilj je postignut, preko kontrolisanih medija još jednom je puštena lažna slika da se, zahvaljujući ovoj vlasti, u Srbiji gradi kao nikada do sada. Do proleća se niko neće sećati da je krajem oktobra počela izgradnja dela zrenjaninske obilaznice, pa će ministarka još jednom u aprilu,opet na isti način, najaviti početak radova.

Nažalost, više od svih ovakvih samohvalisavih priča o napretku u Srbiji u vreme naprednjačke vlasti, prava slika je podatak da se u poslednjih 6 godina iz Srbije iselilo preko 598 hiljada njenih građana.

1 Comment

  1. Ištvan Đolai says:

    Bez referenduma je diktatorski čin. Imamo pravo plaćati porez a nemamo pravo na referendum?! Ali ako se već menja ime grada onda treba da se menja na ime od njegovog nastajanja. Bečkerek. Bečkerek se zvao više od svih drugih imena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *