26.9 C
Zrenjanin
Sunday, October 1, 2023
Naslovna Kultura i obrazovanje Mališani iz vrtića ''Sunčica'' u poseti Gradskoj kući

Mališani iz vrtića ”Sunčica” u poseti Gradskoj kući

“Vrtići bez granica” – naziv je projekta koji Predškolska ustanova Zrenjanin realizuje u saradnji s Gradom Zrenjaninom i organizacijom UNICEF, a jedna od radionica iz tog projekta, “Razglednice moga grada”, realizovana je danas posetom dece iz vrtića “Sunčica” Gradskoj kući.

Jedanaest mališana uzrasta od tri do pet i po godina, sa svojim vaspitačima i rukovodstvom Predškolske ustanove, obišlo je najinteresantnije prostore Gradske kuće i upoznalo se s njenim zanimljivostima. U svom kabinetu primio ih je gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, gde su sa velikim interesovanjem i znatiželjom sedeli za radnim stolom gradonačelnika, saznali šta to sve gradonačelnik radi i zašto se tako zove, potom su videli i Plavi salon za svečane prijeme, kabinet zamenika gradonačelnika i Baroknu salu, gde su iskoristili priliku da sede za stolom predsedavajućeg Skupštine grada, otpevaju nekoliko pesmica i iznesu svoje utiske o poseti.

Saznali su i kako se zovu i šta predstavljaju slike na staklu u holu Gradske kuće, šta se dešava u sali za venčanja i zašto se, ustvari, ova kuća naziva “Gradska”. Poseta je završena obilaskom Gradske bašte.
Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović kaže da su deca danas s uzbuđenjem po prvi put posetila Gradsku kuću, družila se s gradonačelnikom i videla kako izgleda najpoznatija zgrada u gradu.
– Deci se današnja poseta izuzetno svidela i ja se nadam da ćemo i aktivnost upoznavanja našeg grada nastaviti. Projekat “Vrtići bez granica” obuhvata i decu uzrasta od 3 do 5,5 godina koja inače ne borave u vrtiću, da u njemu besplatno provedu određeno vreme i taj projekat zaživeo je u tri  vrtića Predškolske ustanove. Zadovoljni su i deca i roditelji – navodi direktor Petrović i dodaje da u gradu radi 19 vrtića plus vrtić na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice, kao i da predstoji izgradnja novog vrtića u naselju “Putnikovo”.
Pomoćnica direktora Tatjana Lojović najavila je i realizaciju programa nazvanog “Parkić kao vrtić”, čija se jedna radionica održava sutra, u 9.30 časova, kada će deca iz Predškolske ustanove boraviti u Karađorđevom parku. Ona je pozvala i zainteresovane roditelje, čija deca nisu do sada pohađala vrtić, da dođu u park i druže se s vaspitačima i stručnim saradnicima.
– Predškolska ustanova je započela dva kratka programa u okviru projekta “Vrtići bez granica 3”, jedan se zove “Parkić kao vrtić” i on će se realizovati u narednih mesec dana u parkovima u gradu Zrenjaninu. Započeo je juče, a sledeća radionica će se održati sutra u Karađorđevom parku. Takođe, u narednih mesec dana, nastavljamo s realizacijom “Razglednica moga grada”, sredom i petkom, od 9.30 časova. Naredna radionica je u petak, kada obilazimo gradske mostove, a zainteresovani roditelji mogu da dovedu decu u to vreme ispred vrtića “Sunčica” – kazala je Tatjana Lojović.
PRENOSIMO SA ZVANIČNOG SAJTA zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...