5.6 C
New York City
sreda, 19 februara, 2020
Naslovna Politika i društvo LSV: Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

LSV: Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine  je putem saopštenja poručila da ”aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom”. Po njihovim rečima zato su se okupili u Vojvođanski front koji objedinjuje vojvođanske, anticentralističke snage, stranke, udruženja i pojedince koji baštine evropske vrednosti, očuvanje antifašističkog nasleđa i ravnopravnost svih građana.

Propadanje našeg Zrenjanina i Vojvodine traje već decenijama. Zrenjanin ima starije stanovništvo (43,3) i od proseka Vojvodine (42,7) i od proseka Republike Srbije (43,0), pri čemu su žene (45,1) u proseku starije od muškaraca (41,4),  nekada je Vojvodina bila druga po razvijenosti u SFRJ, odmah iza Slovenije, a danas je siromašna regija koja ubrzano propada, rekli su u LSV.

Subvencije za poljoprivrednike padaju (2011. godine su bile 14.000 dinara danas su 4.000 dinara po hektaru),  putevi se grade svuda osim u Vojvodini, od 167 km koliko je izgrađeno na teritoriji Srbije, samo 17 km je u Vojvodini, Vojvodini se gase i pruge, Vojvodina se zbog siromaštva prazni, škole se gase, sela odumiru, smatraju zrenjaninski ligaši.

Zrenjanin i dalje nema zdravu pijaću vodu, dok država ulaže 200 miliona evra u Nacionalni stadion, a metro u Beogradu je nacionalni projekat koji se finansira iz državnog budžeta. Budžet Grada Beograda duplo je veći od budžeta Vojvodine. 

U LSV Zrenjanin kažu da ne pristaju na to da mi moramo da živimo lošije, da bi se u Beogradu živelo bolje. Ne pristajemo na to da se za bilo koju elementarnu potrebu u Vojvodini mora čekati na saglasnost iz Beograda, kazali su u saopštenju. 

Zato je važno više nego ikad do sad da se svi mi koji živimo u Vojvodini ujedinimo, da zbijemo redove i založimo se za sebe, za Zrenjanin, za Vojvodinu, poručuju iz zrenjaninske lige . 

U saopšrenju se dalje kaže:

Mi želimo da upravljamo našom sudbinom i resursima koji postoje na teritoriji Vojvodine. Građani koji ovde žive najbolje znaju šta njima treba, mnogo bolje od nekog birokrate u Beogradu.

Vojvodina nikada nije bila problem, ona je uvek bila rešenje. 

Vreme je da zaustavimo propadanje Zrenjanina i Vojvodine! Vreme je da se u Zrenjaninu i Vojvodini ponovo živi pristojno od svog rada, da se iz odavde ne odlazi, nego da se, kao i uvek do sada, ovde dolazi! Liga socijaldemokrata Vojvodine će se zajedno sa ostalim članicama Vojvođanskog fronta boriti za to!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Popularne vesti

Zelena stranka: Raste podrška ideji za „Zeleni Zrenjanin“

Ekologija i zaštita sredine u kojoj živimo se polako nameće kao tema oko koje će se u bliskoj budućnosti na globalnom planu učvrstiti na...

GOSTOVANJE NARODNOG MUZEJA ZRENJANIN U SRPSKOM KULTURNOM CENTRU “KOLO“ U MORAHALOMU

Povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije, u petak, 14. februara 2020. godine, u Srpskom kulturnom centru „Kolo“ u Morahalomu (Mađarska), svečano je otvorena...

PUF: Hapšenja u Zrenjaninu su predizborno zamajavanje

Nedavna hapšenja zbog zloupotreba u vezi sa vodosnabdevanjem u Zrenjaninu su predizborno zamajavanje i bacanje prašine u oči građanima od strane Srpske napredne stranke,...

NSPM: Pretnje sinu vlasnice KTV zbog priče o aferi u fabrici vode u Zrenjaninu

Sin vlasnice televizije KTV Danijel Radić objavio je da je posle objavljivanja priloga o kriminalnim radnjama koje stoje iza projekta fabrike vode u Zrenjaninu,...