Izložba umetničkih dela “4 slike”
8. February 2019.
Mladić koji je nosio vešala na protestu sinoć pušten iz pritvora
9. February 2019.

LSV NE PRISTAJE NA TEROR VLASTI NAD SKUPŠTINOM

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije učestvovala ni na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina budući da predstavnici gradske vlasti nastavljaju tradiciju neodgovornosti i bahatosti pa su ponovo sednicu zakazali manje od 24 sata pre njenog održavanja.

Smatramo da je krajnji bezobrazluk to kako se predstavnici naprednjačke vlasti odnose pre svega prema građanima, a zatim i prema javnim institucijama i predstavnicima odbornika iz opozicije.

Zvuči neverovatno da ni posle toliko godina koliko su na vlasti nisu shvatili da su oni tu zbog građana, da budu u njihovoj službi, da ih uključe u procese donošenja odluka i blagovremeno informišu o javnim poslovima.

Na jučerašnjoj sednici sazvanoj po hitnom postupku našao se Predlog odluke o davanju saglasnosti na nacrt Ugovora o koncesiji za finansiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske delatnosti u gradu Zrenjaninu između Grada Zrenjanina i Apoteke “Janković”. Najoštrije kritikujemo što naprednjačka vlast odluke koje će imati veliki uticaj na kvalitet života građana donosi na ovakav način. Posebnu zabrinutost izražavamo u vezi sa snabdevanjem lekovima stanovnika sela.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je predlagala da se okupe svi relevantni društveni predstavnici, da se organizuje tematska sednica Skupštine grada i da se zajedničkim snagama iznađe rešenje kako bi se sprečile posledice po zdravlje naših sugrađana. Vlast je ostala nema na te predloge, kao i na sve ostale.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika gradske vlasti da prestanu da urušavaju javne institucije i zanemaruju interese građana.

 

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine

u Skupštini grada Zrenjanina

1 Comment

  1. Lala iz Banata says:

    Pa napustite skupštinu i radite van institucija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *