GRAD PRENOSI DISTRIBUCIJU GASA NA ”SRBIJAGAS”
28. August 2019.
Prikupljanje potpisa za izgradnju javnog toaleta u Zrenjaninu
28. August 2019.

LSV: Lokalni tajkuni da povećaju plate radnicima Zrenjanina

Liga socijaldemokrata Vojvodine deli ogorčenost građana Zrenjanina povodom nedavnog isticanja bilborda sa porukom “Dobro došli u Petrovgrad” saopštili su iz ove partije.

Poznato je da dominantnu ulogu u udruženju “Petrovgrad” imaju lokalni tajkuni koji nisu poznati po preteranoj brizi za interese svojih radnika, te ih Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva da u što kraćem roku istaknu bilborde na kojima će oglasiti otvaranje novih radnih mesta, sa platama koje omogućavaju normalan život radnika i njihovih porodica.

Mediji su preneli da je bilborde postavilo udruženje “Petrovgrad” koje je 2017. godine pokrenulo inicijativu da se promeni naziv grada Zrenjanin. 

Na svu sreću, aktivizam naših sugrađana sprečio je naum čelnih ljudi ovog udruženja, ali i pojedinaca u lokalnoj vlasti, koji su u nemogućnosti da reše brojne probleme Zrenjaninki i Zrenjaninaca, pokušali da nametnu pitanje imena grada, da bi se istinski problemi grada stavili u drugi plan, rekli su iz LSV.

Iz LSV podsećaju da ”Zrenjanin i dalje nema zdravu pijaću vodu, kafilerija ugrožava zdravlje građana, Dani piva i dalje ne nude pivo proizvedeno u Zrenjaninu, a plate radnika su ispod državnog proseka.”

U saopštenju se takođe navodi da ”Sa druge strane, lokalna vlast je pokazala šta misli o narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. U toku manifestacije “Dani piva” vlast je mobilne toalete stacionirala neposredno uz spomenik ovom heroju borbe protiv fašizma. Sramotno!” 

Zrenjanin je grad koji je od 1990. godine na ovamo puno toga pretrpeo. Sve više naših sugrađana sreću pronalazi u zemljama zapada.

Cilj svih gradskih lokalpatriota mora biti poboljšanje uslova života u Zrenjaninu, građanima ne trebaju bilbordi sa politikantskim porukama, nego dobro plaćena radna mesta i grad u kojem se dobro živi, zaključili su u LSV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *