Problem daljinskog grejanja u Zrenjaninu
20. November 2019.
I Zrenjanin na mapi ”građanske borbe u lokalnim sredinama”
20. November 2019.

LSV kritikuje gradsku vlast povodom proslave praznika grada: ”Zašto nisu angažovani Zrenjaninski umetnici”

Liga socijaldemokrata Vojvodine u svom saopštenju navodi da ”očekuje od čelnika gradske vlast u Zrenjaninu da bar povremeno pokažu, makar minimalan stepen lokalpatriotizma te da nažalost njihovo svakodnevno delovanje ukazuje na suprotno00

Nebriga za grad i njegove građane već je postala hronična bolest u radu nesposobne i bahate vlasti Zrenjanina te da poslednji primer apsolutnog nedostatka lokalpatriotskih osećaja za ovu sredinu je proslava Praznika grada 17. novembra, rečeno je iz LSV.

”Umesto da svečanu proslavu uveličaju sa nastupom nekog od uspešnih zrenjaninskih orkestara ili horova, gradska vlast se opredelila za angažovanje hora i orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije”, rečeno je u gradskom odboru ove stranke gde su zaključuili da je taj nastup sigurno je koštao poreske obveznike u našem gradu. Ligaši su zapitali lokalne funkcionere zašto se nisu angažovali zrenjaninske umetnike?

Zašto oni nisu prikladni? Da li je lokalnu vlast sramota Zrenjaninaca, navode u saopštenju iz LSV. Iz dana u dan bahata i nesposobna vlast dokazuje da treba da ode, jer ne vodi računa o gradu i interesima njegovih građana, njihov je zaključek.

 

Izvor: Gradski odbor LSV 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *