Sezona gripa – U Zrenjaninu sve veće interesovanje za vakcinu protiv gripa
12. February 2019.
OKUPLJA SE GRAĐANSKA OPCIJA U SRBIJI. PRISUTNI I OVI ZRENJANINCI
12. February 2019.

LALO, ŠTA SI SE KLACKAO, KLACKAO…

Tek što smo krenuli da koristimo Banatsku prugu do Novog Sada, tek juče je Srbija voz saopštila da je ukinuta linija Zrenjanin Novi Sad i Zrenjanin Pančevo iz razloga – radovi na modernizaciji novosadske pruge.

Krajem oktobra 2018. godine nakon nepunih 12 godina, linija za Novi sad iz Zrenjanina je konačno proradila. Punih 3 sata i 40 minuta je potrebno da jednom od najstarijih koja je izgrađena na ovim prostorima se stigne od tačke a do tačle b.

Čak na 14 stanica od Zrenjanina do Novog sada staje ovaj voz a prelazi čak 96 kilometara. Putnici i dalje mogu koristiti ovaj vid prevoza na pruzi prema Kikindi. Ovaj prekid linije ka Novom sadu za sada nije poznato koliko će da traje.

Sadašnja Zrenjaninska železnička stanica sagrađena je 1889 godine, a tadašnji Veliki Bečekek je od 1883 godine  prugom bio povezan sa Velikom Kikindom i ostatkom sveta, Budimpeštom, Temišvarom, Bečom..

Pogledajte 5 starih fotografija železničke stanice i pruge u Zrenjaninu (Velikom Bečkereku) i kako je to izgledalo početkom 20. veka…

Posetite ovu stranicu, ima divnih fotografija

Izvor fotografija FB stranica facebook.com/NagybecskerekRegen/

 

V:R

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *