Danas je 7. jul: Dan ustanka naroda Srbije
7. July 2019.
BUJANJE ”NEZAVISNIH” ORGANIZACIJA I POJEDINACA POD KONTROLOM VLASTI
7. July 2019.

Krajem dana moguće nepogode. Promenljivo i svežije bar do 12. jula – Vojvodinameteo

Krajem dana do nas stiže hladni front koji će se sporo premeštati najpre preko Vojvodine, a potom i preko zapadnih i centralnih delova ostatka Srbije. Tokom prva tri dana predstojeće sedmice na vreme kod nas uticaće polje niskog vazdušnog pritiska, a vrlo je moguće da će se ono održati i duže nad našim područjem. Sutra nakon vrlo toplog dana, kasno poslepodne i uveče očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom uz mogućnost za vremenske nepogode, dok će narednih pet dana obeležiti promenljivo i svežije vreme, naročito od utorka kada će dnevne temperature nakon prolaska novog hladnog fronta biti do 25°C – izveštava Vojvodinameteo.

Ujutru i pre podne preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena. Uglavnom će biti suvo, međutim ponegde ne treba isključiti samo kratkotrajnu kišu ili pljusak.

Tek u kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima očekuje se jača destabilizacija atmosfere uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a biće uslova i za pojavu vremenskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama na lokalnom nivou.

Oblačnost će se u danas premeštati sa zapada na istok, a u večernjim časovima prema jugoistoku u severozapadnoj visinskoj struji. Jutarnje temperature kretaće se između 19 i 21°C, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 30°C na severu do 34°C na jugu pokrajine.

 

U ponedeljak će preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena i suvo. Tek u večernjim časovima treba očekivati novo jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Vetar uglavnom umeren severni i severozapadni, uveče u pojačanju.

Promenljivo i svežije vreme potrajaće najmanje do petka 12. jula. Od utorka do petka jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 13 i 16°C, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 22 do 25°C, što su temperature ispod i znatno ispod normale za prvu polovinu jula.

 

Izvor: vojvodinameteo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *