22.8 C
Zrenjanin
Tuesday, July 16, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje KOMPLETAN MESEČNI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DECEMBAR 2017.

KOMPLETAN MESEČNI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DECEMBAR 2017.

KONKURS ZA IZLAGANjE U IZLOŽBENOM SALONU
KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA ZA 2018. GODINU
Otvoren do 10. decembra
Kulturni centar Zrenjanina raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2018. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju svi likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 10. decembra 2017. godine. Tekst konkursa i obrazac za prijavljivanje možete pogledati i preuzeti na sajtu www.kczr.org

SREDA, 6. I ČETVRTAK, 7. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „OSTVO LARGO“
U sredu, 6. i četvrtak, 7. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Ostrvo Largo“/Key Largo. Reč je o američkom filmu u trajanju od 101′ iz 1948. godine. Film je režirao Džon Hjuston. Nosioci glavnih uloga su: Hemfri Bogart, Edvard G. Robinson, Loren Bekol i dr. „Šaroliku“ ekipu oluja „zatvara“ u foajeu hotela. Reč je o napetoj kriminalističkoj drami. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

PETAK, 8. DECEMBAR
BANATSKA BAJKA – LETO U GRADSKOJ BAŠTI
– PROGRAM ZAVRŠNE MANIFESTACIJE
U petak, 8. decembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 18 do 22 č. biće održan program završne manifestacije „Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti“. Uz bogat kulturno – umetnički program napraviće se retrospektiva događaja koji su organizovani u sklopu manifestacije.

REZIME I UTISCI O MANIFESTACIJI «BANATSKA BAJKA»
Dobro zamišljeno, odlično realizovano može se reći za manifestaciju koja je po prvi put održana, 2017. godine u Gradskoj bašti. Radi se o manifestaciji “Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti” koju su organizovali Kulturni centra Zrenjanina , Turistička organizacija Grada Zrenjanina i IP Media 023. U toku leta u prelepom prostoru Županisjkog parka organizovano je 50-tak programa namenjenih svim generacijama. Bilo je tu muzike, književnosti, umetnosti, priča o vinu, dečijih programa, predstava, performansa, igraonica kreativnih radionica, edukativnih programa, multimedijalnih večeri a kao najzanimljivija su se pokazala predstavljanja naseljenih mesta. Vikendom su se posetioci upoznavali sa kulturnim, turističkim, privrednim, poljoprivrednim, sportskim i gastronomskih potencijalima naših sela. I svako se predstavio na svoj način. Iz večeri u veče broj zaintersovanih za dešavanja je rastao sedelo se i na klupama u parku. Veliko interesovanje publike pokazatelj je da se trud i rad organizatora u potpunosti isplatio. U organizaciju su se uključivale i druge institucije poput Gradske narodne biblioteke «Žarko Zrenjanin», zatim Muzičke škole, razna udruženja i kulturno umetnička društva poput KUD «Pionir» koji je prepunio prostor Gradske bašte. Bilo je dosta i gostiju sa strane i to iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Kikinde, Novog Bečeja. Žitišta, Kraljeva…Sve u svemu jedno lepo leto je za nama a za sledeću godinu možemo da najavimo još bolji i kvalitetniji program.

#KULTURNI CENTAR ZRENjANIN VELIKA SALA
PETAK, 08. DECEMBAR

18.00 č. – ETNO PROGRAM I PREDSTAVLjANjE NASELjENIH MESTA
20.00 č. – PROGRAM ZA DECU
20.45 č. – KULTURNO UMETNIČKI, ZABAVNI I EDUKATIVNI PROGRAM

ETNO PROGRAM I PREDSTAVLjANjE NASELjENIH MESTA
Raspored nastupa:

18.00 č. – KUD «ĐERĐEF» – ZRENjANIN
18. 05. č. – DRAMSKA SEKCIJA GERONTOLOŠKOG CENTRA
18. 10. č. – ANSAMBL «GRADNULIČKI BISERI»
18. 15 č. – BOTOŠ OŠ «1. OKTOBAR» – BOTOŠ
18. 20 č. – DEČJI ANSAMBL KUD «PERLEZ» – PERLEZ
18. 30 č. – ELEMIR – DECA IZ OŠ – RECITAL
18. 35 č. – KUD «PETEFI» – MUŽLjA
18. 40 č. – ZLATICA – DECA IZ OŠ – RECITAL
18. 45 č. – MIHAJLOVO – CITRAŠ
18. 50 č. – BELO BLATO – NARACIJA, GENEZA, RECITAL
18. 55 č. – ARADAC – MUZIČKI PROGRAM
19. 00 č – ORLOVAT – BESEDNIČAR BRACA NEDELjKOV
19. 05 č. – KNIĆANIN – PEVAČKA GRUPA
19. 10 č. – EČKA – RECITAL
19. 15 č. – KUD – «LAZAREVO»
19. 20 č. – TARAŠ – KAZIVANjE O TARAŠU
19. 25 č. – ČENTA – KUD
19. 30 č. – FARKAŽDIN – RECITAL
19. 35 č. – MELENCI – PEVAČKA GRUPA
19. 40 č. – TAMBURAŠI IZ LUKIĆEVA
19.45 č. – VANjA ILIJEV I «SEFERINI»
19. 45 č. – PEVAČKA GRUPA “FILIGRANI”
19. 50 č. – KUD “PIONIR”

DEČIJI PROGRAM
Raspored nastupa:

20.00 č. – DRAMSKI STUDIO «CEKOM»
20.10 č. – GRADSKI DEČIJI HOR KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA
20. 20 č. – OTILIJA BUKEHER ILIĆ SA DECOM
20.30 č. – BIG BEN EDUKATIVNI CENTAR
20.35 č. – BALETSKA ŠKOLA «DIMITRIJE PARLIĆ» – ODELjENjE ZRENjANIN

#KULTURNO UMETNIČKI I ZABAVNI PROGRAM
Raspored nastupa:

20. 50 č. – BID BEND
21. 00 č. – KLUB VINA
21. 05 č. – SVETISLAV NIĆETIN – HARMONIKA
21. 10 č. – BANATSKI KULTURNI KARAVAN
21. 15 č. – MUZIČKA ŠKOLA
21.20 č. – MILOSAVA STAŠEVIĆ I PEVAČKA GRUPA «ZAVIČAJNI SNOVI»
21. 25 č. – BANATSKI KULTURNI KARAVAN
21. 30 č. – BRANKA JAJIĆ SA MUZIČARIMA
21. 35 č. – BANATSKI KULTURNI KARAVAN
21. 40 č. – BRAČNI PAR DOSKOVIĆ
21. 50 č. – MUZIČKA ŠKOLA

SUBOTA, 9. DECEMBAR
Kulturni centar Zrenjanina, u subotu, 9. decembra organizuje odlazak u Narodno pozorište u Beogradu, na operu “Norma” (opera Vinčeca Belinija). Polazak je u 16 časova ispred Kulturnog centra. Cena: 1500 dinara.

NEDELjA, 10. DECEMBAR
#BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA
U nedelju, 10. decembra od 10 do 14 časova u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

UTORAK, 12. DECEMBAR
#TRIBINA
U utorak, 12. decembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – „Rusi u Velikom Bečkereku – Petrovgradu“. Uvodničar je Srđan Priljeva, istoričar a moderator – Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

SREDA, 13. I ČETVRTAK, 14. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „AFRIČKA KRALjICA“
U sredu, 13. i četvrtak, 14. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Afrička kraljica“/The African Queen. Film je urađen u britanskoj i američkoj koprodukciji. Snimljen je 1952. u trajanju od 105′. Film je režirao Džon Hjuston. U glavnim ulogama su Hemfri Bogart i Ketrin Hepbern. #Metodističke misionare, brata i sestru Prvi svetski rat zatiče u jednom od afričkih sela koje je nemačka kolonija. Njigov kontakt sa svetom je grubi kapetan broda „Afrička kraljica“. Iako je izbio rat, misionari i dalje ostaju u selu i svedoci su nemačkog vojnog upada kojim je selo, potpuno uništeno a njegovi stanovnici proterani. Brat umire a misionarka zajedno sa kapetanom broda pokušava da se probije do slobodne teritorije. #Za ovaj film Hemfri Bogart je osvojio Oskara za najboljeg glumca a film je 1994. odabran na čuvanje u Američkom nacionalnom filmsku registru, pri Kongresnoj biblioteci označen kao film od izuzetnog kulturno-istorijskog i estetskog značaja. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 14. DECEMBAR
#GODIŠNjI KONCERT BALETSKE ŠKOLE
„DIMITRIJE PARLIĆ“
U četvrtak, 14. decembra sa početkom u 18 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, održaće se Godišnji koncert Baletske škole “Dimitirje Parlić”- Pančevo, izdvojeno odeljenje Zrenjanin. Gosti koncerta su učenici odeljenja iz Alibunara (nastavnik-koreograf Đorđe Drljan). Na programu su varijacije klasičnog baleta – Deliba, Čajkovskog, Čerepnina kao i koreografije klasičnog i savremenog baleta na muziku Betovena, Gunoa, i primenjene gimnastike. Autori koreografija su: Sanja Felbapov, Jelena Sabljić, Vesna Petkanić. Koncert je humanitarnog karaktera, cena ulaznice je 200 dinara. Baletska škola koncert organizuje sa Kulturnim centrom Zrenjanina i humanitarnim udruženjem «Budimo ljudi».

PETAK, 15. DECEMBAR
#OTVARANjE LIKOVNOG SALONA 30X30
Otvaranje Likovnog salona – izložbene postavke najuspešnijih učesnika likovnog konkursa 30 sa 30, raspisanog od strane Kulturnog centra Zrenjanina, proglašenje najuspešnijih učesnika i dodela nagrada biće održana u petak, 15. decembra u Kulturnom centru sa početkom u 19 časova.

PETAK, 15. DECEMBAR
STAND UP VEČE – NIKOLE ĐURIČKA
„SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI DA ZNATE O DžONIJU A NIKADA NISTE SMELI DA GA PITATE“
„Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju a nikada niste smeli da ga pitate“ – Stand up veče – Nikole Đurička – biće održano u petak, 15. decembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. #Nastup počinje u 20 časova. #Đuričko navodi kako je počeo njegov „ulazak“ u svet stand up komedije : „Kada sam napunio 40 godina jedna od rođendanskih odluka mi je bila da napravim moj stand up šou. Mnogo prijatelja mi je već savetovalo da to uradim, nadam se da nisu bili samo ljubazni. Devetog jula sam napunio 43. Šta se desilo i zašto mi je bilo potrebno tri godine? Možda me je život pregazio? Znam pouzdano da sam materijal imao sve vreme spreman. Znam, takođe, da sam bio malo uplašen od nepoznatog. No, kako god, ja nastupam. Poklon će biti Vaš dolazak….“.
Tokom večeri, Nikola Đuričko će Vam ispričati:
Šta sam morao da pevam u prvom razredu?
Kako sam izgubio 40 klinaca?
Za koliko sam prodavao putovanje na Havaje?
Zašto sam pao balet? Zašto sam nosio helanke?
Kako sam dobio dva nagradna izlaska u grad?
Kako se pravilno koristi kondom?
Šta nikada nemojte da stavljate u oči?
Sve ovo i još mnogo toga u Stand – up šou Nikole Đurička.

#Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od ponedeljka, 4. decembra, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 700 dinara.

SUBOTA, 16. DECEMBAR
#GODIŠNjI KONCERT
KUD „PIONIR“
Godišnji koncert KUD „Pionir“ biće održan u subotu, 16. decembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Za sve ljubitelje tradicionalne muzike i folklornih igara, KUD „Pionir“ priprema program narodnih igara Srbije – od Subotice do Vranja. #Koncert počinje u 17.30 č. #Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Karte u pretprodaji, prodaju se po ceni od 250 a na dan koncerta – 350 dinara. #Blagovremeno ćemo Vas obavestiti o datumu početka prodaje karata.

SREDA, 20. I ČETVRTAK, 21. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „DUBOKI SAN“
U sredu, 20. i četvrtak, 21. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Duboki san“/The Big Sleep (1946). Amreički film koji je režirao Hauard Hoks. Film je zasnovan na istoimenom romanu Rejmonda Čendlera. Glavne uloge: Hemfri Bogart i Loren Bekol. To je film o procesu krivične istrage, i film i roman se smatraju klasikom. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

PETAK, 22. DECEMBAR
#PRAZNIČNE HORSKE ČAROLIJE
Koncert dečjih horova
U petak, 22. decembra u Baroknoj sali Gradske kuće biće održan koncert dečjih horova pod nazivom: „Praznične horske čarolije“. Pored Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra Zrenjanina nastupaju i ostali zrenjaninski dečji horovi. Na repertoaru su novogodišnje i božićne pesme. #Program počinje u 19 časova. #Ulaz je besplatan.

PONEDELjAK, 25. DECEMBAR
#KONCERT – TRIO APERTO
VEČE DOMAĆIH KOMPOZITORA
U ponedeljak, 25. decembra u Baroknoj sali Gradske kuće biće održano muzičko veče pod nazivom – „Veče domaće muzike“. Natupa Trio Aperto. Trio čine: navesti imena i šta sviraju – #Koncert počinje u 19 časova. Ulaz je besplatan.

TRIO APERTO
#Nestardandni trio „ Aperto“ započeo je sa radom krajem 2015. godine u Beogradu. Jedan od glavnih motiva za nastajanje trija je zajednički snažan afinitet za muzičkim izražavanjem
kroz savremeni tonski i emocionalni slog prisutan u delima savremenih srpskih kompozitora. Arhiva i budućnost srpskog savremenog muzičkog stvaralaštva stoji na najvišoj lestvici evropskog stvaralačkog kvaliteta. Iz tog razloga želimo da muziku domaćih kompozitora približimo što širem auditorijumu. Trio „ Aperto“ želi da ostvari saradnju sa svim eminentnim kompozitorima i izvođačima naše zemlje. Tako, ovog puta, gost koncerta će nam biti proslavljena violinistkinja Madlen Stokić – Vasiljević, docent na FMU u Beogradu. Takođe, članovi trija su stalno zaposleni u Muzičkoj školi „ Mokranjac“, gde postižu značajne rezultate na polju pedagogije i u radu sa talentovanom decom kroz osnovno i srednje obrazovanje.

PROGRAM KONCERTA

D. Despić Tri melodije za obou i klavir
Sičilijana, op. 21a- Andantino cantabile
Menuet, op. 18a- Allegretto grazioso
Pasakalja, op. 52- Andante funebre

Humoristične etide za klavir, op. 26
Allegro
Allegretto
Poco allegretto
Allegro non troppo
Presto
Allegretto
Allegro assai

Lamentozo za dve violine i klavir op. 114

D. Radić Sonatina za flautu ( violinu), obou i klavir
Allegro
Lento
Allegretto
Allegro con brio

M. Stojadinović
– Milić „A la tango“ za obou, violinu i klavir

Milan Janković je završio instrumentalni odsek- oboa u Muzičkoj školi „ Josip Slavenski“. Diplomirao je sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavanje je nastavio u Norveškoj gde završava magistarske studije. Nakon toga odlazi u Japan gde je angažovan u kamernom sastavu „ Etranger“. Bio je član različitih orkestara, između ostalog Beogradske filharmonije, Ansambla pozorišta Madlenijanum, Umetničkog ansambla Stanislav Binički.

Vladimir Vasiljević je diplomirao violinu u Pragu, u klasi prof. Jiržija Tomašeka. Bio je angažovan kao koncertmajstor kamernog orkestra Comenius orchestra i stalni član kamernog orkestra Virtuosi di Praga. Karijeru kamernog i orkestarskog muzičara nastavlja kao stalni član BGO Dušan Skovran, Kraljevskih gudača Svetog Đorđa, Beogradskog gudačkog kvarteta, kao i gudačkog kvarteta Mokranjac. Sa ovim ansamblima je ostvario niz uspešnih koncerata, radio i televizijskih snimaka i gostovanja na festivalima u Srbiji, Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Nemačkoj, Norveškoj i drugim zemljama. Član je UMUS-a, i predsednik je udruženja Mokranjac u čijoj organizaciji su ostvarene zapažene manifestacije iz različitih oblasti muzičkog stvaralaštva.

Mirjana Vujović je završila Muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi prof. Vesne Martinovski. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Jokut Mihailović, a magistrirala u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Nastupala je kao solista sa Vojvođanskom filharmonijom. Održala je veći broj koncerata kao solista i kamerni muzičar u Beogradu.

Madlen Stokić- Vasiljević je diplomirala i magistrirala na FMU u klasi prof. Dejana Mihailovića. Kao solista je nastupala sa simfonijskim orkestrima RTS, Vojske Srbije S. Binički kao i kamernim orkestrima Muzičke omladine, Majstori gudači, BGO Dušan Skovran i Kraljevski gudači SV. Đorđa. Ostvarila je brojne resitale sa delima za violinu i klavir sa mr. Istrom Pečvari. Bila je dugogodišnji stalni član BGO Dušan Skovran, sa kojim je učestvovala na koncertima i turnejama širom Evrope i Azije. Nastupala je i kao koncertmajstor KO Majstori gudači i Kraljevski gudači Sv. Đorđa. U saradnji sa pijanistkinjom Majom Mihić je snimila kompakt disk sa delima Ljubice Marić i Vasilija Mokranjca, koji je prezentovan u neformalnom delu programa Venecijanskog bijenala.

SREDA, 27. I ČETVRTAK, 28. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „BLAGO SIJERA MADRE“
U sredu, 27. i četvrtak, 28. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Blago Sijera Madre“/The Treasure of the Siwrra madre (1948, 126′). Režiser filma je Džon Hjuston. Pored Bogarta igraju Valter Hjuston, Tim Holt i dr. Film je zasnovan na romanu B. Travena iz 1927. U kom se dva američka pljačkaša u Meksiku pridružuju veteranu, da bi pronašli blago. Džon Hjuston je osvojio Oskara za najbolju režiju i najbolji originalni scenario a Valter Hjuston – za najbolju mušku ulogu. #Film je na listi 250 najboljih filmova svih vremena. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

PETAK, 29. DECEMBAR
#GRADSKI NOVOGODIŠNjI PROGRAM ZA DECU
Na platou, u centru grada, ispred zgrade Vodotornja u petak, 29. decembra u susret praznicima, biće izveden – Gradski novogodišnji program za decu. Program počinje u 18 časova.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...