22.2 C
Zrenjanin
Thursday, June 13, 2024
Naslovna Hronika Koalicija „I voda i sloboda“: U zrenjaninskoj MZ se skladište paketi kojima...

Koalicija „I voda i sloboda“: U zrenjaninskoj MZ se skladište paketi kojima se kupuju glasovi za SNS

Predstavnici koalicije I voda i sloboda tvrde da se u najvećoj mesnoj zajednici “Veljko Vlahović” u Zrenjaninu, koja se nalazi u naselju Bagljaš, vrši skladištenje paketa, koji služe za kupovinu glasova za Srpsku naprednu stranku za lokalne izbore 2. juna, preneo je N1 navode ove koalicije.

Oni su na Fejsbuk stranici uživo prenosili dešavanja u ovoj mesnoj zajednici. Tvrde da je unešeno oko 100 kutija kroz prozor u jednu prostoriju mesne zajednice i dodaju da su pakete kroz prozor ubacivali radnici Telekoma za vreme radnog vremena.

Sekretarka mesne zajednice „Veljko Vlahović“ je na pitanje predstavnika ove kolacije da li zna šta se nalazi u zaključanoj prostoriji, odgovorila, da „nema pojma, jer ona radi svoj posao i sada pije kafu“, a potom je zaključala i svoja vrata.

Dok su predstavnici koalicije „I voda i sloboda“ jurili zaposlene Telekoma, koji su ostavili svoja službena vozila na parkingu mesne zajednice, jedan čovek je utrčao u prostoriju sa kutijama i tamo se zaključao, saznaje N1 od predstavnika ove koalicije, koji nam je rekao da on potom nije hteo nikome da otvori vrata, čak ni policiji, čije se prostorije nalaze u ovoj mesnoj zajednici.

Oni su potom pozvali svoje kolege, koje su izašle na lice mesta, kucali na vrata sekretarke MZ, ona je otključala vrata od svoje prostorije, nakon čega je usledio razgovor sa njom iza zatvorenih vrata. Policija je potom predstavnicima koalicije rekla da je sekretarka takođe prijavila da je neko zaključan u prostoriji do njene, i da je zbog svega preživela veliki stres.

Predstvanici koalicije „I voda i sloboda“ pozvali su i posmatrače ODIHR-a koji se nalaze u Zrenjaninu zbog lokalnih izbora, kojima su predstavili ceo slučaj.

Na snimku, koji je objavljen na Fejsbuk stranici Pobuna Zrenjanina, vidi se kroz prozor da je čovek, koji se zaključao u sobu, popunjavao neke papire i da naspram njega stoje naređane kutije. Potom se pojavila hitna pomoć, kojoj je zaključani čovek odmah otvorio vrata i oni su ga na kolicima izneli iz prostorije i iz zrenjaninske mesne zajednice „Veljko Vlahović“ u Bagljašu – izjavio je za N1 jedan od predstavnika koalicije Miljan Čičić.

Sekretarka je nakon toga napustila svoje radno mesto.

Policija je potom rekla predstavnicima kolaicije I voda i sloboda da je sada na tužilaštvu da proveri šta se nalazi u kutijama, kome su one namenjene, ko ih je tu doneo i na osnovu čega.

 

Izvor N1 OVDE 

 

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
24.5 °
22.2 °
46 %
2kmh
77 %
Sun
21 °
Mon
25 °
Tue
23 °
Wed
27 °
Thu
29 °

Popularne vesti

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...

Zrenjanin domaćin Evropskog turnira u inkluzivnoj košarci za žene

Zrenjanin je tokom ovog vikenda, biti domaćin još jednog međunarodnog sportskog događaja - Evropskog turnira u inkluzivnoj košarci, na kom je najavljeno više od...