22.8 C
Zrenjanin
Tuesday, July 23, 2024
Naslovna ZR caffe KO KAŽE DA REČ I SLIKA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA NEMA EFEKTA?

KO KAŽE DA REČ I SLIKA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA NEMA EFEKTA?

Svakodnevni problemi naših sugrađana kada su upitanju obične stvari bitne za normalan život mogu se sresti u svakoj ulici. Komunalni problemi kada je u pitanju voda, rasveta, ne asfaltirani putevi…česta su pojava u Zrenjaninskim ulicama, a nadležni  kao da  često nemaju sluha kada su upitanju pojedinačni slučajevi.

Ako bi postojala volja građana i medija da se ovakvi problemi zajednički rešavaju odjek bi bio veći a samim tim bi postojala veća šansa da mnogo toga bude urađeno.

Stanovnici Mošorinske ulice i Južnobanatskih odreda na Bagljašu mesecima su imali problem oko ulične rasvete koja je umesto noću, radila danju. Pored toga žice na javnoj rasveti koje sprovode struju su ”ogoljene” i uz malo vetrića ili kiše kreće da varniči kao da je novogodišnji vatromet.Pored toga roditelji su uplašeni za bezbednost svoje dece kao i kretanje vozila tokom noći u neosvetljenoj ulici gde se ne vide pešaci i biciklisti. Takođe mesecima bezuspešno su apelovali na nadležne da visoko drveće mora da se oreže jer ulazi u elektrovodove!

Mesecima su pokušavali da kontaktiraju nadležne kako bi ovaj problem rešili, ali bezuspešno. Tada su  stanovnici ovih ulica pokrenuli polemiku i raspravu putem društvenih meža na svojim fejsbuk profilima gde su se sugrađani javili sa predlozima i sugestijama, ali i oštrim kritikama.

Grašani su prethodnih dana pozivali više nadležnih koji su zaduženi za rešavanje ovakvog problema a pored njih i Z1 info je u kontaktirao nadležne kako bi saznali zašto ovaj problem nije rešen. Uz zajedničku aktivnost građana i medija već danas majstori nadležne institucije su bili na terenu i jedan deo problema je rešen.

 

Pored toga što na društvenim mrežama postoji poplava informacija među kojima su i one tačne i one ne tačne, činjenica je da lokalni mediji građanima mogu pomoći da se njihov glas čuje i da zajedničkim naporima problem bude rešen.

 

V.R & M.M

 

 

1 KOMENTAR

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...