24.4 C
Zrenjanin
Monday, May 20, 2024
Naslovna ZR caffe Kineska kompanija ulaže pola miliona evra u ''Begej-plast''

Kineska kompanija ulaže pola miliona evra u ”Begej-plast”

Potpisan je novi ugovor između kompanija “Eos Matriks” doo Beograd i “Feitiansuje” doo Novi Banovci o kupovini nekadašnje firme ”Begej-plast” iz Perleza. Ugovor je vredan pola miliona evra, stari pogon “Begej-plasta” biće malo proširen i na deo gradskog zemljišta, a posao će dobiti oko 100 radnika.
Ugovor su potpisali Haiou Liu, direktor kineske kompanije i Jelena Jović, zamenik generalnog direktora “Eos Matriksa” u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića.
Gradonačelnik Janjić je istakao da je ovo sjajna vest, posebno za Perležane. Ukazao je da se saradnja sa kineskim kompanijama nastavlja i da se ne radi samo o velikoj investiciji od milijardu dolara koje će u fabriku guma u Zrenjaninu investirati kompanija ”Linglong”.
– Prošle subote imali smo čast da ugostimo ambasadora Kine koji je došao lično da se uveri kako se realizuje projekat gradnje fabrike cink oksida, a ovo su sjajne vesti pre svega za Perležane, opet će raditi stari pogon “Begej-plasta”, biće malo proširen i sa gradskim zemljištem koje se nalazi oko tog pogona, čuli ste, pola miliona evra i sto radnika odmah će dobiti posao, razgovaramo o zapošljavanju i više radnika, a zamislite kako bi to izgledalo da u svakom selu imamo fabriku gde bi bilo zaposleno sto radnika – rekao je gradonačelnik Janjić.
U ime “Feitiansuje” obratila se advokat Ivana Kopilović, koja je navela da će ta kompanija u prvih godinu dana investirati 500.000 evra, od toga, 180.000 evra u fabriku i oko 350.000 u mašine.
– Mi smo predstavnici kineske kompanije iz provincije Džeđang. Plan je da zaposlimo do 100 radnika u periodu od 3 godine, a bavimo se proizvodnjom proizvoda od plastike i preradom plastike i namera je da izvozimo u Evropsku uniju i druge zemlje. Očekujemo brzu investiciju i započinjanje u najskorijem roku – rekla je Kopilović i zahvalila Gradu Zrenjaninu na pruženoj pomoći.
Jelena Jović je kazala da je “Eos Matriks” na tržištu Srbije prisutna 14 godina i da su, kao nemački investitor, veoma aktivni i deluju na finansijskom tržištu, kao i da su ovakve investicije i transakcije kruna njihovog delovanja.
– Današnje potpisivanje predstavlja važan korak za razvoj lokalne samouprave i nama je kao nemačkom investitoru važno i drago da možemo biti deo ovakve investicije – rekla je Jelena Jović.
– Ovo je prva saradnja koju mi ostvarujemo sa Gradom Zrenjaninom i nadam se da ćemo imati sličnih uspešnih projekata u budućnosti – dodala je ona, zahvalivši gradonačelniku Janjiću na organizaciji događaja, a investitoru Liju poželela uspeh u radu.
Izvor – zrenjanin.rs
[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
few clouds
24.4 ° C
24.4 °
24 °
34 %
7.3kmh
22 %
Mon
24 °
Tue
25 °
Wed
25 °
Thu
23 °
Fri
25 °

Popularne vesti

Uništen bilbord koalicije “Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin” saopštili su iz ove grupacije

Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" pozvala je zrenjaninsku policiju da u najkraćem mogućem roku otkrije osobe koje su uništile bilborde ove koalicije na uglu...

Krivična prijava protiv direktora Fabrike vode i JKP Vodovod i Kanalizacija

Protiv direktora preduzeća Pannonian Water d.o.o. Branislava Zeca, direktora Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin Predraga Bodiroge, i NN lica odgovornog u Gradskog upravi...

Povodom Međunarodnog dana porodice večeras je u Velikoj sali Gradske kuće održana tribina pod nazivom “Srce za porodicu”

Zrenjanin,rs piše da je povodom Međunarodnog dana porodice, koji se od 1994. godine obeležava svake godine 15. maja,  sinoć u Velikoj sali Gradske kuće...

Mogućnost pada pritiska u vodovodnoj mreži

U sredu 15. maja počeli su radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Lazarevu, koji imaju za cilj da dodatno povećaju stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu....