Nove padavine popravile situaciju sa deficitom vlage, ali nedostaje još mnogo kiše
27. November 2018.
Dva isključenja kompletnih naseljenih mesta
28. November 2018.

KAFILERIJI ZABRANJEN RAD – SUD DONEO ODLUKU

Kafileriji “Prekon”, koja posluje u okviru kompanije “Matijević”, izrečena je zabrana prerade otpada životinjskog porekla u trajanju od tri godine, od strane Privrednog suda u Zrenjaninu.

Ova kazna može da bude smanjena ukoliko vlasnik pogona izvrši tehničku rekonstrukciju, koja bi smanjila emisiju smrada i isparenja. Firma, kao pravno lice, treba da plati i kaznu od 3,5 miliona dinara, dok jedno odgovorno lice treba da plati 50.000 dinara, a dva po 30.000 dinara, prenosi Politika.

Čelnici kafilerije na javnom skupu izjavili su da će problem biti rešen do kraja godine i da je rekonstrukcija u toku nakon čega će širenje neugodnog mirisa prestati.

Prijavu je podneo inspektora za zaštitu čovekove okoline Petar Ilić, koji je reagovao po brojnim pritužbama građana zbog višedecenijskog problema oko širenja neprijatnog mirisa iz kafilerije koji prema njihovim rečima štete svima a naročito hroničnim bolesnicima.

Ilić je za “Danas” istakao da je delimično zadovoljan odlukom suda jer smatra da je jedino rešenje izgradnja nove kafilerije, a ne popravka stare. On smatra da nakon rekonstrukvije iz kafilerije verovatno neće smrdeti jako ali će se ipak osećati, što nije rešenje.

 

M.M.

 

1 Comment

  1. pomorandža says:

    Bravo, bravo, bravo!!!! Gospodinu inspektoru podhitno unapređenje! Decenijama niko nije reagovao! Svaka čast!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *