26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 23, 2023
Naslovna Privreda JOŠ JEDAN DOMAĆI INVESTITOR ULAZI U POSED

JOŠ JEDAN DOMAĆI INVESTITOR ULAZI U POSED

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor preduzeća “MV Invest” doo Milan Vidaković potpisali su danas ugovor o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta, na osnovu kog će to zrenjaninsko preduzeće izgraditi proizvodne pogone i realizovati investiciju u vrednosti od 600.000 evra u industrijskoj zoni “Jugoistok ” u Zrenjaninu.

Investicija će se realizovati na površini od 12.000 kvadratnih metara, gde će biti podignuta proizvodna hala za izradu prefabrikovanih čeličnih konstrukcija. Početak izgradnje pogona najavljen je za mesec maj, a proizvodnja za početak naredne godine.
“Proizvodna hala u prvoj fazi biće površine 1.500 kvadratnih metara, uz zapošljavanje 20 do 30 radnika, a u zavisnosti od situacije na tržištu, razmišljamo o zapošljavanju do 50 radnika. Krajnji kupci naših proizvoda su korisnici montažnih hala u našoj zemlji i inostranstvu”, kazao je Vidaković i izrazio zadovoljstvo saradnjom s Gradom Zrenjaninom na realizaciji investicije, druge po redu u ovdašnjim industrijskim zonama.
“Ono što grad treba da obezbedi, to i obezbeđuje, a ostalo je na nama, da organizujemo rad i proizvodnju. Uslovi za poslovanje su odlični”, naglasio je Vidaković.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ponovio je da je svaki investitor koji ulaže u naš grad značajan, ali da je posebno zadovoljstvo kada proizvodne kapacitete podiže investitor iz Zrenjanina.
“Poslednjih nedelja svake nedelje imamo potpisivanje ugovora s nekim investitorom, što su dobre vesti za Zrenjanin. Drago mi je kada stranci prepoznaju Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, a još mi je draže kada zrenjaninska kompanija, sa kojom smo već imali jedan aranžman 2015. godine, traži novu lokaciju, kupuje novo zemljište i proširuje delatnost”, ocenio je ovu investiciju gradonačelnik i dodao da Grad Zrenjanin ima svoje podsticaje koje daje svim investitorima, i stranim i domaćim, i da to čini na osnovu obima investicije i predviđenog broja zaposlenih, a da zrenjaninske firme imaju prednost u jednom delu te materije.
On je već za sutra najavio potpisivanje dva nova ugovora o investiranju, tako da se ove godine može očekivati otvaranje više gradilišta u zrenjaninskim industrijskim zonama.

 

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...