2.1 C
Zrenjanin
Thursday, February 25, 2021
Naslovna Gradski šetač JKP ''Čistoća'' uređivala i kosila javne površine - građani apelovali na probleme

JKP ”Čistoća” uređivala i kosila javne površine – građani apelovali na probleme

Ekipe JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin intezivno su radili na uređenju grada kaže Danijela Tančić iz ovog preduzeća.

Na poslovima je angažovan maksimalan broj radnika, a od mehanizacije koriste se kamioni, traktori, kosačice, trimeri, čistilica, čistilica „Dulevo“, duvači i dr. Akcenat je bio stavljen na detaljno uređenje ulice Laze Kostića, u naselju 4.juli. Radilo se na čišćenju kompletnog parkinga, staza, ivičnjaka, orezivanju  suvih i polomljenih grana, košenju zelenih površina i pranju ulice Laze Kostića, a orezivale su se i grane u ulici Koče Kolarova.

 

Takođe, radilo se na detaljnom uređenju centra grada (kosile su se zelene površine i čistile javne površine), orezivanju stabala na Centralnom groblju, košenju zelenih površina duž Obale Sonje Marinković, duž Magistrale, u spomen Parku, čišćenju i uređenju skverova na Magistrali, košenju zelenih površina na grobljima u Melencima i uklanjanju i čišćenju mini divljih deponija sa više lokacija u gradu. Ovih dana radnici „Čistoće“ uređivali su zelene površine na kružnim raskrsnicama, u Karađorđevom parku, ulici Cara Dušana, Principovoj, Banatskoj i Novosadskoj ulici, naselju Bagljaš, u parkovima koji su nam u programu održavanja i na drugim lokacijama, a okopavana su stabla u ulici Obala Sonje Marinković.

Ekipe „Čistoće“ kosili su i uređivali zelene površine na dečijim igralištima na Bagljašu, ulici Ive Andrića, Katoličkom groblju, putu prema Ečki. Takođe rade i na seči i uklanjanju polomljenih grana sa više lokacija u gradu, iznošenju smeća sa groblja, a čistilice će raditi na čišćenju staza i trotoara u centru grada, kada se povuče voda, čistiće i ivičnjake.

Mini deponije predstavljaju konstantan problem i na mestu uklonjene deponije za par dana se pojavi nova što je bio slučaj sa deponijama na uglu Petefijeve ulice, na početku ulice Cara Dušana, u neposrednoj blizini Maksija na Bagljašu i drugim lokacijama. Divlje deponije koje su uočene , kod saobraćajnog znaka u Banatskoj ulici, preko puta Ideje u ulici Petra Bojovića, u naselju Bagljaš kod Maksija i prema Potkovici, kao i oko kontejnera kod Šećerane. 

Svi se moramo zajednički uključiti u rešavanje ovog problema, kako bi živeli u čistom i uređenom gradu, što je u interesu svih nas, apeluje Danijela Tančić.Sa uređivanjem grada nastavljamo i dalje, u narednim danima radi se na uređenju raskrsnica i saobraćajnih znakova kako bi obezbedili mnogo veću preglednost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kažu iz ovog preduzeća.

Proteklih nekoliko dana nekoliko građana se obratilo i medijskim portalima kako bi aplelovali na nadležne da se što pre pokose zelene javne površine, okoline ali i sama dečija igrališta koja su zarasla u korov. Ova akcija Čistoće je obuhvatila i ta mesta u naselju Bagljaš. Građani su istakli da tu žive godinama ali da nikada toliko taj deo grada nije zarastao u korov kao ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
mist
2.1 ° C
3.3 °
1 °
100 %
2.6kmh
0 %
Sun
10 °
Mon
14 °
Tue
15 °
Wed
13 °
Thu
11 °

Popularne vesti

Objavljena trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Ne i okvirna cena i ko ga plaća.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, saopšteno...

Održano ročište u postupku protiv KTV-a jer se nisu dezinfikovali na ulazu u Skupštinu

U Osnovnom tužilaštvu u Zrenjaninu održano je saslušanje svedoka u postupku protiv ekipe televizije "KTV" Zrenjanin Nakon što je uzeta izjava od pet svedoka, odlučeno...

Bez konačnog dogovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije su završili prvu rundu pregovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu, ali konačan dogovor nije postignut,...

Pozivaju na diskusiju u vezi uticaja na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu

Gradski odbor ''Dosta je bilo'' Zrenjanin je pozvao građane da učestvuju u diskusiji: uticaj na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu: Poštovani sugrađani, u nedeljniku...