13.2 C
Zrenjanin
Tuesday, March 31, 2020
Naslovna Gradski šetač JKP ''Čistoća'' uređivala i kosila javne površine - građani apelovali na probleme

JKP ”Čistoća” uređivala i kosila javne površine – građani apelovali na probleme

Ekipe JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin intezivno su radili na uređenju grada kaže Danijela Tančić iz ovog preduzeća.

Na poslovima je angažovan maksimalan broj radnika, a od mehanizacije koriste se kamioni, traktori, kosačice, trimeri, čistilica, čistilica „Dulevo“, duvači i dr. Akcenat je bio stavljen na detaljno uređenje ulice Laze Kostića, u naselju 4.juli. Radilo se na čišćenju kompletnog parkinga, staza, ivičnjaka, orezivanju  suvih i polomljenih grana, košenju zelenih površina i pranju ulice Laze Kostića, a orezivale su se i grane u ulici Koče Kolarova.

 

Takođe, radilo se na detaljnom uređenju centra grada (kosile su se zelene površine i čistile javne površine), orezivanju stabala na Centralnom groblju, košenju zelenih površina duž Obale Sonje Marinković, duž Magistrale, u spomen Parku, čišćenju i uređenju skverova na Magistrali, košenju zelenih površina na grobljima u Melencima i uklanjanju i čišćenju mini divljih deponija sa više lokacija u gradu. Ovih dana radnici „Čistoće“ uređivali su zelene površine na kružnim raskrsnicama, u Karađorđevom parku, ulici Cara Dušana, Principovoj, Banatskoj i Novosadskoj ulici, naselju Bagljaš, u parkovima koji su nam u programu održavanja i na drugim lokacijama, a okopavana su stabla u ulici Obala Sonje Marinković.

Ekipe „Čistoće“ kosili su i uređivali zelene površine na dečijim igralištima na Bagljašu, ulici Ive Andrića, Katoličkom groblju, putu prema Ečki. Takođe rade i na seči i uklanjanju polomljenih grana sa više lokacija u gradu, iznošenju smeća sa groblja, a čistilice će raditi na čišćenju staza i trotoara u centru grada, kada se povuče voda, čistiće i ivičnjake.

Mini deponije predstavljaju konstantan problem i na mestu uklonjene deponije za par dana se pojavi nova što je bio slučaj sa deponijama na uglu Petefijeve ulice, na početku ulice Cara Dušana, u neposrednoj blizini Maksija na Bagljašu i drugim lokacijama. Divlje deponije koje su uočene , kod saobraćajnog znaka u Banatskoj ulici, preko puta Ideje u ulici Petra Bojovića, u naselju Bagljaš kod Maksija i prema Potkovici, kao i oko kontejnera kod Šećerane. 

Svi se moramo zajednički uključiti u rešavanje ovog problema, kako bi živeli u čistom i uređenom gradu, što je u interesu svih nas, apeluje Danijela Tančić.Sa uređivanjem grada nastavljamo i dalje, u narednim danima radi se na uređenju raskrsnica i saobraćajnih znakova kako bi obezbedili mnogo veću preglednost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kažu iz ovog preduzeća.

Proteklih nekoliko dana nekoliko građana se obratilo i medijskim portalima kako bi aplelovali na nadležne da se što pre pokose zelene javne površine, okoline ali i sama dečija igrališta koja su zarasla u korov. Ova akcija Čistoće je obuhvatila i ta mesta u naselju Bagljaš. Građani su istakli da tu žive godinama ali da nikada toliko taj deo grada nije zarastao u korov kao ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
727PratilacaZaprati
318PratilacaZaprati
Zrenjanin
scattered clouds
13.2 ° C
15.6 °
11 °
54 %
1.5kmh
34 %
Sat
19 °
Sun
16 °
Mon
12 °
Tue
7 °
Wed
8 °

Popularne vesti

Zrenjanin: Većnik dobro. Gradonačelnik Janjić u izolaciji

Član Gradskog veća grada Zrenjanina u resoru za mesne zajednice i ruralni razvoj, kod koga je utvrđeno prisustvo koronavirusa, nalazi se na lečenju u...

Merenje rejtinga ili smena?

Ministarstvo odbrane, usred vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, raspisalo je javnu nabavku za ispitivanje rejtinga ministra odbrane Aleksandra Vulina. Dok Ministarstvo tvrdi da je...

Fantomi traže od policije da spreči licitaciju poljoprivrednog zemljišta

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) je us vom saopštenju zatražio od policije da spreči licitaciju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta koju je zakazao Grad...

Odlaganje licitacije poljoprivrednog zemljišta u Zrenjaninu zahteva Pokret ”Metla 2020”

Pokret METLA 2020 - Zrenjanin pozvao je nadležne u lokalnoj samoupravi, a pre svega Komisiju za licitaciju državnog poljoprivrednog zemljišta da poštuje odluku Vlade...