19 C
Zrenjanin
Sunday, July 12, 2020
Naslovna Gradski šetač JKP ''Čistoća'' uređivala i kosila javne površine - građani apelovali na probleme

JKP ”Čistoća” uređivala i kosila javne površine – građani apelovali na probleme

Ekipe JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin intezivno su radili na uređenju grada kaže Danijela Tančić iz ovog preduzeća.

Na poslovima je angažovan maksimalan broj radnika, a od mehanizacije koriste se kamioni, traktori, kosačice, trimeri, čistilica, čistilica „Dulevo“, duvači i dr. Akcenat je bio stavljen na detaljno uređenje ulice Laze Kostića, u naselju 4.juli. Radilo se na čišćenju kompletnog parkinga, staza, ivičnjaka, orezivanju  suvih i polomljenih grana, košenju zelenih površina i pranju ulice Laze Kostića, a orezivale su se i grane u ulici Koče Kolarova.

 

Takođe, radilo se na detaljnom uređenju centra grada (kosile su se zelene površine i čistile javne površine), orezivanju stabala na Centralnom groblju, košenju zelenih površina duž Obale Sonje Marinković, duž Magistrale, u spomen Parku, čišćenju i uređenju skverova na Magistrali, košenju zelenih površina na grobljima u Melencima i uklanjanju i čišćenju mini divljih deponija sa više lokacija u gradu. Ovih dana radnici „Čistoće“ uređivali su zelene površine na kružnim raskrsnicama, u Karađorđevom parku, ulici Cara Dušana, Principovoj, Banatskoj i Novosadskoj ulici, naselju Bagljaš, u parkovima koji su nam u programu održavanja i na drugim lokacijama, a okopavana su stabla u ulici Obala Sonje Marinković.

Ekipe „Čistoće“ kosili su i uređivali zelene površine na dečijim igralištima na Bagljašu, ulici Ive Andrića, Katoličkom groblju, putu prema Ečki. Takođe rade i na seči i uklanjanju polomljenih grana sa više lokacija u gradu, iznošenju smeća sa groblja, a čistilice će raditi na čišćenju staza i trotoara u centru grada, kada se povuče voda, čistiće i ivičnjake.

Mini deponije predstavljaju konstantan problem i na mestu uklonjene deponije za par dana se pojavi nova što je bio slučaj sa deponijama na uglu Petefijeve ulice, na početku ulice Cara Dušana, u neposrednoj blizini Maksija na Bagljašu i drugim lokacijama. Divlje deponije koje su uočene , kod saobraćajnog znaka u Banatskoj ulici, preko puta Ideje u ulici Petra Bojovića, u naselju Bagljaš kod Maksija i prema Potkovici, kao i oko kontejnera kod Šećerane. 

Svi se moramo zajednički uključiti u rešavanje ovog problema, kako bi živeli u čistom i uređenom gradu, što je u interesu svih nas, apeluje Danijela Tančić.Sa uređivanjem grada nastavljamo i dalje, u narednim danima radi se na uređenju raskrsnica i saobraćajnih znakova kako bi obezbedili mnogo veću preglednost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kažu iz ovog preduzeća.

Proteklih nekoliko dana nekoliko građana se obratilo i medijskim portalima kako bi aplelovali na nadležne da se što pre pokose zelene javne površine, okoline ali i sama dečija igrališta koja su zarasla u korov. Ova akcija Čistoće je obuhvatila i ta mesta u naselju Bagljaš. Građani su istakli da tu žive godinama ali da nikada toliko taj deo grada nije zarastao u korov kao ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,382FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
314PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
19 ° C
20 °
18 °
77 %
1kmh
0 %
Fri
29 °
Sat
30 °
Sun
17 °
Mon
22 °
Tue
17 °

Popularne vesti

”Asistencija” pri glasanju – nema informacija gde je nastao snimak VIDEO

Republička izborna komisija (RIK) odbacila je sve prigovore koje su podneli birači i organizacija Crta, i to zbirno, iako su se prigovori odnosili na...

U Šapcu poništeni lokalni izbori – falsifikovani glasački listići, kupovina glasova..

Gradska izborna komisija Šapca poništila je izbore na svih 100 biračkih mesta, zbog utvrđivanja brojnih nepravilnosti, prenosi list Danas. Neke od nepravilnosti su nekoliko hiljada...

Zrenjanin: Rezultati izbora. Izašlo 41.4%, nevažećih 4.1%. Odbornike osvojilo šest lista.

Gradska izborna komisija u Zrenjaninu je saopštila sledeće PRIVREMENE rezultate glasanja na lokalnim izborima:  

U Zrenjaninu mala izlaznost – 41.4%. U Srbiji do 49%

Zrenjanci su na izbore izašli u najmanjem broju od kada se sprovode višestranački izbori u Srbiji . tačnije između 41 i 42 odsto. Željko Malušić,...