Plivanje za časni krst – prijave su počele
10. January 2019.
Odloženo planirano isključenje struje u jednom naseljenom mestu
10. January 2019.

JAVNA RASVETA NA JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO – Sumnjivo partnerstvo za rasvetu Zrenjanina

Veoma malo Zrenjanjaninki i Zrenjaninaca zna da je na Sednici skupštine gada decembra meseca usvojenm Predlog odluke o usvajanju projekta javno privatnog partnerstva za rekonstrukciju, adaptaciju, modernizaciju, upravljanje i održavanje javnog osvetljenja našeg grada.

Ovaj predlog odluke je uvršten u dnevni red sednice u toku same sednice i izglasan je, a da se niko sa njim nije upoznao.

Odlukom je usvojen predlog projekta javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije. U sklopu odluke formiran je i tim koji će pratiti projekat.Nakon usvajanja odluke uslediće raspisivanje javne nabavke.

Ne možemo da ocenimo ovaj projekat, jer o njemu nemamo pojma. O njemu nemaju pojama ni oni koji su za njega glasali odbornici: SNSa SPSa, SVMa i ostali koji čine vladajuću većinu. Možemo da sumnjamo da ovde ipak nešto nije u redu jer se odluka donosi ovako tajno.

Ako međutim pretpostavimo da je sve uredu ostaje potpuno nejasno zašto se o ovako važnim stvarima odlučuje ovako potpuno nakaradno.

Ovo naravno nije prvi put da se ovakve odluke donose. Na toj istoj sednici DJB je zahtevao da se usvoji odluka kojom će se Gradsko veće (predlagač odluka) obavezati na redovne izveštaje o radu u kojima će izmeđuostalog objasniti zašto ovako važne odluke predlažu na prečac u toku same sednice. Podsetiću da je rad gradskog veća javan isto kao i sednice, međutim pojedine odlluke se očigledno ne donose na tim javnim sednicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *