0.6 C
Zrenjanin
Sunday, March 3, 2024
Naslovna Некатегоризовано Izložbe u organizaciji Kulturnog centra u narednom periodu

Izložbe u organizaciji Kulturnog centra u narednom periodu

U narednom periodu u direktnoj organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina očekuje nas otvaranje tri izložbene postavke, saopštava Kulturni centar.
Prvu otvaramo u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 2. avgusta na kojoj predstavljamo radove amaterskih slikara iz Lazareva. U ponedeljak, 5. avgusta sa kolegama iz Narodnog muzeja u njihovom Malom salonu predstavljamo skulpture Milutina Krstonića dobitnika prve nagrade Međunarodnog likovnog konkursa 30X30 za 2018, a u utorak, 6. avgusta u Velikom salonu Kulturnog centra otvaramo izložbenu celinu pod nazivom:  “Ulična fotografija” zrenjaninskog Foto kluba CDXIII. Sve tri izložbe otvaraju se u 19 časova, rekla je Ankica Dostanić ispred Kulturnog centra.

PETAK, 2. AVGUST

IZLOŽBA SLIKARA IZ LAZAREVA

–       Vreme trajanja: Od 2. do 15. avgusta

U petak, 2. avgusta u 19h u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba radova slikara iz Lazareva. Izlagaće osam amaterskih slikara čiji su radovi urađeni u različitim tehnikama –  od grafika do ulja na platnu.  Aktivni lazarevački slikari predstaviće svoje radove u organizaciji udruženja „Veliko srce“, Saveta MZ Lazarevo  i Kulturnog centra Zrenjanina.

–       Na izložbi će biti izloženo (navesti broj, bar okvirno) radova: Branka Bukvića, Nikoline Vukosav, Maše Dulović, Milovana Božovića, Nataše Božović, Branka Spasojevića, Zorana Teševića i Radovana Tošića.

–       Do sada su slikari učestvovali u manifestaciji „Noć muzeja“ (2018.) kao i na manifestaciji „Korzo fest“ (2018.) a kako navode iz udruženja „Veliko srce“ uskoro nas očekuje i osnivanje  likovne kolonije u Lazarevu.

 –       Izložba će biti otvorena do 15. avgusta. 

PONEDELJAK, 5. AVGUST

IZLOŽBA MILUTINA KRSTONIĆA

–       „SKULPTURE“

–       Vreme trajanja: Od 5. do 13. avgusta

U ponedeljak, 5. avgusta u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće otvorena izložba skulptorskih radova Milutina Krstonića. Krstonić je dobitnik prve nagradeMeđunarodnog likovnog konkursa 30X30 za 2018. godinu koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Otvaranje je zakazano u 19 časova. Autor će na uzložbi predstaviti 15 skulptorskih radova koji su nastali tokom 2018/2019.  godine, delom na Master akademskim studijama na FPU u Beogradu a delom u autorovom ateljeu. 

 O  svojih radovima i o njihovom nastanku Krstonić navodi:

 „Tokom ovog perioda bavljenja skulpturom moja interesovanja su bila raznovrsna. Materijal je važan elemenat u procesu formiranja oblika. Za izradu skulptura koristim metal i drvo, a često i kombinujem ta dva materijala. Drvo simboliše rađanje i rast a metal čvrstinu. Ova dva materijala su svojim svojstvima suprostavljeni. Drvo je produkt prirodnog a metal čovekovog sveta.Ideje su takođe značajne pa sam ih uz pomoć masama, linijama i teksturama u materijalu uobličio. Cilj mi je bio da kroz sveukupni stvaralački postupak na likovno sadržajan način dam lično viđenje skulptorske forme. Moje skulpture su različiti geometrizovani i razuđeni oblici počev od svernih koje nagoveštavaju moju želju za savršenim pa do entropičnih koje pravim objednjavanjemem različitih oblika. Za izradu skulptura takođe sam koristio i predmete, delove alata i mašina nađene u radionici mog dede. Ove skulpture su definisane u duhu asamblaža. To su  predmeti koji su bili u dugotrajnoj upotrebi i u sebi nose sadržaje prošlog vremena, ja te sadržaje prepoznajem i nastojim da ih sačuvam i na taj način kroz moje skulpture produžavam njihovo trajanje.“

 

Biografija

Milutin Krstonić, rođen u Užicu 1995. godine. Završio je srednju Umetnicku školu u Užicu. Diplomirao je 2018. godine na fakultetu Primenjenih umetnosti u klasi Nenada Vacića, a trenutno je na Masterakademskim studijama istog fakulteta u klasi Vukašina Milovića.

Dosadašnja izlaganja, likovne kolonije i projekti:

-Izložba užičkih studenata na umetničkim fakultetima i akademijama ,,Oni koji dolaze’’ 2017. godine.
-Izložba likovnog stvaralaštva amatera Zlatiborskog okruga u Arilju 2017. godine, gde osvaja prvu nagradu za skulpturu.
-Učestvovao je na umetničkoj koloniji ,,Mileševa’’ u Prijepolju 2017. godine.

-Realizacija likova poginulih pripadnika jedinice, 250. raketne brigade za plaketu 2017. i 2018. godine.

-Izložba užičkih studenata na umetničkim fakultetima i akademijama ,,Oni koji dolaze’’ 2018. godine.
-Međunarodna izlozba ,,Umetnost u minijaturi’’, Majdanart 2018. godine.
-Međunarodni likovni salon ,,30 x 30’’ u Zrenjaninu 2018. godine, gde osvaja prvu nagradu.

-Prolećna izložba u Umetničkom paviljonu ,,Cvijeta Zuzorić” 2019. godine.

UTORAK, 6. AVGUST

IZLOŽBA FOTO KLUBA CDXIII

„Ulična fotografija“

Vreme trajanja: Od 6. do 15. avgusta

Izložba „Ulična fotografija“ zrenjaninskog foto kluba CDXIII biće otvorena u utorak, 6. avgusta u Velikom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Otvaranje je zakazano u 19h.

Posetioci izložbe će biti u prilici da se upoznaju sa uličnom fotografijom, kao posebnim izrazom u fotografiji. Ulična fotografija se fokusira na ljude i njihovo ponašanje u javnosti, beležeći time trenutke koji će biti sačuvani od zaborava. Izložba je nastala je kao rezultat interesovanja članova kluba ne temu – život ulice, koja po pravilu, privlači većinu fotografa. Na izložbi će biti izloženo 36 fotografija, 12 fotografa – članova kluba.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...