8.7 C
Zrenjanin
Wednesday, November 29, 2023
Naslovna Politika i društvo Iz SSP tvrde da u okolini Zrenjanina ''plodnih ravnica više neće biti''

Iz SSP tvrde da u okolini Zrenjanina ”plodnih ravnica više neće biti”

Srbija će u decembru imati prvo postrojenje za tretman farmaceutskog otpada. Kompanija Remondis Medison decembra će  u Zrenjaninu završiti svoje postrojenje za termički tretman opasnog i neopasnog otpada, sa akcentom na farmaceutski otpad i to sa kapacitetom od 1300 tona godišnje.

”Da ništa nije slučajno ide u prilog  činjenica da se Medikal west dispozal, malo porodično preduzeće koje je počelo sa radom 2009. godine u našem gradu na Begeju,  bavilo sakupljanjem, transportom i termičkim tretmanom infektivnog i farmaceutskog otpada malih životinja i narkotika” navodi u svom saopštenju Stranka slobode i pravde ”Brzim razvojem, našlo  u sastavu multinacionalne grupacije Remondis Medison 2015 godine, pretpostavljamo, nije slučajno i ne bez novčane nadoknade”, rekli su iz SSP.

Medicinski otpad je jedan od najopasnijih otpada i ukoliko nije pravilno i na vreme tretiran, može da bude izvor različitih infekcija i zaraza a upravo zbog toga je ova kompanija Remondis Medison, bila dve godine tema u hrvatskim medijima, kažu iz SSP, i dodaju ”da je Hrvatsko Ministarstvo zaštite,  nadzorom u fabrici Remondis Medison u Draganiću, zaključilo da otpad nisu odlagali na propisan način, te je on na komunalnom zemljištu završavao patogen i dalje biološki aktivan i time potencijalno, zarazan – Ono što niko neće dobrodošlo je na plodne žitnice Banata i to na 11000 m2”, zaključuju iz SSP.

”Zrenjanin će dobiti još jednu opasnu i prljavu industriju kao da  je sa namerom ciljan od strane vlasti da bude lider u regionu za poslove koje niko ne želi, najprljavije industrije i najniže plate”, napominju u svom saopštenju iz ove stranke.

U svom saopštenju ova stranka nabraja sledeće informacije: ”Vinex – Lukićevo, Isparljiva organska jedinjenjenja, koja se oslobađaju iz fabrike alkohola sadrže kancerogeni formaldehid, ”Prekon” kafilerija – oslobađa akrolein koji  ima oštar jak i neprijatan miris i veoma je toksičan za čoveka, Šandong Linglong fabrika guma bez prezentovanja javnosti studija o uticaju na životnu sredinu, izgradnju pogona za proizvodnju nerastvorljivog sumpora, potpisali su ministar privrede Goran Knežević  i generalni direktor kineske kompanije „Šandong Jangu Huatai Kemikal”.

Iz povereništva ove Stranke sloboda i pravda kažu da su Zrenjaninci sve to dobili u zamenu za fabriku zdrave pijaće vode i unapređivanje poljoprivrede. Oni optužuju vladajuću partiju da su ”Nam Napredno ograničili vek trajanja” a da je ”Namerno trovanje svoga naroda u bliskoj istoriji nazivano izdajom”

Izvor tekst i foto: SSP Zrenjanin

1 KOMENTAR

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

SNS Zrenjanin započeo kampanju – Oduvaćemo konkurenciju!

“Vetar duva u Banatu, tako ćemo i mi 17. decembra da ”oduvamo”političku konkurenciju. Da oduvamo one koji ne znaju ništa drugo nego da napadaju...

VIDEO novi Utisak nedelje: Dragan Bjelogrlić, Ivanka Popović i Miodrag Jovanović

Brojnost je jako bitna jer je ona odgovor na strah, ocena je glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića u večerašnjem "Utisku nedelje", prenosi Nova S. Dragan...

Zrenjanin: Lista ”Srbija protiv nasilja” prikupila potpise podrške za Vojvođanske izbore

U Zrenjaninu prikupljenje potpisa podrške listi ''Srbija protiv nasilja'' je sprovedeno u prostorijama stranke Slobode i pravde u naselju Bagljaš i u prostorijama stranke...

SNS Zrenjanin: Više hiljada Zrenjaninaca potvrdilo je svojom potpisima podršku naprednjacima

Ogromnu podršku Srpskoj naprednoj stranci više hiljada Zrenjaninaca u rekordnom roku potvrdilo potpisom podrške izbornoj listi „ALEKSANDAR VUČIĆ – Vojvodina ne sme da stane“...