26.9 C
Zrenjanin
Saturday, September 23, 2023
Naslovna Privreda Iz gradske uprave i ''Eko gradnje'' poručuju da su spremni za zimu

Iz gradske uprave i ”Eko gradnje” poručuju da su spremni za zimu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, pomoćnicima Draganom Ćapinom i Simom Salapurom i članom Gradskog veća Perom Pilipovićem, posetio je danas zimski punkt preduzeća “Eko – gradnja” u industrijskoj zoni “Bagljaš” u Zrenjaninu.

Tom preduzeću i ove zimske sezone povereno je održavanje lokalnih puteva prvog i drugog prioriteta na teritoriji našeg grada, u ukupnoj dužini od preko 400 kilometara, a po prvi put će “Eko – gradnja” održavati i državne – magistralne i regionalne – saobraćajnice na teritoriji grada, odnosno, zajedno čak oko 700 kilometara. U preduzeću su spremni za taj zahtevni posao, a dežurstva službe počela su još 15. novembra.

Prošle godine je “Eko – gradnja” uvela elektronski sistem za praćenje vozila, u namenski izgrađenom objektu, i iskustva iz prethodne sezone sigurno će doprineti uspešnosti rada zimske službe i u predstojećem periodu. To potvrđuje i jedan od direktora preduzeća Slobodan Milin, koji kaže da svako vozilo poseduje GPS sistem, na osnovu kog se u svakom trenutku može videti u kojim je ulicama bačena so i kuda se vozilo kretalo.
– Za početak smo obezbedili 200 tona soli i 100 tona rizle, što će se tokom sezone obnavljati. Ove godine angažovali smo i više mehanizacije nego što je realno potrebno, imamo 17 kamiona sa plugovima posipačima, dva grejdera, šest buldozera, 11 terenskih vozila za posipanje mostova i obilazak terena. Imamo dovoljan broj ljudstva i stručnog kadra za nesmetan rad zimske službe – navodi Milin.

Zadovoljan viđenim je i gradonačelnik Čedomir Janjić, koji podseća da “Eko – gradnja” već petu sezonu održava lokalne puteve i ulice u zimskom periodu, a da će ove zime čistiti i državne puteve na teritoriji Zrenjanina, što smatra dodatnim benefitom za grad.
– S obzirom da meteorolozi za predstojeći vikend najavljuju padavine, danas sam došao sa saradnicima da vidim da li je sve u redu i da li je zimska služba spremna za rad. Obezbeđene su dovoljne količine rizle i soli, mehanizacija je ispravna i spremna, i siguran sam da nas sneg neće iznenaditi – istakao je gradonačelnik i izrazio zadovoljstvo načinom održavanja puteva i ulica u gradu prethodnih godina.

Celokupan posao održavanja saobraćajnica na svim nivoima “Eko – gradnja” obavlja u koordinaciji sa Policijskom upravom, Centrom za obaveštavanje i Odeljenjem komunalne policije, odbrane, vanrednih situacija i zajedničkih poslova Gradske uprave.

 

PRENOSIMO sa zvaničnog sajta grada

www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...