26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, October 4, 2023
Naslovna Sport Ivana Španović s decom predškolskog uzrasta na 4. ''Vrtićijadi''

Ivana Španović s decom predškolskog uzrasta na 4. ”Vrtićijadi”

U organizaciji Školice sporta „Long jump – Ivana Španović“ danas je u novoj zrenjaninskoj hali sportova, “Kristalnoj dvorani”, održana 4. “Vrtićijada”, druženje i sportsko takmičenje na poligonima spretnosti, uz učešće 140 mališana iz vrtića Predškolske ustanove “Zrenjanin” i vrtića pri osnovnoj školi “Bratstvo” iz Aradca.

Već tradicionalnu manifestaciju otvorila je naša najbolja atletičarka, rekorderka u skoku u dalj i najbolja sportistkinja Srbije Ivana Španović, koja je, u pauzi priprema za predstojeća takmičenja, našla slobodno vreme da se danas druži s decom i pomogne im da zavole atletiku i sport i uživaju u tome.
“Svi to negde u sebi nosimo i dobro se osećamo kada je energija dobra, a posebna je draž kada su deca u pitanju, dolazim zato što mi je lepo s njima i vidim da i oni u tome uživaju. Primećujem i da napreduju i da su iz godine u godinu sve bolji. Tu smo da im pomognemo da nauče osnove sporta i zavole ga, a na njima je da se opredele dalje”, ističe Ivana, kojoj početkom marta predstoji najznačajnije takmičenje u narednoj godini – evropsko dvoransko prvenstvo u Birmingemu, u Velikoj Britaniji.
“Potom opet sledi Dijamantska liga, Evropsko prvenstvo, Kontinentalni kup, nekoliko mitinga, sezona je duga, ali su ciljevi isti, kao i do sada. Za takmičenja se pripremam u Srbiji, jer će podloga u Birmingemu biti kao što je i u atletskoj dvorani u Beogradu. Ovde sada imam idealne uslove za pripreme, tako da nemam više potrebe da idem bilo gde”, poručila je Ivana Španović.
Na poligonu spretnosti svi koji su nastupili su, praktično, pobednici i nagrađeni su i za samo učešće na “Vrtićijadi”, dok su oni najbrži i najspretniji imali priliku i da se dodatno takmiče za titulu najboljih i osvoje prigodne pehare.
U ime Grada Zrenjanina prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, istakavši da ovi mališani imaju priliku da u društvu jedne svetske atletske zvezde načine prve atletske korake, u gradu sporta i našoj prelepoj “Kristalnoj dvorani”.
“Veliko nam je zadovoljstvo što je Ivana svojim medaljama povezala svoj rodni grad Zrenjanin sa Novim Sadom, Beogradom, Evropom i svetom i sigurno je da njeno prisustvo na 4. “Vrtićijadi” znači veliki podstrek za ovu decu. Što se tiče lokalne samouprave, poseban akcenat stavljamo na bavljenje sportom kod dece predškolskog i školskog uzrasta, ovo je jedna od takvih akcija i ja se zahvaljujem školici “Long jump”, Predškolskoj ustanovi, Sportskom savezu, Sportskim objektima, svim sponzorima koji su podržali ovu akciju i prepoznali značaj da se deca od najranijeg doba uključuju u sportske aktivnosti”, kazao je Salapura.
Školicu sporta „Long jump – Ivana Španović“ vodi Ivanina majka, Vesna Španović, koja kaže da je ostvarena dobra saradnja s Predškolskom ustanovom Zrenjanin i da mališani iz gradskih i seoskih vrtića s velikim zadovoljstvom dolaze na ovu manifestaciju.
“Nastavljamo dalje, okupljamo mališane i uglavnom se trudimo da to budu deca predškolskog uzrasta, iz Predškolske ustanove Zrenjanin, s tim da smo od prošle godine uključili i mališane iz vrtića u selima. Drago nam je što je danas i Ivana mogla da bude s nama i prisetila se kako je to izgledalo kada je ona pravila prve atletske korake, ona je vrlo “turbulentno” krenula i pretpostavljam da ovde sada uživa”, istakla je Vesna, nekada i sama istaknuta zrenjaninska atletičarka, i pozvala svu zainteresovanu decu, uzrasta od 3 do 12 godina, da se uključe u rad Školice sporta „Long jump – Ivana Španović“, a mogu se javiti ponedeljkom, sredom i petkom od 19 časova, u novoj hali sportova.
Otvaranju manifestacije prisustvovali su i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, zamenica direktora Predškolske ustanove Zrenjanin Tatjana Lojović i koordinatorka za fizičko vaspitanje u toj ustanovi Maja Šujica.
Manifestaciju su, različitim vrstama donacija i pomoći, pomogli kompanija “Gomeks”, kao generalni sponzor,“Agencija Farkaš”, kompanija “Koka Kola”, Sportski savez grada Zrenjanina i Javna ustanova “Sportski objekti”

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

SNS Zrenjanin donacijama članova i simpatizera obnavlja sportski teren i dečije igralište

Aktivisti Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin, Mesnog odbora Gradnulica protekle nedelje su realizovali akciju u okviru koje su u dodatno uredili sportski teren...

Zrenjaninska opozicija nastavlja svoju ofanzivu

Nedeljama unazad opozicione stranke i udruženja građana u Zrenjaninu pojačale su svoje aktivnosti zajedničkim nastupom,a nakon održavanja dvadeset protesta ''Protiv nasilja'' u gradu na...

JKP Vodovod i kanalizacija: POSLEDNjE OVOGODIŠNjE REDOVNO OČITAVANjE VODOMERA

Saopštenje JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin prenosimo u celosti. Poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika u Zrenjaninu će trajati do kraja oktobra, nakon čega će početi...

Judita Popović jedna od nagrađenih za građanski aktivizam organizacije CRTA

Povodom Međunarodnog dana demokratije, Crta je dodelila priznanja za građanski aktivizam “Hrabri glas” za 2023. godinu. Crta od 2018. godine dodeljuje priznanje “Hrabri glas” pojedincima i grupama koje se ističu...