8.7 C
Zrenjanin
Tuesday, December 5, 2023
Naslovna Privreda INTENZIVIRANI RADOVI NA OBILAZNICI - SAOPŠTENO IZ GRADSKE KUĆE

INTENZIVIRANI RADOVI NA OBILAZNICI – SAOPŠTENO IZ GRADSKE KUĆE

Grad Zrenjanin obavestio je javnost da se trasira deonica Prvomajska-Mihajlovački drum. Radovi na gradnji tranzitnog puta oko Zrenjanina, “obilaznice”, intenzivirani su na dve lokacije. Gradi se most preko Begeja, a kod ukrštanja trase s Prvomajskom ulicom radovi se odvijaju u oba smera – ka Begeju i ka Mihajlovačkom drumu, odnosno spajanju sa sadašnjom deonicom, navodi se u saopštenju. 
Na gradilištu mosta u toku su obimni radovi na desnoj obali reke, gde se pobijaju masivni šipovi za buduće temelje stubova mosta. Gradilištu na desnoj obali prilazi se iz smera Prvomajske ulice, gde je na trasi počelo i nasipanje peščane podloge, a uz saobraćajnicu je, sve do Begeja, probijen privremeni zemljani put.

U informaciji se dalje detaljno navode konkretni radovi.  Na ukrštanju Prvomajske ulice i obilaznice gradiće se kružna raskrsnica, a od tog mesta počelo je i trasiranje dela saobraćajnice ka Mihajlovačkom drumu. Na gradilištu je juče bilo prisutno više šlepera koji istovaruju pesak i građevinske mehanizacije za pripremu podloge puta.

Ovi radovi deo su treće faze gradnje obilaznice, koja podrazumeva 3,7 kilometara saobraćajnice, od lokalnog puta Zrenjanin-Mihajlovo do magistralnog državnog puta I-b reda Zrenjanin-Srpska Crnja, odnosno od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, sa dve kružne raskrsnice i mostom preko Begeja. Radove izvodi preduzeće “Bauwesen” d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća “Energoprojekt – niskogradnja”. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”. Vrednost radova, koje finansira Vlada Republike Srbije, iznosi oko 350 miliona dinara bez PDV, izveštavaju iz grada.
Takođe dodaje se da je Grad Zrenjanin pokrenuo je i aktivnosti za otkup zemljišta, eksproprijaciju na poslednjoj deonici trase, četvrtoj fazi obilaznice, od Temišvarskog druma do industrijske zone “Jugoistok”. Ovom fazom predviđena je takođe gradnja 3,7 kilometara puta, s kružnom raskrsnicom na Lazarevačkom drumu, nadvožnjakom preko železničke pruge Zrenjanin-Pančevo i propustom preko Aleksandrovačkog kanala. Grad će finansirati otkup zemljišta i izradu projektne dokumentacije, a Vlada Srbije gradnju puta, čija je procenjena vrednost oko 450 miliona dinara bez PDV.
Na završetak obilaznice i potpuno izmeštanje tranzitnog saobraćaja s gradskih ulica, Zrenjaninci čekaju još od početka devedesetih godina prošlog veka, kada je izgrađena prva deonica, od Melenačkog do Mihajlovačkog druma, dužine 1,3 kilometra. Kada bude u potpunosti završena, a to se, uz ovakav obim radova i preduzete aktivnosti, očekuje naredne godine, obilaznica će biti ukupne dužine 14,5 kilometara, spajaće novosadski i beogradski put i ukrštati se van grada sa svim ostalim državnim putevima, ka Kikindi, Srpskoj Crnji i Vršcu, i lokalnim ka Elemiru i Mihajlovu, zaključuju iz gradske kuće.
IZVOR zrenjanin.rs
FOTO zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...