Lazar Sekulić: Ko ima pravo da nam ne da da dišemo?
10. August 2019.
NDMBG: Nema razgovora dok traje nasilje
11. August 2019.

INCIDENT ISPRED PREDSEDNIKOVE PALATE

Jedan od organizatora protesta #1od5miliona Srđan Marković, koji je fizički napadnut večeras ispred zgrade Predsedništva, trenutno se nalazi u Urgentnom centru posle obilnog povraćanja i nesvestice kao posledice zadobijenih udaraca, saopštili su organizatori protesta 1od5miliona.

“Organizatori protesta ‘1 od 5miliona’ su pregovarali sa nadležnim organima pred sam protest večeras, 10. avgusta kako bi omogućili tročlanoj delegaciji studenata da na stepenice predsedništva ostave dokument na kome se nalaze 42. tačke Stručnog tima protesta ‘1 od 5 miliona’, koje predstavljaju crvenu liniju bez čije implementacije do 1. septembra neće biti izbora. Pred sam dolazak delegacije koju su činili napadnuti student Srđan Marković, studentkinja Valentina Reković i fotograf, obezbeđenje je zabranilo prilazak zgradi nasuprot prethodno dogovorenom”, navode organizatori protesta u saopštenju.

Pogledajte snimak:

Obezbeđenje Predsedništva napada demonstrante na protestu #1od5miliona ispred zgrade Predsedništva

Večeras je tokom protesta #1od5miliona kod zgrade Predsedništva pretučen jedan od organizatora protesta, Srđan Marković, pokušavajući da preda dokument sa 42 tačke preporuka Stručnog tima koje se tiču fer i poštenih izbora.#1od5miliona#poceloje#studentinecute

Gepostet von 1od5miliona – oficijelna stranica am Samstag, 10. August 2019

Organizatori tvrde i da su pripadnici Kobri, specijalne jedinice vojske Srbije, prekršili okvir svojih zakonskih ovlašćenja koji nalaže da im je dozvoljena upotreba sile samo unutar zgrade Predsedništva.

Delegaciji protesta je ubrzo posle toga dozvoljeno da dođe do zgrade Predsedništva i tu ostavi spisak zahteva.

Pre incidenta ispred zgrade Predsedništva, aktivisti pokreta “1 od 5 miliona” podelili su demonstrantima toalet papir koji je zatim bačen na zgradu Predsedništva.

 

Izvor: 1od5milona oficijelna stranica

N1info, Beta

Foto: printskrin fb 1od5miliona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *