26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, September 27, 2023
Naslovna Poljoprivreda IM MATIJEVIĆ PODIŽE HLADNJAČU U INDUSTRIJSKOJ ZONI ZRENJANINA

IM MATIJEVIĆ PODIŽE HLADNJAČU U INDUSTRIJSKOJ ZONI ZRENJANINA

Samo nekoliko dana nakon potpisivanja ugovora s kompanijom “Eseks”, u Zrenjaninu je danas ozvaničen početak realizacije još jedne velike investicije, po visini ulaganja sigurno jedne od najvećih do sada u novim gradskim industrijskim zonama.

Preduzeće “MPZ Agrar” iz Novog Sada, koje posluje u sastavu Industrije mesa “Matijević”, postalo je danas vlasnik 10 hektara zemljišta u industrijskoj zoni “Severozapad – Elemir” i na tom prostoru će podići hladnjaču kapaciteta 15.000 tona, sa sektorima za duboko zamrzavanje voća po posebnoj tehnologiji. Takođe, “MPZ Agrar” planira i zasade voća na oko 1.000 hektara, od kojih oko 300 na teritoriji Zrenjanina. Zemljište je preduzeću pripalo za 65,9 miliona dinara, a ukupna investicija procenjuje se na čak 20 miliona evra.

Ugovor su svečano potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor “MPZ Agrar” Željko Radanović i direktorka Industrije mesa “Matijević” Branka Grubor. Kako je istaknuto tokom svečanosti, u Zrenjaninu će biti podignuta najveća hladnjača na ovim prostorima, a biće namenjena skladištenju višanja i povrća.
Gradonačelnik Zrenjanina ocenio je ovu investiciju kao izuzetno značajnu, jer će jedna domaća kompanija uložiti 20 miliona evra, ne samo u industrijsku proizvodnju, već u razvoj poljoprivrede i agrara uopšte.
“Prošle godine sam najavljivao nekoliko velikih investicija u oblasti poljoprivrede u Zrenjaninu i mislim da je ovo sjajna vest ne samo za naš grad, nego i za celu Srbiju. Preko 200 zaposlenih biće u ovom pogonu, hiljadu hektara sa zasadom višanja, veoma ozbiljna investicija, hladnjača najveća ne samo na ovim prostorima, nego i u okruženju, i to će biti baš ovde, u Zrenjaninu. Zadovoljan sam što veliki investitori dolaze u naš grad, što smo interesantni za strance, ali sam još zadovoljniji što naše, domaće kompanije vide Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje”, rekao je Čedomir Janjić nakon potpisivanja ugovora.
Direktor “MPZ Agrar” Željko Radanović potvrdio je da to preduzeće ima u planu podizanje hladnjače za preradu višnje i povrća, sa pomenutim kapacitetom, a da će gradnja početi narednog proleća.
“U planu je da se za nekih godinu ipo dana gradnja i završi. Biće zaposleno najmanje 200 radnika, a plate će biti na zavidnom nivou. Radićemo i otkup povrća i višnje od kooperanata, u ovoj hladnjači će se zamrzavati i prerađivati najveća količina višnje i kao takva izvoziti na tržište Evropske unije”, kazao je Radanović.
PRENOSIMO SA ZVANIČNOG SAJTA www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...