ZRENJANINSKA VLAST IGNORIŠE STAVOVE NAJVIŠIH DRŽAVNIH ORGANA
12. June 2019.
SMRDI GRAD, A USKORO ĆE I CEO REGION – Građanski preokret
12. June 2019.

I ZDRAVSTVO U ZRENJANINU POSTALO DEO LIČNE PROMOCIJE – STAV DS ZRENJANINA

Zrenjaninci dovedeni u zabludu istakao je GrO DS iz Zrenjanina

Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ demantovao je navode koje je ginekolog dr Slobodan Vukanić izneo u svom intervjuu. Naime, dr Vukanić je govorio o novim metodama koje su dostupne ženama u Zrenjaninu, a Dom zdravlja se ogradio od celog intervjua, tvrdeći da pomenute usluge nisu ugovorene sa RFZO i da su svi izneti podaci isključivo na ličnu odgovornost dr Vukanića, piše u saopštenju odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu

Predsednik saveta za zdravstvo Srpske napredne stranke u Zrenjaninu ima odgovornost prema građanima Zrenjanina i očekujemo da se i sam obrati javnosti i objasni situaciju. Korisnice usluga Doma zdravlja dovedene su u zabludu radi lične promocije, a činjenica da procenat žena koji dolazi na preglede već nije zadovoljavajuć, odgovornost doktora čini još većom, kažu Zrenjaninske demokrate.

Odbornica Alisa Kockar ukazala je na važnost problema: „Godinama već pokušavamo da ukažemo na neophodnost uključivanja većeg broja žena u sistem zdravstvene zaštite, posebno imajući u vidu mlade žene koje nikada nisu bile na preventivnom pregledu i žene sa sela koje ograničava nedovoljno razvijen javni prevoz. Ko god da građanke Zrenjanina dovede u zabludu, mora da preuzme odgovornost, a nadležne institucije da se pobrinu da se tako nešto više ne ponovi.“, rekla je odbornica Kockar.

1 Comment

  1. Ana says:

    Treba da ih je sve sramota. Mlade devojke o kojima se tako jako brinu ne dolaze tu jer dobiju izuzetno bezobrazno ponašanje od strane neljubaznog pomoćnog osoblja istog tog dispanzera za žene. Na telefon se ne javljaju ceo dan a izabrali su samo 1 dan u celom mesecu za zakazivanje za sledeći mesec. Ko ne može taj dan da dođe, ne treba ni dam im se pojavljuje (direktna prepiska razgovora sa sestrom koja radi zakazivanje). To je sramota, a ne želja jednog ginekologa da promoviše važnost pregleda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *