22.8 C
Zrenjanin
Wednesday, July 17, 2024
Naslovna Mr Dejana Pataki I slepa koka kljucne zrno, a pravda s povezom preko očiju, pravdu...

I slepa koka kljucne zrno, a pravda s povezom preko očiju, pravdu nikada. Mr Dejana Pataki

NE POSTOJI SUDSKI PREDMET, MORA DA JE DAKTILOGRAFSKA GREŠKA
priča na osnovu dokumentacije jednog građanina

Šta sve mora da prođe građanin Republike Srbije da bi dobio, umesto pravde, nebulozni odgovor Ministarstva pravde.
Pošteni građanin je pre dve godine pisao ministru pravde, Selakoviću, tražio je informacije o svom predmetu iz sudskog spora koji je započet na samom početku 21. veka. Predmet se odnosi na spor između zaposlenog i ustanove u kojoj je zaposlen.
Ovaj građanin je izgubio prvostepeni sud i dobio presudu, pa je izgubio drugostepeni sud ali nije dobio presudu, a ni njegov advokat nije dobio presudu. Pa su mu skidali sa plate troškove bez drugostepenog rešenja po nedobijenoj presudi.
Advokat klijenta se žalio Apelacionom sudu. Pa se opet žalio za zaštitu zakonitosti Republičkom javnom tužilaštvu, oni su mu odgovorili da je zakasnio, da advokat nije podneo je na vreme žalbu. Što nije istina jer postoji dokumenat s datumom. Pa je posle toga bilo još žalbi ali ne i odgovora na svaku žalbu. Spor je trajao dugo, i naravno pošteni građanin je izgubio gde je god bilo moguće, a žalbu na taj predmet je ponovo podneo 2008. Javnom tužilaštvu. Od tad do danas tom predmetu nema traga. Gde je predmet? Zato se, ovaj naš, građanin žalio resornom ministarstvu u nadi da će mu odgovoriti gde je predmet i dobio sledeći odgovor:
Proverom sudske uprave Višeg suda u gradu ……, povodom predmeta koji navodite P1. ….. utvrdili sm oda nemaju evidentirani predmet pod tom oznakom ni i u Osnovnom ni u Višem sudu … ukoliko imate dokument sa takvom oznakom, moguće je da se radi o daktilografskoj grešci. Da li je moguće?
Klijent ima ceo predmet pod tim brojem. Kako je moguće da ne postoji u evidenciji kad svi predmeti koji su prošli, kroz kakve god, sudove moraju biti evidentirani!
Ovaj čovek veruje u pravdu. Ali tu pravdu određuju ljudi, zaposleni na mestima državnih činovnika, ali pravdu ne određuju prema zakonima nego po sopstvenom, prijateljskom, korumpiranom ili na neki drugi način regulisanom nepisanom pravu.
Potpisala sadašnja gđa. ministar pravde, NelaKuburović, a tada sa mesta pomoćnika ministra pravde. Svašta se može doznati preturajući po papirima.
I slepa koka kljucne zrno, a pravda s povezom preko očiju, pravdu nikada.
Mr Dejana Pataki

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...