LSV: PONOVNO ŠIRENJE GOVORA MRŽNJE
11. March 2019.
TRI ULICE U ZRENJANINU SUTRA BEZ STRUJE
11. March 2019.

HUMANITARNI KONCERT ZA PORODICU DUDAŠ

Sportsko plesno udruženje “Naca” priključiće se prikupljanju sredstava za socijalno ugroženu porodicu Dudaš iz Mužlje tako što će organizovati humanitarni koncert 17.marta u Kulturnom centru Zrenjanin sa početkom u 18 časova.

Program:
Deca iz sportsko plesnog udruženja “Naca” pripremila su nekoliko plesnih tačaka, a takođe će im se na sceni pridružiti i Kulturno umetničko društvo “Pionir” iz Zrenjanina. Gosti ovog humanitarnog koncerta biće i plesni klub Una kao i Centar za izgu takođe iz Zrenjanina. Svojim glasom ovu manifestaciju oplemeniće i ženska muzička grupa Filigram Kulturni centar Zrenjanin.

Nataša Spasić, osnivač plesno sportskog udruženja “Naca”, učestvovala je u humanitarnim akcijama nekoliko puta do sada tokom kojih su prikupljena značajna sredstva za pomoć.
” Želim da pomognem i imam dobru volju da doprinesem ovoj humanitarnoj akciji za porodicu Dudaš. Na prethodnim ovakvim manifestacijama sale su uvek bile dupke pune i skupljena su značajna sredstva. Nadam se najboljem i da će naš doprinos ovoj porodici biti od značaja kako bi ostvarili svoj cilj i kupili kuću” – rekla je Spasić za naš portal.

Ulaz na humanitarni koncert biće slobodan, a pri ulasku u veliku salu biće postavljena kutija u koju će svako moći da da svoj dobrovoljni prilog u skladu sa svojim mogućnostima.

Šestočlana poroduca Dudaš nalazi se u teškoj materijalnoj situaciji, a devetnaestogodišnji David Dudaš boluje od cerebralne paralize koju prate jaki epileptični napadi, nepokretan je i vezan za kolica. Pošto nemaju kupatilo, kupaju Davida u koritu. Dudaševi žive u podstanarskoj kući, u teškoj materijalnoj situaciji i imaju rok do kraja marta da se isele odatle jer se kuća prodaje.

Inicijativu za pokretanje akcije dao je najpoznatiji humanitarac u Srbiji Mile Jurković – stolar Mile, a akciju su realizovali humanitarni entuzijazisti iz Zrenjanina Saša Nikolić, Nenad Škundrić, Ivan Radosavljević, Boris Knežević, Milena Milošević i Borislav Đogo.

Cilj akcije je prikupljanje novčanih sredstava u iznosu od 10.000e kako bi se porodici Dudaš kupila kuća čime bi se našlo trajno rešenje njihovog velikog problema. Na računu se trenutno nalazi 325.893 dinara kao i 1180 evra.

M.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *